Slavenības
2022. gada 24. marts, 11:22

Aktrise Amanda Bainsa atbrīvota no deviņus gadus ilgušās aizbildnības

Jauns.lv

Vienā no kontiem sociālajos tīklos, kas pēc aplēsēm pieder aktrisei Amandai Bainsai, parādījies jauns ieraksts – “Brīva”.

Amerikāņu dziedātājā un aktrise Amanda Bainsa (35) popularitāti iemantoja jau bērnībā. Viņa karjeru uzsāka 1993. gadā, būdama vien septiņus gadus veca. Ar šovu “The Amanda Show”, kuru izrādīja telekanāls “Nickelodeon” uzauga teju paaudze. Pēc gadsimtu mijas Bainsa sāka piedalīties dažādos seriālos. Viņa redzama arī tādās filmās kā “Viņa ir viņš” (“She's the Man”, 2006), “Matu laka” (“Hairspray”, 2007) un “Ko vēlas meitene” (“What a Girl Wants”, 2003).

foto: Twitter/ Vida Press
Amanda 2018. gadā.

Pēc tam, kad Amandai sākās problēmas ar narkotikām un garīgo veselību, viņai tiesa nozīmēja aizbildni, kam līdzīgi kā Britnijas Spīrsas gadījumā, jāuzrauga aktrise. Tas nozīmēja kontroli pār viņas karjeru, finansēm un privāto dzīvi. Amandai šis periods beidzies ātrāk un pozitīvākā gaisotnē nekā līdzgaitniecei Britnijai. Pēc deviņiem gadiem tiesa Amandu Bainsu atbrīvojusi no aizbildnības (Britnijai šis periods ilga 13 gadus un tikai ar ilgstošām tiesas prāvām izdevās panākt tā atcelšanu).

foto: Clint Brewer Photography. / BACK/ Vida Press
Amandas Bainsas advokāts Deivids Eskvibiass pēc noslēgtās tiesas prāvas.

Saskaņā ar izdevumā “New York Times” rakstīto, tiesnesis Rodžers L. Lunds paziņojis par lēmumu pārtraukt juridisko aizbildnību. “Viņa ir izdarījusi visu, ko tiesa ir lūgusi ilgākā laika periodā,” viņš apliecināja. Arī Amandas mamma Linna piekritusi tiesneša lēmumam, norādot, ka jūt, ka meita ir gatava dzīvot “bez šāda līmeņa uzraudzības”.

Psihiatrs papildinājis, ka šobrīd vairs neredz uzvedības traucējumus, kas varētu provocēt krasas garastāvokļa izmaiņas. Savukārt Amandas advokāts Deivids Eskvibiass norādījis, ka viņa klientes lieta varētu būt pozitīvs piemērs tam, kā pareizi piemērota aizbildniecība var palīdzēt cilvēkam reabilitēties un atlabt, vienlaikus saglabājot zināmu neatkarības sajūtu.

foto: Twitter/ Vida Press
Amanda ar mammu Linnu 2014. gadā.

Dažas nedēļas pirms aizbildnības lietas izbeigšanas nepārbaudītā “Instagram” kontā ar Amandas vārdu tika publicēts viņas video ar nosaukumu “Tetovējuma noņemšanas process…”. Jāatzīst, ka par šo "Instagram" profilu jau sen ziņots, ka tas patiešām piederot Amandai, un viņa to gadu gaitā izmantojusi vairakkārt.

Nelielajā videoklipā aktrise redzama noņemam brilles, un tetovējums ar sirsniņu uz viņas ir acīmredzami blāvāks.

Citā kontā, kuru arī, iespējams, pārvalda Amanda, iepriekš tika kopīgots ekrānuzņēmums no ziņu slejas, kur bija informācija par aizbildniecības beigām. To viņa bija papildinājusi ar komentāru: “Es esmu putns, kas tagad var lidot!”

2018. gadā žurnālam “Paper” sniegtajā intervijā Bainsa runāja par savas dzīves drūmāko periodu, kad bija atkarīga no apreibinošajām vielām: “Es patiesām ieslīgu narkotiku atkarībā un mana pasaule kļuva ļoti tumša un skumja.” Intervijā aktrise arī runāja par grādu produktu attīstībā, ko ieguvusi Modes dizaina un tirdzniecības institūtā.

Jau tuvākajā laikā Amanda Bainsa gatavojas potenciālajiem pircējiem piedāvāt savu aromāta līniju.

foto: TheImageDirect.com/ Vida Press
Amanda aizvadītā gada oktobrī, apmeklējot terapiju.

“Es vēlos pateikties savam advokātam un vecākiem par atbalstu visu šo deviņu gadu laikā,” norāda Amanda, kurai tiesas lemtā aizbildnība palīdzējusi atkal nostāties uz kājām.

Amandai aizbildnību nozīmēja 2013. gadā, kad viņai diagnosticēja bipolāros traucējumus. Kontroli pār aktrises finansēm, privāto dzīvi un veselības jautājumiem, piešķīra viņas mammai Linnai Bainsai.

foto: TheImageDirect.com/ Vida Press
Amanda ar saderināto Polu Maiklu aizvadītā gada septembrī.