foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Iestudē izrādi par "Pērkona" koncertu un grautiņu vilcienā
Pēc grautiņa vilcienā "Pērkonam" padomju vara divus gadus liedza koncertēt.
2022. gada 14. februāris, 06:57

Iestudē izrādi par "Pērkona" koncertu un grautiņu vilcienā

Kas Jauns Avīze

Valmieras teātrī 15. martā notiks pirmizrāde iestudējumam "Mēs, roks, sekss un PSRS" par grupas Pērkons leģendāro 1985. gada koncertu un notikumiem pēc tā.

Dramaturģes Ances Muižnieces, režisora Jāņa Znotiņa, scenogrāfes Pamelas Butānes kopdarbs stāsta par jauniešiem, kuri 1985. gadā piedzīvoja leģendāro "Pērkona" koncertu Ogres estrādē un tam sekojošo vilciena izdemolēšanu.

Grupa „Pērkons” atklāj savu foto un piemiņas lietu izstādi

gallery icon

Iestudējumā trīs draugi – septiņpadsmit gadus vecie Andrejs, Vizma un Uģis – klausās mūziku, cenšas atrast savu vietu dzīvē, risina attiecības cits ar citu, ar savām ģimenēm un komunistisko režīmu. Viņu alkas pēc neatkarības no vecāku un iepriekšējo paaudžu uzskatiem un kontroles sakrīt ar lielajām, kolektīvajām, gaisā jūtamajām alkām pēc pārmaiņām un brīvības.

Izrādē skanēs "Pērkona" mūzika, katrai dziesmai kļūstot par nozīmīgu daļu no stāsta. Spēlēs aktieri Kārlis Freimanis, Eduards Johansons, Ilze Pukinska, Skaidrīte Putniņa, Klinta Reinholde un Sandis Runge.

"Pērkons" VEF Kultūras pilī ieskandina koncertprogrammu "Cilvēk, Tu esi!"

Ar grandioziem aplausiem un stāvovācijām 2020. gada 17. oktobrī VEF kultūras pilī koncertprogrammā “Cilvēk, tu esi!” atdzima Imanta Kalniņa, Jura ...

gallery icon

Kas toreiz notika

1985. gada 6. jūlijā Ogres estrādē notika "Pērkona" koncerts, toreiz oficiāli grupu dēvēja par kolhoza "Padomju Latvija" vokāli instrumentālo ansambli. Pēc koncerta vilcienā ceļā uz Rīgu jaunieši satrakojās un izdemolēja divus vagonus – izdauzīja logus, sasita lampas, sagraizīja, pat norāva un izmeta pa logu sēdekļus.

Grautiņā piedalījās ap simt jauniešu, notiesāja tikai septiņus – gandrīz visus ar nebrīvi nosacīti, bet vienam, kurš vainu neatzina, piesprieda trīs gadus cietumā, ko vēlāk samazināja līdz vienam. "Pērkonam" divus gadus aizliedza koncertēt.

Rokgrupai "Pērkons" veltītās filmas Ņujorkas pirmizrādes iesildīšanas ballīte

Pirmdien, 10.decembrī, lidostā "Rīga" norisinājās leģendārajai rokgrupai "Pērkons" veltītās virtuālās realitātes filmas "Pērkons. A VR Rockumentary" Ņujorkas pirmizrādes iesildīšanas ballīte.

gallery icon

Grupas "Pērkons" koncerts Cēsīs

Grupas "Pērkons" koncerts Cēsīs 2018. gada 5. oktobrī.

gallery icon