Mūzika
2021. gada 13. decembris, 00:18

Šova "X faktors" ceturtajā sezonā triumfē Grēta Grantiņa

Jauns.lv

Pēc sešu nedēļu tiešraidēm svētdien, 12. decembrī, tapa skaidrs, ka laurus vērienīgā muzikālā šova "X faktors" ceturtajā sezonā plūc Grēta Grantiņa, kura savā īpašumā iegūst naudas laimestu 10 000 eiro apmērā, kā arī sadarbības līgumu ar "Universal Music Group".

Otro vietu šovā ieņēma Viktors Buntovskis, savukārt godpilno trešo vietu ieguva Eduards Rediko.

Šova "X faktors" ceturtās sezonas fināls

Pēc sešu nedēļu tiešraidēm šodien tapa skaidrs, ka laurus vērienīgā muzikālā šova “X Faktors” 4. sezonā plūc Grēta Grantiņa, kura ...

gallery icon
113

Skatītāju balsojumā iegūtie finansiālie līdzekļi tiks ziedoti labdarības akcijai “Eņģeļi pār Latviju”.

Vakara gaitā skatītājus priecēja arī iespaidīgs pašmāju grupu ansamblis - “Prāta vētra”, Dons, Aija Andrejeva ar “Very Cool People”, Aminata, “Astro’n’out”. Aizdevums.lv simpātiju balvu pēdējā nedēļā saņēma Grēta Grantiņa. Savukārt žūrijas simpātiju balvu, “Samsung” viedtālruni, ieguva Deniels Bērziņš.

“Es nezinu, ko teikt. Paldies visiem! Paldies visai komandai! Paldies maniem vecākiem! Paldies visiem! Lielākais paldies atbalstītājiem un Maijai Sējānei,” pateicīga ir “X faktora” 4. sezonas uzvarētāja Grēta Grantiņa.

foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Pirms tika uzsākta cīņa par uzvaru šovā, visi šīs sezonas tiešraižu dalībnieki kāpa uz skatuves, lai caur mūziku pateiktos visiem saviem atbalstītājiem un žūrijai, izpildot “ABBA” dziesmu “Thank You for the Music”. Kopdziesmā vienojās Tom Simo, duets “Neprāts”, grupa “Audiokvartāls”, Loreta Klibiķe, Olga Palušina, Deniels Bērziņš, grupa “We”, Edgars Kārkliņš, Diona Liepiņa, Eduards Rediko, Viktors Buntovskis un Grēta Grantiņa. 

Visa vakara gaitā skatītājus pie TV ekrāniem priecēja tautā iemīļoti muzikālie viesi. Uz skatuves kāpa pašmāju supergrupa “Prāta vētra”, kas izpildīja dziesmu “Aiz sienas” no jaunā albuma “Gads bez kalendāra”. Tāpat uz skatuves kāpa arī Dons, kurš izpildīja dziesmu “Tas rakstīts debesīs. Piena ceļš”, kā arī Aija Andrejeva, kura kopā ar atraktīvo grupu “Very Cool People” uzbūra īstu Vudstokas festivāla sajūtu.

Pirmajā dziesmu aplī finālisti izpildīja pasaules supergrupu hitus. Kā pirmais uz skatuves kāpa Eduards Rediko, kurš izpildīja Maikla Džeksona dziesmu “Man in the Mirror”. Žūrija par viņa priekšnesumu bija sajūsmā.

Kā nākamā savus atbalstītājus un žūriju priecēja Grēta Grantiņa, kura izpildīja “Queen” dziesmu “Somebody To Love”. Viņai uz skatuves bija pamatīga “aizmugure” – Grēta uzstājās kopā ar Rīgas Gospelkori. “Lepojos. Izbaudīju. Tas bija super! Man nav ko teikt. Paldies taviem vecākiem!” tā Grētas mentors Intars Busulis.

Pirmo dziesmu apli noslēdza skatītāju mīlulis Viktors Buntovskis, kurš izpildīja vienu pasaulē atpazīstamākām dziesmām – “The Beatles” kompozīciju “Yesterday”. “Tas ir brīnums, kad Viktors katru reizi šāda kalibra dziesmas izdzied,” atzina Viktora mentors Reinis Sējāns.

Savos otrajos uznācienos finālisti kāpa uz skatuves ar Latvijā populārām grupām un izpildītājiem, lai vienotos kopīgās dziesmās. Finālists Eduards Rediko uzstājās kopā ar dziedātāju Aminatu, izpildot dziesmu “Maiga vara”. Eduarda mentors Reinis Sējāns par šo priekšnesumu izteicās šādi: “Tas bija pasakaini skaisti!”

Fināliste Grēta Grantiņa savu nākamo dziesmu izpildīja kopā ar viņas mentoru Intaru Busuli. Abi kopā vienojās skaistajā balādē “Miglas rīts”.

Pamatīgu deju uz skatuves “uzgrieza” Viktors Buntovskis, kurš kopā ar grupu “Astro’n’out” izpildīja sev ļoti netipisku dziesmu – “Dejot trakāk”.  Žūrija šo priekšnesumu vērtēja ļoti atzinīgi. “Man prieks par šiem eksperimentiem,” tā žūrijas pārstāvis Reinis Sējāns.

Pēc abu dziesmu izpildīšanas balsojums tika apturēts un noskaidrojās, ka godpilno trešo vietu ieņem Eduards Rediko. “Es atcerēšos visus mentorus, it sevišķi manu mentoru. Man ir milzīgs prieks strādāt ar šādu komandu. Ejam uz priekšu, jo viss turpinās,” atzina trešās vietas ieguvējs Eduards Rediko.

Ieskats "X faktora" ceturtās sezonas fināla ģenerālmēģinājumā

Ieskats muzikālā TV šova "X faktors" ceturtās sezonas fināla ģenerālmēģinājumā.

gallery icon
31

Superfinālā iekļuvušie dalībnieki Grēta Grantiņa un Viktors Buntovskis kāpa uz skatuves vēl trešo reizi, lai izpildītu pa vēl vienai dziesmai. Grēta Grantiņa dziedāja Maikla Džeksona “Love Never Felt So Good”, par kuru žūrija izteicās ļoti atzinīgi un īpaši uzsvēra dejošanu. Savukārt Viktors Buntovskis atgriezās pie pārbaudītām vērtībām, izpildot lirisko Čārlija Čaplina “Smile”, kuru žūrija uzskatīja par ļoti atbilstošu tieši šīs sezonas pēdējai dziesmai.