Pāragri mūžībā aizsauktā zviedru dīdžeja Avicii pēdējie dzīves gadi

2018. gada 20. aprīlī pēcpusdienā Omānas galvaspilsētā Muskatā miris atrasts 28 gadus vecais zviedru mūziķis, dīdžejs un producents Tims Berglings, ...

gallery icon
Slavenības
2021. gada 30. decembris, 11:10

Sirdi plosoši dienasgrāmatas ieraksti atklāj, kā mūžībā aizsauktais Avicii cīnījies ar atkarībām neilgi pirms nāves

Jauns.lv

Mūžībā aizsauktā zviedru dīdžeja Avicii pēdējie vārdi pirms dzīvības zaudēšanas atklāti jaunā grāmatā, kas apraksta mūziķa dzīvesgājumu.

Kā iepriekš ticis ziņots, 28 gadus vecais dīdžejs Tims Berglings atņēma sev dzīvību 2018. gada aprīlī, izmantojot pudeles stiklus. Dienasgrāmatas ieraksti, ko mūziķis rakstījis neilgi pirms nāves, ir iekļauti grāmatā “Tims – Avicii oficiālā biogrāfija”, kas tiks laista klajā 18. janvārī, un tie ir patiesi sirdi plosoši.

Drūmie ieraksti tika veikti, kamēr viņš atradās slimnīcā un rehabilitācijā. Avicii rakstīja: “Tās dienas slimnīcā bija vismierīgākās un stresa brīvākās dienas, kādas es atceros pēdējos sešus gadus, tās bija manas īstās brīvdienas, lai arī cik bēdīgi tas izklausās.”

Mūziķis atklāti runājis arī par savu ilgo cīņu ar narkotikām un alkohola lietošanu: “Man bija grūti pieņemt, ka nekad vairs nedzeršu, kaut gan visi ārsti bija stingri ieteikuši pagaidīt vismaz gadu pirms alus iedzeršanas.”

“Protams, lielākajā daļā ārstos es neklausījos, tikai tajos, kuri apgalvoja, ka viss būs kārtībā, ja uzmanīšos. Es biju neprātīgs, naivs un ceļoju pa pasauli, nebeidzamā ekskursijā, jo, kad reiz būsi to apceļojis, uzminiet, kas notiek? Tu sāc atkal no jauna,” rakstījis dīdžejs.

Mūziķa ģimenei vēloties palīdzēt, 2015. gadā Avicii nokļuva “Ibiza Calm” rehabilitācijas centrā Spānijā. Tur viņš rakstīja par savām sāpēm.

“Man tas bija jāizskaidro ļoti loģiski un vienkārši, lai es pilnībā saprastu tā būtību un to, kā tas man darīja pāri. Sāpes. Kāpēc man tagad sāp? Neomulīga sajūta,” viņš rakstīja. “Nākotnes Tims tiek galā ar sāpēm. Nākotnes Tims tiks galā ar sāpēm labāk nekā tagadnes Tims, jo šobrīd jau ir pārāk daudz tagadnes sāpju, ar kurām jātiek galā,” mūziķis turpināja.

Pēc rehabilitācijas, Avicii sāka izmantot Mahariši Maheša Džogi medicīnas metodes, kas iekļāva meditēšanu visdziļākā apziņas stāvokļa sasniegšanai. Mūziķis ikdienu meditēja stundām ilgi, lai gan ieteicamais laiks bija tikai 20 minūtes dienā.

Par savu jauno apskaidrību viņš rakstīja dienasgrāmatā: “Man ir sajūta, ka esmu jaunā esamības stāvoklī, kas ir mazliet biedējošs. Šķita, ka pēdējo dienu bailes būtu radījušas manī jucekli, bet es atcerējos ieteikumu koncentrēties uz elpošanu.”

foto: INSTARimages.com/All Over Press/ Vida Press
Zviedru dīdžejs Avicii (1989 - 2018)

Tikai dienu pirms viņa nāves kāds paziņa, ko Avicii bija iepazinis ceļojumā uz Omānu, sazinājās ar mūziķa tēvu, jo uztraucās par viņa meditācijas praksēm. Paziņa skaidroja, ka viņš neēd un nerunā.

Vēlāk šī persona piezvanīja Avicii tēvam, lai informētu viņu par dēla pašnāvību.

Tima beidzamais ieraksts dienasgrāmatā vēstīja: “Dvēseles pazaudēšana ir pēdējais pielikums, pirms tā atkal atsākas!”