foto: Ekrānuzņēmums
Mihalkova runa Kremlī pievērš uzmanību ne tikai ar paša teikto, bet arī ar blakus esošo Putinu, kas šķietami šūpojas un dreb
Mihalkovs teic runu Kremlī, stāvot blakus Putinam.
Slavenības
2022. gada 13. jūnijs, 10:48

Mihalkova runa Kremlī pievērš uzmanību ne tikai ar paša teikto, bet arī ar blakus esošo Putinu, kas šķietami šūpojas un dreb

Jauns.lv

Krievu kinorežisors, aktieris, scenārists un kinoproducents Ņikita Mihalkovs svētdien, 12. jūnijā, Kremlī saņēmis Darba varoņa medaļu. Viņa runa pievērsusi uzmanību ne tikai ar paša teikto, bet arī tamdēļ, ka blakus esošais Krievijas prezidents Vladimirs Putins tobrīd šūpojās un viņam šķietami drebēja kājas, izsaucot kārtējās jaunās spekulācijas par viņa veselības stāvokli.

Uzstājoties ar runu Kremlī, režisors atzīmēja, ka pirms 20 gadiem, kad Putins tikai ieņēma prezidenta amatu, valsts atradusies uz bezdibeņa robežas, bet tieši tagad dzimstot jauna Krievija. "Mēs šodien dzīvojam laikā, kad blakus dzimst jauna Krievija. Tur, Donbasā. Tur dzimst jauna elite," sacīja Mihalkovs.

Savukārt "Telegram" kanālā viņš publicējis video, atzīstot, ka pats Krievijas dienas svētkus sagaida "ar asarām acīs" aiz nostaļģijas pēc PSRS laikiem.

"Dārgie draugi, es vēlos jūs apsveikt svētkos 12. jūnijā, Krievijas dienā. Man šie svētki ir ar asarām acīs, jo piemin mūsu lielās plašās valsts – Padomju Savienības – izzušanu. Ir muļķīgi tagad vaidēt un elsties, meklēt vainīgos - viņi ir zināmi. Bet tomēr Krievijas diena ir Krievijas diena. Priecīgas brīvdienas!" - pauda režisors, kurš savas retorikas dēļ marta sākumā saņēma Ukrainas tiesas rīkojumu par arestu neklātienē.

Mihalkovs par kara propagandu un agresijas pret Ukrainu atbalstīšanu marta beigās tika iekļauts arī Latvijai nevēlamo personu sarakstā. Viņam tika noteikts liegums ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku.

ĀM tolaik uzsvēra, ka Latvija visstingrākajā veidā nosoda Krievijas neizprovocēto un neattaisnojamo karu Ukrainā, kur Krievijas bruņoto spēku brutālās rīcības rezultātā ik dienas dzīvību zaudē Ukrainas civiliedzīvotāji un bruņoto spēku karavīri. Atbalsts Kremļa režīma īstenotajām zvērībām nozīmē līdzatbildību par pastrādātajiem noziegumiem, tādēļ šādu personu ieceļošana Latvijā nav pieļaujama.

Jāteic, ka Mihalkova runa svētdien pievērsusi uzmanību ne tikai ar kinorežisora teikto. Tās laikā Krievijas prezidents Vladimirs Putins redzams manāmi drebot. Video redzams, ka Putinam trīc kājas, un izskatās, ka viņam ir grūti nostāvēt. Tas kārtējo reizi izsauc spekulācijas par Putina veselības stāvokli.