Slavenības
2021. gada 11. novembris, 05:41

Viesturs Rudzītis jau pusmēnesi cīnās ar kovidu - nonācis pat slimnīcā

Žurnāls "Kas Jauns"

Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", psihoterapeits Viesturs Rudzītis nu jau vairāk nekā 16 dienas cīnās ar kovidu. Bijis arī slimnīcā, bet tagad turpina ārstēties mājas apstākļos.

Pazīstamais psihoterapeits Viesturs Rudzītis viedokli par Covid-19 un koronavīrusa pandēmiju pie sevis nekad nav paturējis. Tā viņš, piemēram, pamanījās apgalvot, ka pret Covid-19 vakcinētajiem “degradējas sirds muskulatūra”. Uz tik skaļu un nepamatotu psihoterapeita viedokli Zāļu valsts aģentūra norādīja, ka apgalvojumam par vakcīnu izraisītu sirds muskulatūras degradāciju nav pietiekama zinātniska pamatojuma, taču publikācija radīja sabiedrībā ažiotāžu. Tauta par šādu psihoterapeita apgalvojumu bija nepatīkami pārsteigta: “Rudzītis jau nu zina, kā palaist baumas”.

Tāpat Rudzītis mikroblogošanas vietnē "Twitter" citu pēc cita ievieto ierakstus, kuros nevis atspoguļo mediķu un zinātnieku pētījumus, bet meklē dažādas sazvērestības teorijas saistībā ar kovidu un vakcināciju. “Robežšķirtne starp vakseriem un anti ir attieksmē pret brīvību. Pirmie uzskata, ka, ja viņi nespēj citus pārliecināt, tad piespiest ir pilnīgi ok. Verdziskums, totalitārisms, bērnišķība, ļaunums,” savā ierakstā pauž Rudzītis.

Laikā, kamēr cilvēki slimnīcās mirst no kovida un cīnās par trauslo dzīvību, jo šis vīruss nežēlo nevienu, psihoterapeits turpina sabiedrībā sēt šaubas par vakcinācijas nepieciešamību: “Izslimojušajiem, salīdzinot ar vakcinētajiem, imunitāte ir daudzkārt stiprāka pēc vairākiem kritērijiem – par to Izraēlas pētījums, BBC, Blumberg. Tas saskan ar teoriju un bija iepriekšparedzams. Vai tagad daudziem nesāk kājas drebēt? Kad sāksies tiesas prāvas?”

Tāpat arī pārsteidzošs ir Viestura Rudzīša "Twitter" ieraksts, ka meita sasirgusi ar kovidu: “Zvana meita – urrrā, man ir koviiids!!! Kā akmens no sirds novēlās – tagad pusgadu varēs neuztraukties par iespēju zaudēt darbu. Mazbērni būs apgādāti, meitai teātri, koncerti – visas durvis vaļā!”

Kāda sociālo tīklu lietotāja ir neizpratnē par šādu ierakstu: “...cerams, būs sveika un vesela jau drīz. No jūsu puses gan par ko tādu priecāties ir absolūti tumsonīgi.” Uz ko Rudzītis viņai atbild: “Vēl viena apgaismotā un visgudrā. Kā lai nepriecājas, ka dabiskas imunitātes uzfrišināšana maksājusi tikai 5 dienas ar paaugstinātu temperatūru, nepakļaujot sevi vakcīnu blakņu riskam?”

Taču nu arī pašu vakcinācijas pretinieku kovids nav apgājis, turklāt viegli Rudzītim nav klājies. Par to žurnāls "Kas Jauns" pārliecinājās, telefoniski sazinoties ar psihoterapeitu – viņš runā ar grūtībām un tad sāk smagi klepot. Lūgts izstāstīt, kā inficējies ar kovidu un ko dara lietas labā, lai atgūtu veselību, Viesturs iesaka pārzvanīt pēc nedēļas: “Ziniet, es nejūtos pārāk labi, lai runātu (sākas klepus),” viņš nosaka un piebilst, ka nav spēka. Izdodas noskaidrot, ka sarunas brīdī jau rit 16. diena, kopš viņš slimo ar kovidu. Taujājot, vai nav jāmeklē mediķu palīdzība, viņš norāda, ka visu, kas bijis nepieciešams, jau dabūjis: “Biju arī slimnīcā četras dienas, bet tas jau neko nedod…”

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!