Slavenības
2022. gada 26. jūlijs, 19:00

VIDEO TIEŠRAIDE: "Zelta mikrofona" laureātu koncerta aizkulises

Jauns.lv

Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, šodien notiek "Zelta mikrofona" laureātu koncerts. Lai arī latviešu mūzikas cienītāji ir aicināti pulksten 19 apmeklēt koncertu klātienē, tiem, kuriem sarunas ar mūziķiem intīmākā gaisotnē iet tuvāk pie sirds, būs unikāla iespēja ielūkoties aizkulišu notikumos no pasākuma norises īpašajā tiešraidē, ko piedāvā portāls Jauns.lv sadarbībā ar "Radio latviešu hiti".

''Šī tiešraide ir unikāla iespēja latviešu mūzikas cienītājiem apmierināt cilvēcisko iekāri, pa atslēgas caurumu lūkojot koncerta norises aizkulises! Redzēt un dzirdēt sev iemīļotus muzikāli fonētiskās kultūras veidotājus," stāsta "Radio latviešu hiti" zīmola vadītājs Toms Barons Lūķis, piebilstot, ka viss būs "bez montāžas, tikai sarunas, smiekli un dziesmas''.

"Zelta mikrofona" balvas pasniegšanas ceremonijas aizkulises

26. februārī Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā 26. reizi tika pasniegta Mūzikas ierakstu gada balva "Zelta mikrofons".

gallery icon

Mūzikas ierakstu gada balva "Zelta mikrofons" ir ikgadēja labāko Latvijas mūziķu apbalvošanas ceremonija, kurai 2021. gadā apritēja 25 gadi. Diemžēl Covid-19 pandēmijas izraisītie pulcēšanās ierobežojumi neļāva šo notikumu atbilstoši atzīmēt. Beidzoties ierobežojumiem ir radusies iespēja to nosvinēt. Šoreiz zīmīgā un vasarai atbilstošā vietā - Dzintaru koncertzālē.

“Šis koncerts ir unikāls pēc savas būtības, jo “Zelta mikrofons” pirmo reizi tiekas vasarā, kad koncerts norisinās bez balvu pasniegšanas. Pirmo reizi pa 25.gadiem satiekas visi tie mūziķi, kas ir saņēmuši "Zelta mikrofona" balvas, kā arī jaunie mūziķi, kas apvienojušies "Zelta mikrofonā". Šīs vasaras koncertā apvienosies labākie un aktuālākie mākslinieki, kas sniegs savus spilgtākos priekšnesumus, izpildot arī pirmatskaņojums, kā arī īpaši šim koncertam sagatavotu dziesmu un tās izpildījumu “Kāpēc man dziedāt svešu dziesmu”. Koncertu papildina ne tikai “Zelta mikrofona” laureāti, bet arī īpašais viesis Laima Vaikule. Svinēsim “Zelta mikrofonam 25” , kā arī manu dzimšanas dienu!” stāsta pasākuma organozatore Elita Mīlgrāve.

Dzintaru koncertzālē uz vienas skatuves satiksies Latvijas mūzikas zvaigznes: “Prāta vētra”, “Instrumenti”, Intars Busulis, Laima Vaikule, “Dzelzs vilks”, Aija Andrejeva, Lauris Reiniks, Aminata, Agnese Rakovska, Ozols, Normunds Rutulis, Jānis Stībelis, Olga Rajecka, “Rīgas modes”, “Inokentijs mārpls”, “Pienvedēja piedzīvojumi”, ansis, Evija Vēbere, Kristīne Pāže, BŪŪ, “Citi zēni”, “Knīpas un knauķi”.

Skanēs lielākie hiti un svaigākie pirmatskaņojumi, būs īpaši šim vakaram sagatavoti priekšnesumi.

"Zelta mikrofons 2020" balvu pasniegšanas ceremonijas aizkulises

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2020" balvu pasniegšanas ceremonijas sarkanais paklājs.

gallery icon

Uz skatuves kāps arī viesi - “Zelta mikrofona” dažādu laikposmu vadītāji: Fredis, Kaspars Breidaks, Baiba Sipeniece-Gavare un Valters Krauze.