foto: Mārtiņš Ziders
Jānis Bukums pēc 25 gadu pauzes atkal stājas aiz bāra letes
“Sajūtas bārmenim ir tāpat kā muzikantam – esi visu uzmanības centrā!” atzīst Jānis Bukums.
Slavenības
2022. gada 13. jūlijs, 06:21

Jānis Bukums pēc 25 gadu pauzes atkal stājas aiz bāra letes

Žurnāls "Kas Jauns"

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", rokmūziķis un TV sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz..." vadītājs Jānis Bukums aizvadītajā nedēļā redzēts aiz bāra letes. Vai tiešām viņš atgriezies bārmeņa profesijā?

Savas muzikālās karjeras sākumā Bukums, lai nopelnītu iztikai, sāka strādāt par bārmeni, savulaik viņš bija arī bārmenis populārajā izklaides vietā "Karakums". Bet nu Jānis, kurš pats ir atturībnieks jau vairāk nekā desmit gadus, sastapts, salejot vīnu "Teātra bārā".

“Pēdējo reizi aiz bāra letes biju pirms 25 gadiem, 1997. gadā klubā "Nautilius",” žurnālam "Kas Jauns" atzīst Bukums. “Kādas ir sajūtas? Nekādas! Laikam jau esmu tajā vecumā, ka vairs nereaģēju uz tik plāniem kairinājumiem. Lai gan nupat atskārtu, ka taisnība vien ir tiem bārmeņiem, kuri teic, ka bārmeņi ir kā muzikanti vai aktieri. Jo, esot aiz letes, sajūtas ir tādas pašas kā uz skatuves – viens pats daudzu cilvēku priekšā, visi vēršas pie tevis, tu visiem uzstājies, tu esi uzmanības centrā...” teic Bukums.

Jāņa Bukuma albuma "Neuzvarētais" prezentācija

Mūziķa Jāņa Bukuma jaunā albuma "Neuzvarētais" prezentācija 2018. gada 29. novembrī.

gallery icon

Vai tas nozīmē, ka Jānis atgriezies savā vecajā arodā, kurā reiz bija nostrādājis desmit gadus? Nē! “To lai dara jaunie. Turklāt šis ir pavisam cits laikmets. Negribu aizvainot šajā arodā strādājošos, bet tagad bārmeņi kā roboti – mašīnas, kas apkalpo klientus. Vairs nav tās bāru kultūras, kur bārmeņi bija spilgtas personības, ka cilvēki uz bāriem gāja tieši bārmeņu dēļ, jo tad primārais bija socializēšanās un bārmeņi zināmā mērā bija kā psihologi,” atbild Bukums.

Un ko tad viņš darīja aiz "Teātra bāra" letes? Izrādās, tikai salēja vīnu interneta radiostacijas "Latvijas Rokmūzikas asociācijas radio", ko Jānis pats ar domubiedriem izveidojis, atklāšanā.

foto: Mārtiņš Ziders
“Sajūtas bārmenim ir tāpat kā muzikantam – esi visu uzmanības centrā!” atzīst Jānis Bukums.

“Tas ir vienīgais īstais un patiesais radio Latvijā, kurā skan tikai Latvijā radīta rokmūzika – alternatīvais roks, metāls, blūzs, pankroks... Un jūs pat iedomāties nevarat, cik Latvijā ir talantīgi šī žanra pārstāvji, cik kvalitatīvu mūziku viņi rada! Parasti radiostacijas šādu mūziku reti kad atskaņo, bet mums ir fenomenāli mākslinieki, kurus var klausīties ar baudu. Piemēram, līdz gada beigām radiostacijā būs pieejamas ap 1500 dziesmām, kas lielākoties ir pēdējos gados radītas kompozīcijas,” par "LRMA Rock" radio teic tā izveidotājs Jānis Bukums.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!