foto: scanpix
Dīkstāvē esošo Krievijas rūpnīcu darbiniekiem dāvinās zemi, kurā stādīt kartupeļus
Iepriekš jau ziņots, ka “Avtotor” 28. aprīlī lēmuši no 1. maija daļu savu 3500 darbinieku nosūtīt trīs nedēļu apmaksātā atvaļinājumā.
Trakā pasaule
2022. gada 6. maijs, 06:06

Dīkstāvē esošo Krievijas rūpnīcu darbiniekiem dāvinās zemi, kurā stādīt kartupeļus

Jauns.lv

Pēc ziņām par kārtējām draudīgajām militārajām mācībām mums tuvajā Kaļiņingradā, kur krievi nesen simulējuši raķešu triecienus pa Eiropu, mazāk pamanīta ir palikusi kāda cita vēsts, šoreiz – no agresorvalsts auto ražošanas nozares. Proti, anklāvā blakus Lietuvai rūpnīca “Avtotor” dos saviem darbiniekiem zemes platības, kur sēt tupeņus, lai vieglāk pārlaistu gaidāmos “ekonomiski izaicinošos laikus”.

Jau ziņots, ka Krievijas agresīvais iebrukums Ukrainā novedis pie virknes rietumu valstu auto zīmolu aiziešanas no Krievijas, kur līdz šim autorūpnīcās komplektētas tādas markas kā vācu BMW, amerikāņu “General Motors”.

Rezultātā darbadevējiem, kuri līdz šim par Eiropas valstu kompānijām ļoti pieņemamām izmaksām algojuši darbaspēku spēkratu montēšanai, nu ir jādomā, kā atbalstīt tos, kuriem draud palikšana bez reāla darba.

Tā nu Kaļiņingradā bāzētā “Avtotor” rūpnīca izdomājusi, ka saviem darbiniekiem nodrošinās zemes platības, kurās iekārtot dārzus produktu audzēšanai.

Šādam mērķim esot atvēlēti 300 hektāru (740 akru), ziņo “The Moscow Times”.

“Avtotor” sacījuši, ka zemes piešķiršana, lai strādnieki paši varētu audzēt sev nepieciešamo produkciju, palīdzētu “ekonomiski izaicinošajos laikos”.

“Zemes gabali ir pilnībā sagatavoti stādīšanas sezonai,” kādā no paziņojumiem vēstīja rūpnīcas vadība.

Iepriekš esot arī veikta aptauja rūpnīcas darbinieku vidū un sastādīts saraksts ar tiem, kuri labprāt izmantotu šāda veida atbalstu.

Iepriekš jau ziņots, ka “Avtotor” 28. aprīlī lēmuši no 1. maija daļu savu 3500 darbinieku nosūtīt trīs nedēļu apmaksātā atvaļinājumā.

Ražotnes dibinātājs Vladimirs Ščerbakovs stāstījis, ka viņa rūpnīca novērojusi trīskāršu darba apjoma kritumu pēc tam, kad marta sākumā Krievijā ražošanu apturēja BMW un “General Motors”.

Dienvidkorejas auto zīmoli “Hyundai” un “Kia”, kā arī Ķīnas “Nanjing Automobile Corporation” ir turpinājuši sadarboties ar rūpnīcu, neskatoties uz problēmām ar detaļu piegādēm.

Rūpnīca jau esot nodevusi lietošanā 168 zemes plačus 1000 kvadrātmetru platībā (katrs placis) Kholmogorovkas ciemā pie Baltijas jūras, ziņo “The Mocow Times”.