TV
2021. gada 17. decembris, 13:33

Ekskluzīvi! Iespēja noskatīties jaunās pašmāju daudzsēriju filmas "Ārčijs un Nellija" treileri

Jauns.lv

Portāls Jauns.lv piedāvā ekskluzīvu iespēju noskatīties treileri Madaras Dišleres īsmetrāžas daudzsēriju filmai "Ārčijs un Nellija jeb kā uzlabot dzīves kvalitāti un nodzīvot līdz 100 gadiem", kuras pirmizrāde ir sagaidāma jau šī gada nogalē - 27., 28. un 29. decembrī Latvijas Televīzijā. Galvenajās lomās Regīna Razuma un igauņu aktieris Tonu Oja.

"Ārčijs un Nellija jeb kā uzlabot dzīves kvalitāti un nodzīvot līdz 100 gadiem" ir stāsts par diviem kaimiņiem. Pēc vīra nāves skumjās ieslīgusī Nellija pārceļas uz jaunu dzīvesvietu. Kaimiņos dzīvo veselīgā dzīvesveida piekritējs Ārčijs, kurš ir pārliecināts, ka sievietes viņa dzīvē var radīt tikai stresu. Viņu attiecības veidojas pamazām un nemākulīgi, abiem piedzīvojot gan dramatiskus, gan komiskus pavērsienus. Vai šī abu varoņu satikšanās radīs prieku Ārčija un Nellijas dzīvē, un dos viņiem iespēju nodzīvot līdz 100 gadiem?

Kadri no īsmetrāžas daudzsēriju filmas "Ārčijs un Nellija"

Kadri no Madaras Dišleres īsmetrāžas daudzsēriju filmas "Ārčijs un Nellija jeb kā uzlabot dzīves kvalitāti un nodzīvot līdz 100 gadiem".

gallery icon

“Esmu ļoti priecīga, ka man bija iespēja strādāt ar diviem brīnišķīgiem aktieriem - Regīnu Razumu un Tonu Oja no Igaunijas. Viņi Ārčija un Nellijas tēliem piešķīra dzīvību un to izdarīja, neizrunājot nevienu vārdu! Kā tas ir iespējams? To šobrīd neatklāšu. Atklāšu vien to, ka abu satikšanās stāsts nebūt nav vienkāršs un ir dažādiem pārpratumiem pilns, tomēr beigu galā ļoti cilvēcīgs un sirsnīgs,” saka režisore Madara Dišlere.

Filmas producente Alise Ģelze stāsta par izaicinājumiem filmas veidošanā: “Pēc Valsts Kultūrkapitāla fonda piešķirtā finansējuma programmā “Kultūrelpa” ļoti ātri sapratām, ka ideja ir pārāk ambicioza, lai to būtu iespējams realizēt tik īsā laika posmā, tādēļ esam īpaši priecīgi, ka mūs sadzirdēja un tik ātri projektam pievienojās mūsmāju “Tritone Studio” ar animācijas meistaru Aigaru Gercānu, Igaunijas kopproducenti “Munchausen Film” ar brīnišķīgo aktieri Tonu Oja, Latvijas Televīzija, kā arī pašmāju veikalu tīkls “Depo” un “Tet Studio”, bez kuru pienesuma mums režisores ieceri nebūtu bijis iespējams realizēt. Manuprāt, šobrīd, kad pasaulē ir tik daudz nezināmā, ir patiesi svarīgi realizēt brīnišķīgas idejas kopīgiem spēkiem."

Daudzsēriju filmā galvenajās lomās ir aktieri Regīna Razuma un Tonu Oja, citās lomās redzēsim arī Ingu Alsiņu-Lasmani, Herbertu Laukšteinu, Mārtiņu Liepu, Māru Menniku, Oskaru Morozovu, Madaru Zviedri, Zani Jančevsku, Inesi Ramuti un citus.

Filmas režisore un idejas autore ir Madara Dišlere, scenārija un dialogu līdzautors Edgars Šubrovskis, operators Gatis Grīnbergs, filmas māksliniece Laura Dišlere, komponists Edgars Mākens, animators Aigars Gercāns, kostīmu māksliniece Rūta Kuplā, grima māksliniece Dzintra Bijubena, producente Alise Ģelze, kopproducenti Raitis Ābele, Madis Tuur, izpildproducente Zane Bukša, montāžas režisors Armands Začs, skaņu režisors Ernests Ansons.