foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet+" - stāsts par Lucavsalu, Eifeļa sapņi un melns komēdijtrilleris
Kadrs no filmas "Tikmēr Lucavsalā".
TV
2022. gada 3. maijs, 18:30

Nedēļas jaunumi "Tet+" - stāsts par Lucavsalu, Eifeļa sapņi un melns komēdijtrilleris

Jauns.lv

"Tet+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Helio iTV", šonedēļ lūkojiet pašmāju dokumentālu filmu "Tikmēr Lucavsalā", drāmu "Eifelis" un seriālu "Nogalināt Īvu".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Tikmēr Lucavsalā"

Elzas Gaujas dokumentālā filma "Tikmēr Lucavsalā" stāsta par Rīgas centra mazdārziņu koloniju Lucavsalā.

Gauja ar vieglu humora devu aplūko Eiropas mērogā unikālo Lucavsalas mazdārziņu vidi, kas atrodas tikai 10 minūšu autobrauciena attālumā no Vecrīgas. Lucavsalā satiekas izteikti atšķirīgi un kolorīti cilvēki. Piemēram, Rasmai ir vecākais dārzs Lucavsalā, un viņa vada dārziņu apvienību Jumpravsala; Indriksona kungs Lucavsalā dzimis un audzis, un daži viņu pat dēvē par Lucavsalas gubernatoru; Līva savā mazdārziņā saimnieko kopš 2015. gada, un viņas draugi to iesaukuši par Paradīzes dārzu; blakus Līvas dārzam pie Džona un Lindas mēdz notikt nelieli koncerti, Ija un Āris ar bērniem vienas vasaras laikā iekopa žurnāla lappušu cienīgu dārziņu, savukārt Krišjānis audzē zemenītes un dažkārt arī lasa dzeju.

Šie ir tikai daži no cilvēkiem, kas veido Lucavsalas seju. Tās turpmākais liktenis ir neskaidrs – šobrīd Lucavsalas plāni iestrēguši līdz ar apturēto pilsētas attīstības plānu.

Pirmizrādi piedzīvo Elzas Gaujas dokumentālā filma "Tikmēr Lucavsalā"

gallery icon
81

Simbola tapšana

Parīze, 19. gadsimta beigas. Talantīgais inženieris Gistavs Eifelis sapņo uzbūvēt metro - nākotnes dzelzceļu.

Taču tikšanās ar noslēpumainu sievieti Eifeļa dzīvi sagriež kājām gaisā. Galvu reibinošais romāns iedvesmo viņu radīt arhitektūras šedevru – gigantisku torni, kas kļūs ne tikai par Parīzes, bet arī par romantikas un mīlestības simbolu. Drāmu "Eifelis" ("Eiffel") skatieties "Tet+ Filmas un seriāli" franču vai krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Nogalināt vai notvert?

Seriāls "Nogalināt Īvu" ("Killing Eve") balstīts uz Lūka Dženingsa romāniem.

"Nogalināt Īvu" ir stāsts par divām sievietēm. Īva ir nogarlaikojusies, gudra drošības dienesta darbiniece, kuras biroja darbs nepiepilda fantāzijas par spiega dzīvi. Bet tad viņas dzīvē uzrodas šarmantā, noslēpumainā un izaicinošā Vilanela… Nogalināt Īvu: tās ir divas sievietes, divi pilnībā pretēji tēli ne tikai tāpēc, ka viena ir aukstasinīga slepkava, bet otra – īpašās izmeklēšanas vienības analītiķe. Tas ir, kā saslēdzoties “plusam ar mīnusu”, – arī šeit izmeklēšanas gaitā attīstās abpusēja apmātība vienai ar otru. Ar katru nākamo sēriju un sezonu abas emocionāli sasaistās, izjūt viena otru arvien dziļāk un sāpīgāk.

Trilleri / melno komēdiju "Nogalināt Īvu "skatieties "Tet+ Filmas un seriāli" angļu valodā ar subtitriem latviešu vai angļu valodā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās