foto: McClatchy-Tribune/MCT/Sipa USA/ Vida Press
"Tas puisis bija apsargs uz sūda kruīza kuģa." Dziedātāja atklāj detaļas par tikšanos ar 33 gadus veco Putinu
Vladimirs Putins 1999. gadā.
Trakā pasaule
2022. gada 29. aprīlis, 05:51

"Tas puisis bija apsargs uz sūda kruīza kuģa." Dziedātāja atklāj detaļas par tikšanos ar 33 gadus veco Putinu

Jauns.lv

Austrāliešu kabarē dziedātāja Linna Rodžersa atcerējās, kā 1985. gadā uzstājās uz kruīza kuģa "Aleksandrs Puškins" klāja un tur iepazinās ar 33 gadus veco Vladimiru Putinu. Tobrīd topošais diktators bija Valsts drošības komiteja (VDK) ierindas darbinieks, taču jau toreiz, pēc vokālistes teiktā, viņš viņai šķitis "nepatīkams tips ar akmens seju", kurš nekad nav smaidījis.

Kruīza kuģis kursēja starp Eiropu un Austrāliju. Rodžersa tajā tikās ar Putinu “Aukstā kara” beigās. Vai nākamais Krievijas prezidents tiešām bijis uz kuģa – apstiprinājumu nav, tomēr "Daily Mail" žurnālisti norāda, ka 1980. gados viņš apmeklējis Jaunzēlandi, stādoties priekšā kā apavu pārdevējs.

Pēc avota ziņām, britu kompānija "CTC Cruises" noīrējusi padomju kuģi "Aleksandrs Puškins" jūras ceļojumiem no Eiropas uz Austrāliju, taču, lūk, komanda uz borta nav mainījusies – tie bijuši jūrnieki no PSRS. Savukārt mākslinieki tika aicināti uz ārzemēm, raksta "Obozrevatelj".

Kā atcerējās kabarē dziedātāja, 33 gadus vecais "drūmais puisis" pēc katras uzstāšanās pavadījis viņu līdz kajītei. Pa ceļam jaunais Vladimirs Putins nerunāja ne vārda. Kad 2000. gada martā viņu ievēlēja par Krievijas prezidentu, Rodžersa bija šokēta.

"Skaidri atceros: kad beidzu savu šovu, viņš man katru reizi sekoja līdz kajītei pa gabalu. Es atvēru durvis, pamāju viņam ar roku un pateicos. Viņš nekad nesmaidīja un vienmēr klusēja. Viņš man neteica ne vārda.

foto: Ekrānuzņēmums/YouTube
Austrāliešu dziedātāja Linna Rodžersa.

Kad viņš nāca pie varas, atceros, ka paskatījos uz viņu un teicu: "Tas puisis bija apsargs uz sūda kruīza kuģa. Es biju šokā," padalījās izpildītāja.

Pagājušā gadsimta 80. gados Putins strādāja par izlūkdienesta virsnieku. Linna, tāpat kā daži citi mākslinieki uz lainera, bija pārliecināta, ka vīrietis izspiegojis VDK labā.

Aizdomas par topošā teroristiskās valsts prezidentu bija pamatotas. 33 gadus vecais Vladimirs Vladimirovičs ar savu ārieni un uzvedību atstūma cilvēkus.

"Viņš vienmēr bija blakus, ja gājām uz bāru, tad viņš no turienes nāca ārā, ja mēs apsēdāmies pie galdiņa restorānā, viņš gāja garām. Un viņam vienmēr bija skāba sejas izteiksme. Man likās, ja viņš pēkšņi pasmaidīs, tad viņa seja ieplaisās. Nepatīkams tips," atcerējās dziedātāja.

Rodžersa arī piebilda: ja viņa toreiz, 1985. gadā, būtu zinājusi, kā Putins izrīkosies ar Ukrainu un visu pasauli, viņa nebūtu palaidusi garām iespēju izrēķināties ar viņu.

"Ja mēs tikai zinātu, ko viņš ir iecerējis pasaulei, mēs varētu izmest izdzimteni pār bortu un izdarīt visiem pakalpojumu. Tas, ko viņš izdarīja ar Ukrainu, ir pretīgākais un groteskākais, ko kāds ir darījis kopš Hitlera laikiem," rezumēja austrāliešu vokāliste.

Karaliene Elizabete II un Vladimirs Putins

gallery icon
28

Putins Maskavā tiekas ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli

Vācijai un Krievijai, neraugoties uz viedokļu atšķirībām, ir jāuztur dialogs, piektdien pēdējās darba vizītes gaitā Krievijā paziņojusi Vācijas kanclere Angela ...

gallery icon
18