foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet+" - atgriežas Betmens, duelējas bruņinieki un piedzīvojumos metas jautrā stjuarte
Kadrs no filmas "Pēdējais duelis".
TV
2022. gada 27. aprīlis, 19:15

Nedēļas jaunumi "Tet+" - atgriežas Betmens, duelējas bruņinieki un piedzīvojumos metas jautrā stjuarte

Jauns.lv

"Tet+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Helio iTV", šonedēļ lūkojiet jaunos Betmena piedzīvojumus, vēsturisku grāvēju par bruņiniekiem un jautras stjuartes dēku turpinājumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pavisam cits Betmens

Pagājuši divi gadi, kopš Betmens ievedis Brūsu Veinu dziļi Gotemas pilsētas krēslas pasaulē.

Tikai pāris uzticamu sabiedroto kompānijā vientuļais aizstāvis kļuvis par teju vienīgo atriebes iemiesojumu līdzpilsoņu vidū. Kad Gotemas elitei ar virkni sadistisku mahināciju draud slepkava, noslēpumainu norāžu virkne aizved pasaulē dižāko detektīvu pie izmeklēšanas kriminālajā pasaulē. Noziedznieka plāniem atklājoties, Betmenam jāatmasko vainīgais un jāatgriež Gotemas pilsētā tiesa un taisnība.

Pēc režisora Kristofera Nolana radītās "Tumšā bruņinieka" triloģijas (2005–2012) šī ir Betmena īstā jaunā atkalatgriešanās. Režisoram Metam Rīvsam uzticēts sākt jaunu Gotemas pilsētas aizstāvja sāgu, un jau pirms filmēšanas tika runāts, ka šī būs vēl neredzēti drūma versija, kas līdzināsies neo-noir krimināldrāmai, nevis ierastam Holivudas supervaroņu stāstam. Un skatītājs varēs sekot Betmena tā sauktajām jaunības dienām, jo režisors Mets Rīvss vēlējies izstāstīt tādu stāstu, kāda vēl nav bijis. Nav retums, kad supervaroņu filmu sižeti rodas no viena vai diviem, trim komiksiem, taču Rīvss gājis citu ceļu – stāsts esot pilnīgi jauns, protams, saglabājot vairāku zīmētu darbu ietekmi un varoņus, bet īsti ne galveno sižeta līniju.

Rīvss arī solīja, ka Betmens, kura īstais vārds, protams, ir Brūss Veins, nebūs tāds ballīšu lauva un siržu lauzējs, kā ierasts, bet viņš šo tēlu radījis līdzīgu… leģendārās grupas "Nirvana" līderim Kurtam Kobeinam. Un tas viss apvienots ar to, ka Betmens “vēl ir jauns, cenšas saprast, kas viņš īsti ir, kā efektīvāk palīdzēt pasaulei, un ne vienmēr viņam izdodas”.

Kā norāda Rīvss, viņš centies sajaukt vairākus žanrus – psiholoģisko trilleri, detektīvfilmu, spraiga sižeta grāvēju, šausmu filmu… Un galu galā tā esot visbiedējošākā no Betmena sāgas filmām, brīdina režisors, kas iedvesmojies no Alfrēda Hičkoka meistardarbiem un leģendārām septiņdesmito gadu filmām.

Filmu "Betmens" ("The Batman") skatieties "Tet+ Kino".

Liktenīgā divkauja

Atgriezies no kara, bruņinieks Žans de Karūžs uzzina, ka viņa kaimiņš un sāncensis Žaks Legrī ir uzbrucis un apkaunojis viņa sievu.

Pateicoties Legrī ietekmīgajiem sabiedrotajiem, neviens netic sievietes vārdiem, un Karūžs vēršas pēc palīdzības pie Francijas karaļa, kurš nolemj, ka konflikts ir jāatrisina godīgā divkaujā, no kuras iznākuma būs atkarīgs ne tikai duelantu, bet arī sievietes liktenis.

Vēsturisko spriedzes drāmu "Pēdējais duelis" ("The Last Duel") skatieties "Tet+ Kino" angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā. Filmas režisors ir Holivudas veterāns Ridlijs Skots, galvenajās lomās redzami Mets Deimons, Edams Draivers, Bens Afleks, Džodija Komere.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Stjuartes jaunie piedzīvojumi

Kritiķu atzinīgi novērtētais seriāls "Stjuarte" ("The Flight Attendant") atgriežas ar otro sezonu.

Kasandra Boudena dzīvo savu labāko prātīgo dzīvi Losandželosā, bet brīvajā laikā strādā FIB pakļautībā. Kādā uzdevumā viņa nejauši kļūst par slepkavības liecinieci un tiek iepīta starptautiskā intrigā. Seriāls veidots pēc Krisa Bodžaliana tāda paša nosaukuma stāsta motīviem un galvenajā lomā atgriežas Keilija Kuoko.