Ar baltiem ziediem un skumjām mūžībā izvadīts Harijs Ozols. FOTO
28. maijā Rīgas Krematorijā notika atvadas no mirušā dziedošā aktiera Harija Ozola.
Slavenības
2015. gada 28. maijs, 14:40

Ar baltiem ziediem un skumjām mūžībā izvadīts Harijs Ozols. FOTO

Jauns.lv

28. maijā pulksten 11 Rīgas Krematorijā notika atvadas no 25. maijā mirušā dziedošā aktiera Harija Ozola. Mākslinieku pēdējā gaitā izvadīja viņa tuvinieki, draugi, kolēģi un daiļrades cienītāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saulainajā ceturtdienas priekšpusdienā jau laikus Rīgas Krematorijā ieradās ļaudis, kas vēlējās nolikt ziedus un pēdējā gaitā izvadīt mākslinieku. Daļa cilvēku un devās uz krematorijas lielo zāli, kur klusībā varēja vēl pēdējoreiz vaigā skatīt mākslinieku, taču citi līdz pat pēdējam brīdim uzturējās pagalmā un ar sastaptajiem kolēģiem gremdējās atmiņās par aizgājēju.

Atvadīties no Harija Ozola bija ieradušies daudzi populāri skatuves mākslinieki, tostarp Harija ilggadējā dueta partnere Santa Zapacka, Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts, kurš uz Rīgu speciāli mēroja ceļu no Liepājas, komponists, mūziķis Kristaps Krievkalns, aktieris Guntis Skrastiņš, Nacionālā teātra aktieris Juris Hiršs ar dzīvesbiedri, vokālais pedagogs Edgars Kramiņš, dziedātāja Ieva Akuratere un citi.

Bēru ceremonija Rīgas Krematorijā ilga nepilnu stundu. Klātesošie pie Harija zārka nolika ziedus un pieminēja aizgājēju ar labām domām. Bēru ceremoniju vadīja mācītājs, kurš atminējās Harija biogrāfiju un viņa radošās darbības ceļu visas dzīves garumā, bet pēc tam visus aicināja vienoties kopīgā lūgšanā. Ik pa laikam bēru ceremonijas laikā atskanēja dziedošā aktiera paša sacerētās dziesmas.

„Jo vairāk runājam par mīlestību, jo labāki mēs topam. Un, ja man dota tāda spēja sludināt mīlestību, man tas jādara,” savā pēdējā intervijā žurnālam „Kas Jauns”, gatavodamies 50. jubilejas koncertam, 2013. gada martā teica daudzu mīlestības dziesmu autors un izpildītājs Harijs Ozols. Viņa mūžs pēc ilgas slimības aprāvās 25. maija rītā. Urna ar Harija Ozola pelniem tiks apglabāta līdzās viņa mātes aktrises Antras Liedskalniņas atdusas vietai Meža kapos.

Kasjauns.lv izsaka līdzjūtību Harija Ozola tuviniekiem.

Harijs Ozols & Santa Zapacka „Varavīksne”

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva