foto: Instagram/ DIANE LEYRE
Par "Miss Franciju" kronētā Diāna Leira izpelnās kritiku par savu teikto
Sarkanais paklājs
2021. gada 14. decembris, 14:12

Par "Miss Franciju" kronētā Diāna Leira izpelnās kritiku par savu teikto

Jauns.lv

24 gadus vecā Diāna Leira, kura sestdien, 11. decembrī, kronēta par konkursa "Miss Francija" uzvarētāju, izpelnījusies kritiku par savu teikto, ka viņa ir feministe.

Leira, kurai ir diploms starptautiskajā biznesā, vēlāk noraidījusi kritiku, sakot, ka sieviete var vienlaikus būt feministe un "Miss Francija" uzvarētāja. "Man feminisms nozīmē to, ka es daru, ko vēlos."

Par "Miss Francija" uzvarētāju kronēta Diāna Leira

gallery icon

Skaistumkonkursam Francijā ir stingri kritēriji, tostarp tie nosaka, ka konkursantēm jābūt neprecētām un jaunākām par 25 gadiem.

Daudzu skaistumkonkursu noteikumi, tostarp "Miss Francijas", ir apsūdzēti sieviešu dalīšanā un neveselīgu ķermeņa standartu veicināšanā.

Francijas dzimumu līdztiesības ministre Elizabete Moreno BFM TV atklāja savas domas par konkursu, sakot, ka tā noteikumiem būtu jāmainās līdzi laikam.

Konkursa "Miss Francija" organizatori sestdien paziņoja, ka prasība būt "neprecētai" mainīsies. Kompānijas "Miss Francija" vadītāja Aleksija Laroša Žūberta arī atklājusi, ka notiek diskusijas par iespējamu transpersonu dalībnieču iekļaušanu konkursā, lai šo konkursu pielāgotu mūsdienu laikmetam.