Slavenības
2022. gada 14. janvāris, 06:39

Anete Jēkabsone-Žogota sešas dienas pavada ar gandrīz 40 grādu temperatūru

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Rīgas domes deputāte, bijusī basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota pēc pārslimotā Covid-19 atklāj, ka slimība nav bijusi no vieglajām augstās temperatūras dēļ, tā saglabājusies vairākas dienas.

Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Anete Jēkabsone-Žogota pastāstījusi, ka līdz ar pašsajūtas pasliktināšanos sapratusi – ir saslimusi ar Covid-19. “Saslimu tieši pirms visiem svētkiem, 22. decembrī, kad arī parādījās simptomi, kas liecināja par kovidu. Sāpēja galva, bija nespēks. Lai arī pirmās divas dienas jutu bezspēku un galva bija dulla, sākotnēji likās, ka viegli to pārslimošu. Taču slimība ar katru dienu palika aktīvāka un progresēja. Slimības gaita bija smaga. Sešas dienas saglabājās ļoti augsta ķermeņa temperatūra – plus 39,8 grādi,” stāsta bijusī sportiste un atzīst, ka slimojot nekad nejūtas kā stipriniece, tāpēc strikti tiek ievērots gultas režīms.

“Ja esmu slima ar gripu, es nevaru staigāt pa māju un darboties. Man tādos brīžos vienkārši ir jāguļ, jo nav spēka,” viņa paskaidro.

Vaicāta, kādas zāles lietojusi, lai pievārētu kovidu, Anete atklāj, ka pirmajās slimības dienās dzērusi paracetamolu. “Taču, kad sesto dienu temperatūra nekritās, izsaucu ātro palīdzību un daktere izrakstīja "Nimesil". Man bija grūti augstās temperatūras un galvassāpju dēļ, kā arī parādījās iesnas un klepus. Ar pulsa oksimetru ik dienu pati varēju izmērīt skābekļa līmeni asinīs, kas nedrīkst nokristies zem 91 procenta. Šie rādītāji man bija labi, kas nozīmēja – ar plaušām viss ir kārtībā un skābeklis ir pietiekamā daudzumā.”

Latvijas izlases basketboliste Jēkabsone-Žogota viesojas pie ASV prezidenta

gallery icon
15

“Lai arī esmu potēta, pārslimoju ļoti smagi. Pilnīgi iespējams, ja nebūtu potējusies, slimība norisinātos vēl smagāk un varbūt pat būtu nonākusi slimnīcā. Pati pēc pārciestās slimības gribu visus aicināt, lai mēs neapdraudam cits citu – ja ir slikta veselība vai saslimšanas pazīmes, tad brīdināt cilvēkus, lai nebrauc ciemos, pārcelt tikšanās un citus pienākumus. Mēs taču zinām, kas pasaulē notiek ar kovidu. Tie nav joki, tā nav izdomāta slimība. Tāpēc jābūt atbildīgākiem gan pret savu, gan citu veselību. Lai cik svarīgas lietas jākārto, nedrīkst riskēt ar savu un citu veselību, jo nekā dārgāka par veselību nav. Ja ir kaut nelielas pazīmes un liekas, ka tas nav kovids, iesaku tomēr veikt testu un pārbaudīt veselības stāvokli, lai ir droši,” tā Jēkabsone-Žogota.

Pēc desmitās slimības dienas viņai pamazām sācis atgriezties spēks. “Šoreiz slimības dēļ atcēlām Ziemassvētku un Jaungada svinības. Tikai 2. janvārī beidzot sāku justies kā cilvēks. Šodien jāteic, ka viss ir pārvarēts,” viņa piebilst un novēl jaunajā gadā "Kas Jauns" lasītājiem veselību un būt citam pret citu atbildīgākiem.

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

Uzzini to, ko ir vērts zināt! Pievienojies!
Pievienojies Jauns.lv Instagram
Pievienojies Jauns.lv Telegram