foto: no privātā arhīva
Andris Kivičs aizliedz bijušajai sievai Madarai rādīt bērnus TV šovā un vēršas bāriņtiesā
Andris ar sievu Lieni kopš pērnā gada augusta dzīvo Norvēģijā.
Slavenības
2022. gada 23. februāris, 12:25

Andris Kivičs aizliedz bijušajai sievai Madarai rādīt bērnus TV šovā un vēršas bāriņtiesā

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Mūziķis Andris Kivičs savas meitas Keitiju un Kimu, kas dzimušas laulībā ar influenceri Madaru Raabi, septiņus mēnešus nav ne redzējis, ne dzirdējis, nav varējis piedalīties viņu audzināšanā. Šobrīd, kad viņa bijusī sieva ar jauno draugu sākusi dalību pašmāju realitātes šovā "Mīla burbulī", mūziķis vērsies pēc palīdzības Siguldas bāriņtiesā, pieprasot, lai meitas nepiedalās un netiek izrādītas šovā.

Andra un Lienes Kiviču ģimenes dzīve

Andra un Lienes Kiviču ģimenes dzīve.

gallery icon
92

Andris Kivičs ar sievu Lieni Kiviču un abu meitu Miu pērn augustā pārcēlās uz dzīvi Norvēģijā. Aizvadītā gada nogalē pie Andra viesojās viņa mamma Daina un dēls Kristofers Pauls, kas dzimis attiecībās ar stilisti Danu Dombrovsku. Andris līdz pēdējam cerēja, ka arī Madara līdzi vecmāmiņai uz Norvēģiju palaidīs viņa meitas Keitiju un Kimu. Taču tā nenotika.

Cīnās, lai meitas nerāda TV šovā

Andris Kivičs sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" saka – nespējot noticēt, ka meitas, kurām vēl aizvadītajā vasarā viņš bija labākais tētis pasaulē, tik pēkšņi ir mainījušas domas un vairs nevēlas pat komunicēt.

“Madara ir atņēmusi bērniem tēti. Tā ir Krimināllikuma 174. panta otrā daļa, kas ir emocionāla vardarbība pret bērnu, noskaņojot meitenes pret tēti. Es domāju, ka bērniem tās ir ļoti lielas emocionālas ciešanas. Redziet, ir dzīvē situācijas, kad vīrieši šķiroties grib atņemt bijušai sievai vai draudzenei bērnus. Un tad ir visādas epopejas. Citi vīrieši tiesā izkaro tikšanos ar saviem bērniem bērnu laukumā. Bet Madaras darbību dēļ es pat nevaru nevienu vārdiņu parunāt ar savām meitām. Jau septiņus mēnešus. Un galvenais iemesls – Madarai esot bažas par meiteņu privātumu, ja ļaus ar mani kontaktēties. Varētu padomāt, ka es ar meitām runāšu sociālo tīklu tiešraidē. Tas ir murgs! Jūs nevarat iztēloties, ka septiņus mēnešus es nevaru brīvi runāt ar savām meitām.

Un tagad Madara, kas tik ļoti sargā savu meitu privātumu, ļaus viņas izrādīt televīzijas šovā?! Man nav nekādu garantiju par to, kā tas viss šovā tiks pagriezts.

Meitenes rādīs televīzijā visas Latvijas priekšā, un visi skatītāji varēs izteikties par manām meitām,” tā Andris Kivičs, kas ir uzrakstījis un nosūtījis vēstules – Rīgas un Siguldas bāriņtiesām, producentei Aijai Strazdiņai, Helio televīzijai un Madarai Kivičai –, lūdzot, lai abas meitas nepiedalās televīzijas šovā.

foto: Publicitātes
Madara Raabe un Jānis Sniedzāns realitātes šovā "Mīla burbulī".

“Man nav nekādu iebildumu pret Madaras un Jāņa Sniedzāna mīlestību un to, ka viņi piedalās šovā. Esmu priecīgs, ka Madarai ir atbalsts. Taču neesmu priecīgs, ka televīzijas ekrānā grib ievilkt manas meitas, padarot viņas super publiskas. Vēl jo vairāk tāpēc, ka vienīgais iemesls, kāpēc es nevaru ar viņām kontaktēties, – es viņas padarot publiskas. Jūs varat man izskaidrot, kā ar savām meitām, runājoties pa telefonu, es varētu viņas padarīt publiskas?” radušos situāciju skaidro mūziķis. Viņš ir sazvanījis Siguldas bāriņtiesu un zina stāstīt, ka šajā nedēļā atsevišķā sēdē tiks lemts, vai meitām ļaus vai neļaus piedalīties TV šovā. Savukārt Madaras Raabes viedokli žurnālam "Kas Jauns" uzzināt tā arī neizdevās – uz nosūtītajām ziņām Kiviča bijusī sieva izvēlējās neatbildēt.

