Slavenības
2022. gada 7. aprīlis, 15:45

Brūss Villiss nofotografēts pirmo reizi kopš ziņas par smago slimību. Viņš plāno sniegt atklātu interviju

Jauns.lv

Holivudas aktiera Brūsa Villisa sieva Emma Heminga "Instagram" publiskojusi mīlīgas fotogrāfijas, kurās ir redzama kopā ar vīru. Šīs ir Villisa pirmās fotogrāfijas kopš ģimenes vaļsirdīgā un šokējošā paziņojuma, ka aktieris cieš no smagas slimības - afāzijas.

Emma Heminga “Instagram” publiskojusi divas fotogrāfijas, kurās redzama kopā ar vīru Brūsu Villisu, baudām atpūtu mežā. Pāris sēž uz koka baļķa, mīļi apskāvies. Šos attēlus uzņēmusi pāra vecākā meita – desmit gadu vecā Meibela Reja Villisa. Emma šo vēstījumu parakstījusi meitas vārdā, komentārā rakstot: “Mamma un tētis savā iecienītākajā vidē.”

Brūss Villiss šokēja fanus un kino mīļotājus visā pasaulē, kad nesen paziņoja, ka pārtrauc aktiera karjeru. Ar šo paziņojumu viņš nāca klajā, kad plašākai sabiedrībai tika darīts zināms, ka viņam diagnosticēta afāzija. Ģimene paskaidroja, ka viņš cieš no kognitīviem traucējumiem, kas saistīti ar atmiņu un runu.

Brūss Villiss ar sievu Emmu labdarības pasākumā Ņujorkā

Brūss Villiss un Emma Heminga ir precēti kopš 2009. gada un ģimenē audzina divas meitas.

gallery icon

Brūsa Villisa vecākā meita Rūmera Villisa, kura nākusi pasaulē viņa pirmajā laulībā ar aktrisi Demiju Mūru, ziņu par tēva slimību pavēstīja savā “Instagram” kontā.

“Šis ir patiesi izaicinājumu pilns laiks mūsu ģimenei, un mēs esam ļoti pateicīgi par jūsu nebeidzamo mīlestību, līdzjūtību un atbalstu. Mēs to pārdzīvojam kā spēcīga ģimene un vēlamies informēt savus fanus, jo zinām, cik daudz viņš jums un jūs viņam nozīmējat,” teikts aktiera ģimenes paziņojumā, ko parakstījušas visas piecas viņa meitas – Rūmera (33), Skauta (30), Talula (28), Meibela Reja (10) un Evelīna (7), kā arī sieva Emma Heminga un bijusī sieva Demija Mūra, ar kuru aktieris saglabājis sirsnīgas attiecības līdz pat šai dienai.

Brūss Villiss un viņa ģimene

gallery icon

Kas ir afāzija?

Afāzija ir medicīnisks stāvoklis, kas izraisa runas traucējums, kuras gadījumā raksturīga pilnīgi vai daļēji zudusi spēja saprast cita runu vai iztrūkst savas domas ar vārdiem vai frāzēm, būtībā tā ir galvas smadzeņu bojājuma izpausme.

Slimība var izpausties divās galvenajās formās: nespējā runāt, lai gan runas aparāta funkcija pastāv, un nespējā saprast dzirdēto un uzrakstīto.

Brūss Villiss ar trīs vecākajām meitām

gallery icon

“Motoriskā afāzija rodas, ja bojāta galvas smadzeņu pieresdaivas garoza. Slimnieks neprot runāt, bet saprot dzirdēto, atsevišķus vārdus un frāzes dažreiz var izteikt. Sensoriskā afāzija rodas, ja bojāta galvas smadzeņu deniņdaivas garoza. Slimnieks nesaprot cita runu, un pats nespēj kontrolēt savējo, jauc vārdus, burtus, zilbes,” vēsta portāls “Medicine.lv”.

Afāzija var būt saistīta arī ar smadzeņu audzēju, kas izraisa deģeneratīvus bojājumus. Slimība vienmēr liecina par kādu galvas smadzeņu bojājumu.

Nav skaidrs, kāpēc tieši Villisam noteikta konkrētā diagnoze, vēsta "Sky News".

Aktieris Brūss Villiss dzimis 1955. gada 19. martā, šobrīd viņam ir 67 gadi.  

Atklātā intervija

Talantīgajam aktierim pietuvināta persona laikrakstam “The Sun” norādījusi, ka Brūss gandrīz 20 gadus cīnījies ar kognitīvām problēmām, taču par to nekad iepriekš netika runāts publiski.

Anonīmais ziņu avots izteicies, ka filmas “Cietais rieksts” zvaigzne esot nobriedis atklātai intervijai, kurā pastāstītu par savu cīņu ar šo veselības kaiti. Intervijā viņš vēloties piedalīties kopā ar sievu Emmu Hemingu un bijušo sievu Demiju Mūru līdzās.

Demija Mūra un Brūss Villiss

gallery icon

Izskanējušas runas, ka sarunu varētu vadīt par leģendāru nodēvētā TV personība Diāna Sojere (76). Savulaik viņa bija viena no šova “Good Morning America” vadītājām. Pirms karjeras TV žurnālistikā viņa bija ASV prezidenta Ričarda Niksona Baltā nama personāla darbiniece un palīdzējusi politiķim darbā ar pēcprezidentūras memuāriem.

Brūss Villiss kaislīgi skūpsta sievu pirmizrādes vakarā

gallery icon

Villiss neizslēdzot iespēju, ka par cīņu ar afāziju varētu izstāstīt arī dokumentālā filmā.

Paziņa izteicies: “Gadu gaitā Brūss ir apsvēris domu lūgt labu savu draudzeni Diānu Sojeri, lai žurnāliste intervētu viņu, Emmu un Demiju par viņa veselības stāvokli. Taču iespēja turpināt strādāt parasti traucēja saplānot ko tādu.”