Trakā pasaule
2022. gada 26. jūnijs, 16:47

Policijas konvojs vēlu vakarā pavada Putinu uz noslēpumainu vizīti Kremlī. VIDEO

Jauns.lv

Sociālajos tīklos izplatījies kāds video, kur redzams, kā konvojs apsardzes darbinieku sestdien, 25. jūnijā, steidzami pavada Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu uz Kremli.

Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs apstiprinājis Krievijas ziņu aģentūrai TASS, ka Putins patiešām sestdien ap pulksten 23.00 ieradies Kremlī, tomēr neatklāj steidzamās vizītes mērķi.

Peskovs noraidījis, ka vizītes iemesls būtu augstākā līmeņa amatpersonu krīzes sanāksme. Viņš arī noliedzis, ka Putins būtu nolēmis nākt klajā ar kādu ārkārtas paziņojumu. "Nē. Tas nav tā. Viss ir normāli," TASS norādījis Peskovs.

Jāteic, ka Putina vizīte Kremlī sekoja uzreiz pēc sarunām ar Baltkrievijas līderi Aleksandru Lukašenko, kurās Putins piekrita piegādāt Lukašenko progresīvus ieročus. Aizvadītajā naktī Krievijas kara lidmašīnas, izmantojot Baltkrievijas gaisa telpu, bombardēja Ukrainas pilsētas, tostarp Kijivu.

Ņemot vērā, ka pēkšņās vizītes mērķis Kremlī netiek atklāts, izplatās jaunas spekulācijas, ka, iespējams, viņš tomēr devies ierunāt kādu svarīgu paziņojumu tautai, kas tiks demonstrēts vēlāk.

Krievijas prezidents jau iepriekš ir ierakstījis nozīmīgus paziņojumus Kremlī, kas publiskoti pēc tam. Tiek uzskatīts, ka arī viņa nakts uzruna, kas 24. februārī uzsāka viņa "īpašo militāro operāciju" Ukrainā, ir iepriekš ierakstīta. Tā kā Putins nedzīvo Kremlī, viņa pēkšņā ierašanās sestdienas vakarā tiek uzskatīta par ārkārtēju.