Slavenības
2021. gada 16. decembris, 05:48

Viesturs Rudzītis pēc pārslimotā kovida jau apdāvina sevi

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Psihoterapeits Viesturs Rudzītis jau atgriezies ikdienas gaitās pēc pārslimotā Covid-19. Viņš priecājas, ka spēks ir atgriezies, komplikāciju nav un pēc pārdzīvotās slimības sevi iepriecinājis ar aviobiļetēm uz Grieķiju.

Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Viesturs Rudzītis pastāstījis, ka nu jau būs mēnesis, kopš viņš atsācis strādāt. Pēc pārslimotā kovida nekādu komplikāciju neesot. “Varu novēlēt visiem labāk izslimot un riskēt ar kovidu, izveidojas normāla imunitāte. Pote... kas tad tā par imunitāti, ka ik pēc trim mēnešiem jāatjauno. Tie, kas ir izslimojuši, tiem ir noveicies,” viņš pauž savu viedokli.

Uz jautājumu, kādi bija smagākie simptomi slimošanas laikā, Rudzītis atklāj, ka viņam ne garša, ne smarža nav pazudusi, bet visnepatīkamākais bijis nespēks. “Nevis paaugstināta temperatūra vai elpas trūkums, bet tieši nespēks, ka nevari pavilkties. Kad atbraucu mājās no slimnīcas, lai noietu kilometru, vajadzēja piecas reizes apsēsties un atpūsties. Tagad viss kārtībā un atkal normāli funkcionēju,” tā saka psihoterapeits, kas atzīst, ka no visiem iepriekšējos gados izslimotajiem vīrusiem kovids neapšaubāmi bijis vissmagākais. “Nekad iepriekš ar nevienu vīrusu neesmu slimojis darba dienās, bet šis vīruss man paņēma trīs nedēļas. Tas bija šausmīgi nepatīkami, taču pārdzīvoju,” viņš nosaka.

Cilvēki masveidā dodas vakcinēties pret Covid-19

Lielās cilvēku intereses dēļ vakcinācija pret Covid-19 "ATTA" centrā sākusies jau pirms plkst.9.00.

gallery icon

Līdz ar pārslimoto kovidu pusgadu nav nepieciešams vakcinēties. “Esmu mācījies medicīnu un zinu, kā veidojas organisma imūnā atbilde. Ja jau tā pēc viena pārslimotā vīrusa pazustu pēc pusgada, tad kā mēs šajā mikrobu pasaulē izdzīvotu? Te taču mums apkārt ir tūkstošiem un miljoniem mikrobu, ar kuriem nepārtraukti esam diplomātiskās attiecībās un ar kuriem mums bijušas satikšanās un konflikti, un izstrādāta aizsardzība. Tā strādā imunitāte. Tāpēc tas ir ļoti dīvaini, ja, piemēram, šis vīruss izrādītos kaut kāds šausmīgs imunoloģiskais izņēmums. Teorētiski tas ir iespējams, bet tas vēl jāpierāda,” savu viedokli pauž psihoterapeits.

Covid-19 pacientu nodaļa Stradiņa slimnīcā

gallery icon

Īpašu piesardzību šajos kovida apstākļos gan psihoterapeits neievēro, no lielākām cilvēku masām neizvairās, bet, uz veikalu ejot, gan tomēr uzliek sejas masku: “Nekaušos jau ar policiju! Uz aptieku ejot, arī lieku masku. Es jau tam neticu, bet likumi jāievēro.”

Atbildot uz jautājumu, kā tad sevi nolēmis iepriecināt pēc pārdzīvotās slimības, Viesturs Rudzītis teic, ka uzdāvinājis sev biļetes uz Grieķiju. “Tagad gan vēl nebrauksim, bet pavasarī. Jāiekļaujas sešos mēnešos, taču gribas sagaidīt mazliet siltāku laiku,” viņš nosaka.

Saules pielietā Grieķija 2020. gada jūlijā - gaidot tūristu atgriešanos

gallery icon

 

Citas ziņas un notikumus skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!