Madara Kiviča fotosesijā žurnālam "Kas Jauns"

Madara Kiviča fotosesijā žurnālam "Kas Jauns"

gallery icon
30

Tāpat arī Andris Kivičs uzsver, ka, šķirot laulību pie notāra, tika noslēgta vienošanās par kopīgu aizbildniecību. “Mums ir vienošanās, ka arī man ir tiesības uz saskarsmi ar meitām. Taču skaidri redzams, ka šo vienošanos meiteņu mamma pārkāpj. Man ir liegts jebkāds kontakts ar abiem bērniem. Un tagad tiek uzturēta leģenda, ka meitenes pašas nevēlas ar mani runāt. Nesaprotu, kā to var panākt ar bērniem, jo visu laiku biju viņām pats labākais tētis? Man ir skaidrs, ka viņas ir nozombētas pret mani. Mēs cits citu dievinājām. Esmu bijis meitām jautrs un atraktīvs tētis,” viņš nosaka.

Andra mammas ciemošanās pie mazmeitām

Mūziķis arī pastāsta, ka aizvadītajā nedēļā uz Siguldu, kur Madara dzīvo ar abām meitām, bija aizbraukusi viņa mamma Daina. “Jau iepriekš mamma bija zvanījusi Madarai un teikusi, ka aizbrauks pie mazmeitām un sagaidīs viņas pie skolas pēc stundām. Taču no skolas nav iznākusi ne Kima, ne Keitija. Nesagaidījusi meitenes, mamma savos 76 gados ar māsīcu, kas viņu veda ar savu auto, devās uz mazmeitu dzīvesvietu un no sētnieka uzzināja dzīvokļa numuru.

Ir skumji, ka Madara manu mammu, meitu vecmāmiņu, kas bija mērojusi ceļu no Rīgas, tā arī neielaida dzīvoklī.

Dzīvoklī tobrīd atradās tikai Kima, kas gāja uz Mākslas skolu. Mamma aizveda Kimu uz skolu un sagaidīja, kad beigsies nodarbība, lai aizvestu meitu atpakaļ uz mājām. Dzirdot, ka atbraukusi vecmāmiņa, arī Keitija noskrēja lejā un apķērās vecmāmiņai ap kaklu. Mana mamma ir ļoti sabēdājusies par šo situāciju. Labi, ka no mammas vismaz dzirdēju, ka meitenēm klājas labi un abas izskatās veselīgas.

Mamma pa visiem šiem gadiem vienmēr ir rūpējusies par mazmeitām, viņa vismaz 200 reižu ir ņēmusi pie sevis meitenes. Taču Madaras mamma, kamēr mēs dzīvojām kopā, ne reizi. Kamēr es dzīvoju ar Madaru kopā septiņus gadus, viņas vecāki ne reizi nebija atbraukuši arī pie mums ciemos,” apgalvo Andris Kivičs.

Videosaruna ar meitu pēdējā brīdī tiek atcelta

Meiteņu tētis sarunas laikā ne reizi vien uzsver, ka vairāk par visu vēlas dzirdēt savu bērnu balsis telefona klausulē. Šā gada sākumā Andris saņēmis zvanu no bāriņtiesas, kas viņu iepriecinājusi ar patīkamiem jaunumiem, proti, Madara ir piekritusi, ka 3. janvārī Andris varēs sazvanīties videozvanā ar Keitiju.

“Es pat noteicu, ka brīnumi notiek, jo pusgadu nevarēju, nu beidzot būs iespēja. Bāriņtiesas pārstāve man saka: “Andri, taisām zūmu, kurā piedalīsies psihologs, sociālais darbinieks, bāriņtiesas priekšsēdētājs un jūs. Kopā nolemsim, kādas tēmas jūs varētu skart sarunas laikā ar meitu.” Es sēžu zūmā ar trim dāmām, un mēs lemjam, ko man runāt. Apstiprinu, ka visus norādījumus esmu sapratis. Man ierosina uz Ziemassvētkiem ierakstīt meitām videosveicienu. Sēžos pie eglītes un ierakstu. Saku, ka priecājos meitas vismaz šādā veidā uzrunāt un sveikt, saku, ka viņas mīlu un svētku dāvanas ir sarūpētas un tiks viņām nogādātas. Aizsūtu bāriņtiesai šo sveicienu. Pienāk norunātais videosarunas laiks – 3. janvāris. Pulksten 10 Madara pēkšņi paziņo, lai ar e-parakstu apliecinu, ka sarunas laikā nebūs klāt trešās personas – Lienes, kā arī apzvēru, par kurām tēmām ar meitām nerunāšu. Visu vienošanos esmu izpildījis. Jau tuvojas norunātās sarunas laiks – pulksten 12, uzvāru kafiju un priecīgs apsēžos, gaidot sarunu, kad Madara pēdējā brīdī to norauj. Un bāriņtiesas pārstāve man atklāj, ka ir sliktas ziņas, jo māte paziņojusi, ka saruna nenotiks un iemesls neesot jāpaskaidro. Es pat nezinu, vai meitas ir redzējušas manu videosveicienu. Ja man nebūtu Lienes un mazās meitas Mias, kā arī fiziska darba, kurā kārtīgi izsvīstu un izelpojos, es nestādos priekšā, kas būtu,” atklāts ir Andris.

Andra Kiviča koncerts Valentīndienā

2019. gada 14. februārī izklaides vietā "Paldies latiņam" koncertu sniedza mūziķis Andris Kivičs.

gallery icon
119

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!