foto: Publicitātes foto
Meklē brīvprātīgos masu skatu dalībniekus vēsturiskajai filmai "Zeme, kas dzied"
Kino
2022. gada 31. janvāris, 13:52

Meklē brīvprātīgos masu skatu dalībniekus vēsturiskajai filmai "Zeme, kas dzied"

Jauns.lv

Februāra otrajā nedēļā sāksies ziemas filmēšanas periods režisora Māra Martinsona vēsturiskajai spēlfilmai “Zeme, kas dzied”, un filmas aktieru atlases aģentūra “Casting Bridge” vairākām epizodēm aicina pieteikties brīvprātīgos masu skatu dalībniekus.

Spēlfilma “Zeme, kas dzied” izstāstīs līdz šim nedzirdētus stāstus par pašiem pirmajiem Vispārējiem latviešu dziedāšanas svētkiem. Tās pirmizrāde iecerēta 2023. gadā, ieskandinot unikālās Dziesmu svētku tradīcijas 150. gadskārtu.

Ar dziesmu “Rīga dimd!” atklāj spēlfilmas “Zeme, kas dzied” mājaslapu

Šodien ar dziesmu “Rīga dimd!” Rīgas Doma kora skolas jauktā kora izpildījumā diriģenta Jurģa Cābuļa virsvadībā pie Brīvības pieminekļa tika ...

gallery icon
8

Masu skatu dalībniekus aicina pievienoties filmēšanas procesam kādā no šiem datumiem – 18.02. Straupē; 20.02., 22.02., 23.02. Cinevillā; var izvēlēties tikai vienu dienu vai vairākas, un aģentūra sola rūpēties, lai filmēšanās paliek atmiņā kā piedzīvojums. Īpaši tiks gaidītas sievietes ar gariem matiem un dabīgu matu krāsu un vīrieši ar bārdu.

Pieteikties var, rakstot uz e-pastu kastings@zemekasdzied.lv. Pieteikumā jānorāda vārds, uzvārds, vecums, telefona numurs, vēlamā filmēšanās diena vai dienas un jāpievieno savs foto. Par konkrētu filmēšanas dienu katrs varēs individuāli vienoties ar “Casting Bridge” komandu. Filmēšanā varēs piedalīties tikai ar derīgiem Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem.

Filmas “Zeme, kas dzied” radošās komandas un aktieru kopāsanākšana

Šobrīd norisinās sagatavošanās process režisora Māra Martinsona vēsturiskās spēlfilmas “Zeme, kas dzied” filmēšanai. Lai arī tās uzņemšana sāksies nākamgad, jau ...

gallery icon
17

Spēlfilmas “Zeme, kas dzied” pamatā ir vēsturisks stāsts par pirmo latviešu Dziesmu svētku tapšanu 1873. gadā. Tas bija laiks, kad sākās cīņa arī par sieviešu pašnoteikšanos, tāpēc paralēli vēsturiskajai sižeta līnijai filmu caurvij stāsts par jaunu un izglītotu meiteni Annu, kura vēlas dziedāt korī. Lai arī toreiz tā bija galvenokārt vīriešu nodarbošanās un Vidzemes ciematiņā, kurā Anna uzturas, ir tikai vīru koris, meitene ir apņēmības pilna pārvarēt visus šķēršļus un kopā ar citiem tautiešiem dodas uz Rīgu, lai piedalītos pirmajos Dziedāšanas svētkos.

Filmu veido filmu producēšanas kompānija “K Films”. Filmas režisors ir Māris Martinsons, operators – Jānis Jurkovskis, bet scenāriju veidojuši režisors kopā ar Atmodas laika aktīvistu un žurnālistu Daini Īvānu. Filma tiek uzņemta ar Nacionālā kino centra un “Latvijas Mobilais telefons” atbalstu.

Galvenās lomas filmā atveido Andris Bulis, Ainārs Ančevskis, Marta Lovisa Jančevska, Vilis Daudziņš, operdziedātāja Marina Rebeka, kā arī Andris Keišs, Ģirts Ķesteris, Kārlis Dzintars Zahovskis, Ģirts Liuziniks, Nauris Brikmanis, u.c.