Slavenības
2022. gada 13. janvāris, 05:23

Kiviču ģimene Norvēģijā viesos uzņem Latvijas radus - atbrauc gan Andra mamma, gan dēls

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Muzikants Andris Kivičs ar sievu Lieni un abu meitu Miu Norvēģijā sagaidījuši ciemiņus no Latvijas – Andra mammu Dainu un dēlu Kristoferu Paulu.  Lai arī laikapstākļi nav lutinājuši, ģimene devusies valsts apskatē.

Liene Kiviča sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" pastāstījusi, ka ciemošanās izvērtusies ģimeniski sirsnīga, jo satiekoties prieks bijis gan Andrim, gan arī viņas vīra mammai Dainai un dēlam Kristoferam Paulam, kas dzimis attiecībās ar stilisti Danu Dombrovsku.

foto: no privātā arhīva
Kristofers Pauls 17 gadu vecumā jau izstiepies augumā garāks par tēti.

Andra Kiviča sieva atzinusi, ka jauno gadu sagaidījuši un svinējuši jaukās sarunās, kopīgi dziedot, spēlējot ģitāru un smejoties. Jaungada svinībās Kiviči viesojās pie Norvēģijas draugiem. Par muzikālo noskaņojumu rūpējies Andris pats, taču savu talantu nodemonstrējis arī viņa dēls. “Kristofers ir ļoti apdāvināts jaunietis. Vakara gaitā gan uzspēlēja solo partiju ģitārai, gan muzicēja kopā ar tēti. Man prieks, ka arī es padziedāju kopā ar vīru svētkos. Gadu mijā bija kolosāls salūts! Labākais Jaungads, kādu atceros,” ģimenes svētku svinību aizkulises atklāj Liene.

foto: no privātā arhīva

Pēc Jaungada svinībām Kiviči saviem Latvijas ciemiņiem izrādījuši Norvēģiju. “Mazliet gan nepaveicās ar laikapstākļiem, bet tik un tā bija jauki. Bijām  Stavangerē un Kristiansandā. Apmeklējām bāku tālākajā dienvidu punktā. Norvēģijā visskaistākā ir daba, fjordi. No valsts skaistuma un monumentālisma elpa aizraujas! Atceros, kad uzkāpām ar Andri un mazo Miu Preikestūlena klintī, man no aizkustinājuma un varenuma pašas no sevis bira asaras,” tā Liene.

foto: no privātā arhīva
Liene ar Kristoferu Paulu ietur pēc svētku maltīti kādā no vietējām kafejnīcām.

Protams, ne jau visi Kiviču ģimenes mīļie un tuvie šajā reizē bija ieradušies Norvēģijā. “Gribētos ciemos pie mums redzēt visas meitas, arī Andra meitenes, bet tiek darīts viss, lai tas nenotiktu. Lietas jau gāja uz labo pusi, proti, sadarbībā ar Siguldas bāriņtiesu un sociālo dienestu tika nolikta video tikšanās psihologa klātbūtnē, tika parakstīta vienošanās ar virkni noteikumu par sarunas norisi, taču dažas stundas pirms norunātās video tikšanās Madara Kiviča tikšanos norāva. Mēs gan to jau paredzējām un brīdinājām iesaistītos cilvēkus, ka tā, visticamāk, notiks,” par nespēju vienoties iepriekšējiem dzīvesbiedriem par tikšanos ar bērniem pastāsta Liene.

Kiviču pāris jau ir iedzīvojies Norvēģijā, tāpēc pagaidām neplāno atgriezties Latvijā. Andra Kiviča sieva teic, ka Norvēģijā esot miers un harmonija, labestība, laipnība, gaišums cilvēkos un pašos.

Andra un Lienes Kiviču ģimenes dzīve

Andra un Lienes Kiviču ģimenes dzīve.

gallery icon
92

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!