foto: Vida Press
Dīdžeja Avicii tēvs par dēla nāvi: "Bija brīdinājuma zvani..."
DJ Avicii.
Slavenības
2021. gada 14. decembris, 12:58

Dīdžeja Avicii tēvs par dēla nāvi: "Bija brīdinājuma zvani..."

Jauns.lv

Populārā zviedru dīdžeja nelaiķa Avicii tēvs Klāss Berglings atklājis vairāk par dēla pēdējām pirmsnāves dienām, atzīstot, ka par iespējamo traģēdiju saņēmis brīdinājuma zvanus.

"Ir skaidrs, ka bija lietas, ko es neredzēju," Berglings pastāstīja laikrakstam "The Sunday Times", piebilstot, ka lietas jāsauc īstajos vārdos - dēls izdarīja pašnāvību.

Neilgi pirms Avicii atņēma sev dzīvību, sagriežot sevi ar saplīsušas glāzes un alkoholiskās pudeles stikliem, tēvs bija saņēmis zvanu no kādas personas, kas kopā ar Avicii atradās Omānā. Telefona zvana laikā tika paustas nopietnas bažas par dīdžeja mentālo stāvokli.

Vēl pirms mūziķa vecāki bija spējīgi aizlidot uz Omānu, viņi saņēma vēl citu satrauktu zvanu, kurā tika brīdināti, ka mūziķis patiešām var izdarīt pašnāvību.

"Viņš bija kautrīgs cilvēks. Viņš nebija no tiem, kurš, ieejot ar cilvēkiem pilnā istabā, sāktu runāt vai aktīvi iesaistītos sarunās," sacīja tēvs, norādot, ka šī īpašība viņam tā traucējusi, ka viņš sācis lietot alkoholu, jo tad esot atvēries un juties brīvāks.

"Slava un bagātība - tā ir ļoti bīstama kombinācija," atzina tēvs. Viņš arī norādīja, ka notikušajā nevaino ne dēla menedžeri, ne kādu citu.

2016. gadā Avicii pārtrauca koncertēt veselības problēmu dēļ. Viņš cieta no akūta pankreatīta, kas daļēji bija saistīts ar pārmērīgu alkohola lietošanu. 2014. gadā viņam tika izņemts žultspūslis un apendikss.

2017. gadā tika izdota dokumentālā filma "Avicii: True Stories" par dīdžeja karjeru. Tajā tika aprakstīta viņa pēdējā pasaules turneja, un viņš atklāja savu atkarību no alkohola.

"Sākumā es baidījos dzert, jo negribēju neko sabojāt," Avicii sacīja dokumentālajā filmā. "Bet tad es sapratu, cik stīvs es biju, kad nedzēru."

2015. gadā mūziķa ģimene un draugi iejaucās dēla dzīvē, lai risinātu viņa cīņu ar alkoholu, kā arī narkotikām, pretsāpju līdzekļiem, prettrauksmes zālēm un antidepresantiem. "Tas bija viens no sliktākajiem brīžiem manā dzīvē, jo jutos, ka esmu nodevis savu dēlu. Bet tas bija jādara. Tas bija naivi. Esmu tūkstoš reižu dzirdējis, ka cīņa sākas, kad pats to vēlas."

Avicii iestājās rehabilitācijas klīnikā, pēc kuras viņš toreiz atgriezās uzstāties, bet turpināja cīnīties ar garīgās veselības problēmām.

2018. gada 20. aprīlī Avicii 28 gadu vecumā dzīvi beidza pašnāvībā. Jaunais vīrietis bija atstājis pirmsnāves zīmīti savai ģimenei un tad izdarījis pašnāvību, sagriežot sevi ar saplīsušas glāzes stikliem. Avicii oficiālais nāves iemesls ir noasiņošana.  Mākslinieka ģimene iepriekš izplatīja paziņojumu, ka Avicii vairs nav vēlējies dzīvot šajā pasaulē un gribējis mieru. Viņu nomākusi popularitāte un nespēja to savienot ar savu dvēseles pasauli.