foto: AP/Scanpix
Skandalozais reperis Kanje Vests plāno tikties ar Vladimiru Putinu
Amerikāņu reperis Kanje Vests.
Slavenības
2022. gada 12. janvāris, 13:44

Skandalozais reperis Kanje Vests plāno tikties ar Vladimiru Putinu

Jauns.lv

Amerikāņu reperis un uzņēmējs Kanje Vests, tagad pazīstams ar segvārdu “Ye”, šogad plāno doties uz Maskavu, lai tiktos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ziņo portāls “Billboard”.

Tikšanās tiek plānota pavasarī vai vasarā, atkarībā no repera grafika, apgalvo Amīrs Sudāns, Vesta stratēģiskais padomnieks, kurš palīdz saskaņot šo tikšanos kopā ar viņa advokātu Skolu Balberu.

Sudāns un Balbers šobrīd darbojas kā ziņotāji starp Vestu un azerbaidžāņu-krievu miljardieri, nekustamo īpašumu attīstītāju Arasu Agalarovu un viņa dēlu Eminu. Pēc Sudāna teiktā, Vests un Agalarovi šobrīd strādā pie kopīgiem projektiem, kas repera bagātību palielinās par vairāk nekā 10 miljardiem ASV dolāru.

foto: EKP/MPI/Capital Pictures
No kreisās: Emins un Arass Agalarovi.

Arass Agalarovs ir tuvs Putina sabiedrotais un “Crocus Group” prezidents. Viņš kopā ar savu dēlu vairākkārt sadarbojies ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu. Saskaņā ar uzņēmuma tīmekļa vietni, Agalarova uzņēmums ir atbildīgs par vairāk nekā 4 miljoniem attīstītā īpašuma kvadrātmetriem Krievijā, un uzņēmuma portfolio ietver tirdzniecības centrus, modes zīmolus, universālveikalus un daudz ko citu.

“Krievija būs Vesta “otrās mājas”, viņš tur pavadīs daudz laika,” portālam sacīja Sudāns.

Kimas Kardašjanas un Kanjes Vesta ģimene

gallery icon
54

Vests arī plāno muzikāli sadarboties ar Agalarova dēlu Eminu ar mērķi uzlabot Emina imidžu ASV. Ar segvārdu “EMIN” Agalarovs kopš karjeras sākuma 2005. gadā ir izdevis vairāk nekā duci albumu un devies vairākās starptautiskās tūrēs.

Reperis plāno arī koncertēt, pirmo reizi uzstājoties Krievijā viņa 25 gadu ilgās karjeras laikā. Koncertos paredzēta gospeļkora “Sunday Service Choir” priekšnesumi, kuru 2019. gadā izveidoja Vests.

Kristīgajai ticībai ir bijusi svarīga loma Putina režīmā, kurš sevi pozicionējis kā tradicionālās morāles aizstāvi un slavējis Krievijas pareizticīgo baznīcu savās runās. Pēc vairākiem skandāliem, 2018. gadā Putins mainīja savu nostāju pret hip-hop žanra mūziku un dzīves stilu. “Ja to nav iespējams apstādināt, tad mums tas ir jāvada,” tolaik teica kultūras padomnieki, paužot īpašas bažas par žanra dziesmām un dēvējot to par “ceļu uz nācijas degradāciju.”

Neskatoties uz Krievijas šī brīža ārpolitikas kursu Ukrainā, Kazahstānā un citās bijušajās Padomju Savienības valstīs, Kanje Vests nav mainījis savas domas par Putinu. “Tas ir Kanje, viņš tāpat tur dosies. Viņš būs Agalarova īpašais viesis,” teica Sudāns. “Kanje zina, kas notiek labāk kā vidusmēra cilvēks, viņš labi zina lietas. Un tas nav kaut kas pret ASV vai konfliktu izraisošs, Kanje ir Kanje – viņu nevar kontrolēt,” turpinājis Sudāns.