foto: Instagram
Var zaudēt mantojumu vai nokļūt cietumā: atklājas jaunas dīvainības par mirušā krievu komponista jauniņo atraitni
Slavenības
2022. gada 17. janvāris, 14:14

Var zaudēt mantojumu vai nokļūt cietumā: atklājas jaunas dīvainības par mirušā krievu komponista jauniņo atraitni

Jauns.lv

Nesen krievu presē parādījās satraucoša ziņa – nezināmi cilvēki uzbrukuši mirušā krievu komponista Aleksandra Gradska atraitnei Marinai Kotašenko un atņēmuši viņai skaidru naudu un citas vērtības 1,1 miljona eiro apmērā. Vēsts par krievu slavenības atraitnes aplaupīšanu uzreiz piesaistīja uzmanību. Un ne tikai nesen mirušā komponista uzvārda dēļ.

Kā vēsta mediji, ne visi tic Marinas Kotašenko stāsta patiesumam. Pēc Gradska atraitnes vēršanās policijā par notikušo tika ierosināta lieta un stāsta detaļas tūlīt kļuva zināmas plašākai publikai.

Kotašenko kļuvusi par inscinēta ceļu satiksmes negadījuma dalībnieci. Avārijas vietā Marinas mašīnā iesēdās trīs bruņoti vīrieši, kuri piespieda sievieti aizvest viņus uz viņas savrupnamu.

Rezultātā sievietei nozagtas materālās vērtības aptuveni viena miljona eiro apmērā. Pēc tam viņai nācies savus laupītājus nogādāt kādā ciematā netālu no Maskavas.

Krievu komponista Aleksandra Gradska bēres

Krievijā slavenā komponista Aleksandra Gradska bēres.

gallery icon

Ar isniegumu par noziegumu Kotašenko policijā vērsās tikai pēc septiņām stundām. Gradska atraitne skaidroja, ka baidījusies par savu dzīvību, bet pēc tam iznesusi vīriešiem dārgās mantas, kuras glabājās vienā no savrupnama istabām.

Kamēr vieni jūt līdzi Kotašenko, citi uz notikušo raugās ar aizdomām. Lietas izmeklētājiem radušies jautājumi. Piemēram, vai visa šī situācija varētu būt iestudēta?

"Grūti noticēt, ka laupītāji netīšām savā ceļā sastapa tik bagātu dāmu. Visdrīzāk, viņi sievieti izsekoja. Skaidri zināja, kur sarīkot "avāriju", burtiski divus kilometrus no mājas, un ka tur var glabāties lielas vērtības. Viss bija izplānots," komentē avots no tiesībsargājošām iestādēm.

Tāpat rodas jautājums, kāpēc tik lielu summu – 1 miljonu eiro, atraitne glabāja mājās nevis bankā. Tāpat esot ļoti dīvaini, ka Kotašenko policijā vērsās vien septiņas stundas pēc laupīšanas. Jo loģiskāk būtu uzreiz doties uz policiju, lai viņi varētu strādāt "uz karstām pēdām".

"Pēc viņas vārdiem, viņa bijusi šoka stāvoklī. Noziedznieki esot viņai draudējuši, ja viņa ies uz policiju, vēlāk viņi atgriezīsies un nogalinās viņu un bērnus. Tomēr beigās viņa tomēr izlēma ziņot," norāda avots. 

Viena no populārākajām versijām šajā lietā esot teorija par to, ka Kotašenko grib no sadalīšanas pasargāt daļu mantojuma.  Iepriekš kļuva zināms, ka atraitne no viena no dzīvokļiem iznesusi melnus maisus ar mantām, pat nesagaidot 40 dienas pēc mākslinieka nāves.

Jau tad parādījās pieņēmumi, ka Kotašenko gatavojas karam ar citiem iespējamiem mantiniekiem – Gradska pieaugušajiem bērniem no bijušās sievas.

Ja versija par inscinēto laupīšanu apstiprināsies, tad Kotašenko var zaudēt tiesības uz mantojumu un pat nonākt cietumā. Taču nav izslēgts, ka informāciju par Gradska naudu savrupnamā noziedzniekiem varēja nodot arī kalpone. 

Tēmas