"Lielā Kristapa" balvu pasniegšanas ceremonija

Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" ceremonijā šogad ar astoņām balvām triumfēja Dāvja Sīmaņa filma "Gads pirms kara", tomēr par labāko ...

gallery icon
Trakā pasaule
2022. gada 19. marts, 12:12

Režisors Pēteris Krilovs uz balvu pasniegšanas tiešraidi ierodas ar suni

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Pasniegt "Lielā Kristapa" balvu kino un teātra režisors, skatuves mākslas pedagogs Pēteris Krilovs (73) ieradās kopā ar savu četrkājaino draugu Timuru.

Suņi apbalvošanas ceremonijās nav bieži viesi. Tāpēc Pēteris Krilovs, ierodoties "Hanzas peronā" uz kinobalvas "Lielais Kristaps" pasniegšanas ceremoniju, saitītē līdzi vezdams skaistu labradoru, piesaistīja visu uzmanību.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Nu gan pietiks, iesim mājās! – atgādina Timurs.

Izskatījās, ka atbilstoši četrkājainā drauga krāsai režisors pat bija pieskaņojis žaketi, izskatoties jo īpaši eleganti. Arī pasniegt balvu uz skatuves viņš devās kopā ar Timuru. Uzrunas laikā dzīvnieks paklausīgi sēdēja līdzās saimniekam un vēroja notiekošo gan uz skatuves, gan zālē.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Timurs pacietīgi gaida, kad Pēteris Krilovs teiks runu un pasniegs balvu. Viņam nemaz nav garlaicīgi.

Pēc ceremonijas, kamēr režisora kolēģi un bijušie audzēkņi – tagadējie aktieri - bužināja Timuru, sarunā ar "Kas Jauns" viņš atklāja, ka skaistajam labradoram ir tikai desmit mēneši un šis ir piektais suns viņa mūžā. “Pirmais man kā bērnam bija ģimenes suns - foksterjers. Pēc tam jau kopā ar sievu daudz ņēmāmies ar suņiem. Sākām ar krancīti, bet labradors man ir jau otrais, un gandrīz tieši tāds pat kā iepriekšējais.” Pēc iepriekšējā labradoriņa aiziešanas citos medību laukos režisors septiņus gadus bijis bez suņa, nav varējis sadūšoties jaunam. “Paņemot suni, ir jāsaprot, ka tev jānodzīvo ilgāk par viņu, nevis tā, ka tu nomirsti un suns paliek, kas ir ļoti nelāga situācija. Tāpēc ilgi taisījos, taisījos, līdz nolēmu, ka tomēr ņemšu,” stāsta Pēteris Krilovs. Redzams, ka Timuram ir “manieres”, lai ietu sabiedrībā, par ko gādājis saimnieks. Lai arī kovida dēļ nav sanākusi suņu skoliņa, kā plānots, viņš četrkāji apmāca gan pēc savas pieredzes, gan sadarbībā ar ekspertiem tiešsaistē.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Suns ir uzmanības lokā. Pabužināt viņu steidz arī aktrise Maija Doveika.

Lai arī Timurs ir vēl kucēns, uzvesties cilvēkos jau iemācījies. “Mēs kopā visur ejam, viņš ir sēdējis mēģinājumos, nodarbībās, turklāt diezgan ilgi. Kāds no aktieriem vai kolēģiem mēdz pieskatīt. Labi, ka suns ir sabiedrisks. Šausmīgs liktenis ir tiem, kas maz redz cilvēkus, tad viņiem ir kompleksi. Bija pārsteigums, kad mani uzaicināja uz ceremoniju, nu ko – nācām abi, biju rēķinājies, ka viņš izturēs,” piebilst režisors un aktiermeistarības pasniedzējs. Bez Timura mājās esot arī kaķis seniors, ko savulaik kā kaķēnu paglābuši no pagalma, kur tas bijis izmests kopā ar māsām un brāļiem.

Starp citu, paviesoties mājās pie Pētera Krilova un viņa labradora Timura būs iespējams šodien, 19. martā, ar iemīļotā LTV1 raidījuma "Ķepa uz sirds" starpniecību.