Slavenības
2022. gada 27. maijs, 07:17

Princis Harijs un Megana Mārkla pievienosies karalienei uz dievkalpojumu Svētā Pāvila katedrālē

Jauns.lv

Saseksas hercogs un hercogiene nākamnedēļ pievienosies karalienei Elizabetei II pateicības dievkalpojumā Sv. Pāvila katedrālē, lai atzīmētu viņas valdīšanas platīna jubileju. Dievkalpojumu apmeklēs arī princis Endrū, atklāts šo ceturtdien.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kalifornijā dzīvojošais pāris šā gada 3. jūnijā godinās karalienes septiņus gadu desmitus tronī kopā ar Viņas Majestātes bērniem, mazbērniem un vecākajiem mazmazbērniem.

Megana Mārkla un princis Harijs apmeklē “Invictus Games” 2022. gada aprīlī

gallery icon
14

Arī princis Endrū pirmo reizi kopš tēva prinča Filipa piemiņas dievkalpojuma šā gada martā, būs redzams sabiedrībā un apmeklēs dievkalpojumu, ziņo izdevums “The Telegraph”.

Prominences apmeklē princim Filipam veltīto dievkalpojumu Vestminsteras abatijā 2022. gada 29. martā

gallery icon
12

Pavasarī daudzus pārsteidza, ka tieši Endrū bija tas, kurš zem rokas pavadīja savu māti līdz sēdvietai Vestminsteras abatijā. Tas bija zīmīgs žests tam, ka Elizabete II pēc prāvas noslēgšanās, kurā Endū vainoja seksuālā vardarbībā, pieņēmusi dēlu atkal atpakaļ ģimenē. Zināms, ka Endrū ik dienas apmeklē māti Vindzoras pilī jau kopš dienas, kad tika izbeigta skandalozā vairāku miljonu vērtā tiesas prāva, kuru ierosināja Virdžīnija Džufre, viena no pedofila Džefrija Epštīna upuriem.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Princis Endrū pavada māti uz piemiņas dievkalpojumu princim Filipam Vestminsteras abatijā šā gada martā.

Lai gan Saseksas hercogi un princis Endrū pievienosies karalienei uz dievkalpojumu Svētā Pāvila katedrālē Londonā, viņi nebūs kopā ar karalisko ģimeni uz Bekingemas pils balkona, kad Viņas Majestāte ar radu saimi vēros “Trooping the Colour” parādi nākam ceturtdien. Uz pils balkona karalienei aicināti pievienoties tikai oficiālos pienākumus pildošie ģimenes pārstāvji: princis Čārlzs ar sievu, princese Anna, princis Edvards ar ģimeni un princis Viljams ar ģimeni.

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon
24

24 stundas vēlāk visas pasaules uzmanība būs pievērsta princim Harijam un Meganai Mārklai Svētā Pāvila katedrālē, jo šī būs pirmā reize kopš karaliskajām kāzām 2018. gadā, kad Saseksu pāris būs kopā ar tik daudziem citiem Vindzoriem. Kopš pārcelšanās uz dzīvi Kalifornijā, Harijs reti ir saticis savu tēvu un brāli, savukārt Megana ar viņiem šo pāris gadu laikā nav tikusies vispār.

Prinči Viljams un Harijs satiekas princeses Diānas skulptūras atklāšanas ceremonijā

gallery icon
18

Maz ticams, ka trīs gadus vecais Ārčijs un Lilibeta, kura nākamo sestdien atzīmes gada jubileju, pievienosies vecākiem uz dievkalpojumus. Paredzēts, ka to apmeklēs tikai karalienes vecākie mazmazbērni, kā piemēram, prinča Viljama un hercogienes Ketrīnas divi vecākie no pāra trim bērniem.

foto: ddp/Stella Pictures / Vida Press
Saseskas hercogi ar abiem bērniem Ārčiju un Lilibetu.

Karalienes klātbūtne viņu godinošajā pasākumā ir sagaidāma, taču gala lēmums varētu tikt paziņots 11 stundas pirms dievkalpojuma sākuma, karalienes saasināto mobilitātes problēmu dēļ. Ņemot vērā, ka Svētajai Pāvila katedrālei ir stāvas ieejas kāpnes, karaļnama personālam ir plāns Viņas Majestāti dievnamā ievest pa sānu durvīm. Ja viņai būs nepieciešams palīdzēt ar iešanu, fotogrāfiem būs liegts to iemūžināt attēlos, šādi saglabājot karalienes cieņu, jo viņa nevēlas, lai tauta redzētu viņu kā nevarošu.

Princese Šarlote ar brāli un vecākiem apmeklē princim Filipam veltīto dievkalpojumu Vestminsteras abatijā

gallery icon
16

Tagad, kad Meganas tēvs šonedēļ nogādāts slimnīcā pēc pārciesta insultu, hercogienes pusmāsa Samanta Mārkla publiski aicinājusi Meganu “pārtraukt skaitīties un neko nedarīt”.  Mārkla kunga veselības problēmas liedz viņam īstenot plānus par došanos uz Londonu. Izskanējušas runas, ka Tomass Mārkls vēlējies ne tikai apmeklēt karalienes jubilejas pasākumus, bet arī doties uz Vindzoru un pieprasīt meitai, znotam un abiem mazbērniem iznākt ārā un viņu satikt.

Meganas Mārklas pusmāsa Samanta TV intervijās, fotosesijās un reportāžās

gallery icon
18

Atgādināsim, ka vēl pirms pāris mēnešiem Tomass bija gatavs liecināt pret meitu Meganu tiesas prāvā, ko uzsāka viņa vecākā meita Samanta par viņas it kā apmelošanu, kas izskanējusi Opras Vinfrijas intervijā pērn.

Tomass Mārkls dienu pēc Meganas personiskās vēstules publiskošanas

gallery icon
11

 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās