Jauno dīdžeju konkurss “DJ Battle” Tallinas ielas kvartālā

Piektdien, 10. jūnijā, pēc ilgām un nopietnām žūrijas debatēm un diskusijām Tallinas ielas kvartālā noskaidrots un apbalvots labākais jaunais dīdžejs. ...

gallery icon
Mūzika
2022. gada 15. jūnijs, 10:50

FOTO: Tallinas ielas kvartālā konkursā "DJ Battle" noskaidrots labākais jaunais dīdžejs

Jauns.lv

Piektdien, 10. jūnijā, pēc ilgām un nopietnām žūrijas debatēm un diskusijām Tallinas ielas kvartālā noskaidrots un apbalvots labākais jaunais dīdžejs. Konkursā uzvarēja Anna Briede, saņemot 1500 eiro vērto naudas balvu.

Kopumā konkursam savus 30 minūšu garos miksus iesūtīja 37 jaunie dīdžeji, no kuriem labākajiem bija iespēja atskaņot tos klātienē Tallinas ielas kvartālā. Dīdžeju setus vērtēja influenceri Rojs Rodžers un Evelīna Pārkere, mūziķis Ozols, kā arī Rīgas DJ skolas vadītājs DJ Dubra. 

Žūrijas loceklis, mūziķis Ozols stāsta: "Pozitīvi, ka konkursā piedalījās gan pieredzējuši dīdžeji, gan arī tādi, kas šovakar kāpa uz skatuves pirmo reizi. Tas gan arī nenoliedzami radīja papildu izaicinājumus žūrijai. Lēmums nebija viegls, bet šajā konkursā tomēr profesionālais izpildījums nebija tika izšķirošs. Vairāk tika vērtēts, kādas sajūtas un atmosfēru konkrētā dīdžeja sets radīja pasākumā. Jaunajiem dīdžejiem šis konkurss bija lieliska motivācija ne tikai naudas balvas dēļ, bet arī tāpēc, ka viņiem bija iespēja pirmo reizi kāpt uz skatuves. Tā pieredze jaunajiem dīdžejiem ir neatsverama."

Starp konkursa dalībniekiem īpaši izcēlās divi dīdžeji: Anna Briede un Reinis Klatenbergs.

Anna Briede tik plašas publikas priekšā uzstājās pirmo reizi un uzreiz ar savu dīdžeja setu ieguva arī žūrijas simpātijas. "Ļoti cerēju, ka uzvarēšu, bet līdz galam tomēr neticēju. Man šķiet, ka veiksme šovakar bija manā pusē, jo es atskaņoju savu setu jau stipri vēlāk, kad Tallinas ielas kvartālā bija saradušies vairāk cilvēku. Šī bija mana trešā uzstāšanās, bet pirmā tik plašai publikai. Noteikti ieteiktu arī citiem jaunajiem talantiem nebaidīties un piedalīties šādos konkursus," stāsta konkursa uzvarētāja.

Žūrija pēc ilgām diskusijām nolēma apbalvot arī otrās vietas ieguvēju - Reini Klatenbergu. "Konkursā gribēju pārspēt pats sevi, piedalījos, lai paceltu savu līmeni. Novērtēju iegūto 500 eiro naudas balvu. Cienu žūrijas lēmumu apbalvot arī otro vietu. Kā dīdžejs spēlēju jau septiņus gadus un šī konkursa pieteikumā tiešām ieliku ļoti daudz darba. Savukārt Annai pirmā vieta ir pelnīta, viņa ļoti labi spēlē, un mūzikas gaume viņai ir laba. Es pat četras reizes izmantoju "Shazam" aplikāciju viņas dīdžeja seta laikā, kas liecina, ka viņa bija atradusi labu mūziku," stāsta otrās vietas. 

"Paldies visiem konkursa dalībniekiem par jaudīgiem mūzikas setiem un par izcili nospēlētu ballīti Tallinas ielas kvartālā. "Evolution Latvia" ir svarīgi, lai katram jaunietim būtu iespēja attīstīt savu talantu, un šādi publiski pasākumi ir lieliska platforma ikvienam jaunajam māksliniekam. Tā ir vērtīga pieredze un iespēja ar sevi iepazīstināt plašāku publiku,” stāsta "Evolution Latvia" Latvijas, Lietuvas un Rumānijas personāla vadītāja Sanita Kļaviņa.

Konkursa rīkotāji "Evolution Latvia" ikdienā nodarbina vairāk nekā 3000 darbiniekus, galvenokārt spēļu prezentētājus un kāršu uzskaites operatorus. Uzņēmums ir arī viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī – 2020. gadā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā sasniedza 22 miljonus eiro.

"Rīgas DJ skolas" misija ir kvalitatīvi izglītot jauno Latvijas DJ paaudzi, tādējādi nodrošinot Latvijas dīdžeju konkurētspēju globālajā tirgū un popularizējot Rīgas un Latvijas vārdus pasaulē.