Slavenības
2022. gada 29. marts, 06:01

"Genesis" atvadu koncertā Fils Kolinss joko, ka tagad būs jāmeklē īsts darbs

Jauns.lv

Leģendārais mūziķis Fils Kolinss atzinis, ka "tik tikko spēj noturēt rokā bungu vālīti". Uzstājoties koncertā, kam lemts būt par pēdējo "Genesis" karjeras laikā, Kolinss pajokoja, ka esot laiks meklēt citu darbu.

Grupa “Genesis” popularitāti iemantoja septiņdesmitajos gados. Pirms pāris dienām notikušais atvadu koncerts licis faniem raizēties par tās līdera Fila Kolinsa veselības stāvokli.

Fils Kolinss pēdējā “Genesis” koncertā 2022. gada 26. martā

gallery icon

Roka leģenda iepriekš izteicies, ka pēc 2007. gadā gūtās mugurkaula traumas “tik tikko spēj rokā noturēt bungu vālīti”. Grupas “Genesis” atvadu koncerts notika Londonas "O2" arēnā aizvadītajā sestdienā – 26. martā.

Šovs bija izreklamēts kā grupas pēdējais koncerts, kurā visi tās dalībnieki uzstājas kopā. Šī uzstāšanās reize iezīmē dienu, kad Fils Kolinss atvadījās no saviem faniem.

Kolinss uz koncertu ieradās ratiņkrēslā. 71 gadus vecais mūziķis spēlēja tamburīnu un dziedāja, sēžot krēslā. Kādā brīdī viņš pajokoja, ka tagad visiem grupas dalībniekiem esot pienācis laiks meklēt sev “īstu darbu”.

foto: MEGA / Vida Press
Fils Kolinss pēc koncerta, mērojot ceļu atpakaļ uz viesnīcu.

Filam Kolinsam uz skatuves pievienojās viņa “Genesis” grupas biedri Maiks Razerfords un Tonijs Benkss. Savukārt viņa dēls Niks Kolinss, kurš ir grupas “Better Strangers” bundzinieks, koncertā aizstāja tēvu un izpildīja grupas “Genesis” skaņdarbu bungu partijas.

Londonas "O2" arēnā notiekošais koncerts bija pēdējais “Genesis” turnejā “The Last Domino”. Koronavīrusa pandēmijas dēļ šī turneja bija pārcelta četras reizes.

foto: Bav Media / SplashNews.com/ Vida Press
Koncertā pie bungām Fila Kolinsa dēls Niks Kolinss.

Pēc 2007. gadā gūtā savainojuma rezultātā Kolinsam ir traumēti skriemeļi kakla augšdaļā un neatgriezeniski bojāti nervi rokās. 2015. gada oktobrī viņam veica muguras operāciju. Savukārt 2017. gadā pēc neveiksmīga kritiena viesnīcas istabā mūziķim nācās atcelt divus koncertus Karaliskajā Albertholā.

foto: Bav Media / SplashNews.com/ Vida Press
“Tas ir ļoti nomācoši, jo es labprāt uzspēlētu kopā ar savu dēlu.”

Rokeris vairs nevar spēlēt bungas un staigājot viņam ir nepieciešams spieķis. Aizvadītā gada septembrī sarunā ar BBC Kolinss izteicās: “Es tik tikko varu rokā noturēt bungu vālīti. Ir fiziskas problēmas, kas tam traucē.”

“Tas ir ļoti nomācoši, jo es labprāt uzspēlētu kopā ar savu dēlu.”

Aktrise Lilija Kolinsa ar slaveno tēti Filu Kolinsu

gallery icon

Fils Kolinss un britu karaliskā ģimene

gallery icon