Slavenības
2021. gada 4. decembris, 05:37

Rihards un Sondra Zaļupes strādā pie attiecībām un šķirties negrasās

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Lai gan izskanējušas runas, ka komponista un sitaminstrumentālista Riharda Zaļupes un viņa sievas Sondras attiecībās iestājusies krīze, pāris pagājušajā nedēļā kopā apmeklēja režisora Andreja Ēķa filmas "Tabu" pirmizrādi.

Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Sondra Zaļupe pastāstījusi, ka abi ar vīru ar lielu interesi noskatījušies Andreja Ēķa jaunāko veikumu un atklāj, ka komēdija "Tabu" bijusi brīnišķīgi atsvaidzinoša: “Iespējams, kādam liksies par bezkaunīgu vai pārdrošu, bet, manuprāt, tas ir tieši tas, kas šajā laikā vajadzīgs.”

Filmas "Tabu" pirmizrāde "Apollo Kino"

Režisora Andreja Ēķa filmas "Tabu" pirmizrāde "Apollo Kino Plaza" 2021. gada 25. novembrī.

gallery icon
111

Atbildot uz jautājumu, kā Zaļupēm klājas šajā laikā, kad joprojām dzīvojam kovida apstākļos, Sondra stāsta: “Tā kā abi ģimenē vairāk vai mazāk esam kultūras jomas pārstāvji, tad, no vienas puses, varu teikt, ka esam veseli, apģērbušies un paēduši, bet, no otras, nepārtraukti katra diena ir kā izaicinājums būt savas jomas patriotam. Koncerti tiek regulāri atcelti, tāpat dažādas citas aktivitātes. Es vairāk nodarbojos ar mākslas jomu, un šobrīd nu jau gadu ir pavisam kluss un tukšs. Ar kolēģi Viesturu Holenderu šā gada sākumā nodibinājām mākslinieku apvienību "HolisArts", kur laiku pa laikam palīgā piesaistām arī citus māksliniekus. Līdz šim veicām dažādus projektus, apzīmējām sienas un objektus, strādājot ar pūšamajām aerosola krāsām. Bijām veiksmīgi uzsākuši savu darbību, ir Rīgā un Ropažos apzīmētas vairākas sabiedriskā transporta pieturas. Tāpat braucām pie bērniem un kopā zīmējām. Nemitīgi attīstījāmies un skatījāmies, kas ir aktuāls, bet šobrīd nekur nevaram aizbraukt, esam diezgan ierobežoti savās iespējās. Ceram uz pavasari, kad varēsim veidot mākslas meistarklases un piedalīties dažādos pasākumos. Lai arī pašlaik esam izdzīvošanas režīmā, es joprojām uzskatu, ka māksla un mūzika šādos apstākļos ir ļoti nepieciešama. Teiktu, ka pat primāri nepieciešama, un žēl, ka tieši kultūras nozare cieš visvairāk.”

Pāris šoruden nosvinēja vēl kādu saviļņojošu panākumu - "Go3" oriģinālseriāla "Nebaidies ne no kā" Riharda Zaļupes komponētā mūzika tika nominēta prestižajai Holivudas vizuālo mediju mūzikas balvai kategorijā "Galvenā tēma seriālam svešvalodā".

“Nosvinējām mājās ģimenes lokā, ar draugiem - sazvanījāmies. Rihards ir saņēmis ļoti daudz apsveikumu un ļoti priecīgs par šo nomināciju, par iespēju pabūt pasaules garšā,” tā Riharda sieva.

Tā kā Sondrai pirms dažiem gadiem atklāja smagu slimību – melanomu – un viņa joprojām lieto medikamentus, ģimene ievēro drošības noteikumus un bez vajadzības neplāno tikšanās: “Ģimenes ietvaros tas ir citādi, bet ārpus tās mēs noteikti cenšamies piesargāties vairāk nekā citi vakcinētie vai nevakcinētie. Ja man ir pozitīvs Covid-19 tests, man ir ierobežota zāļu saņemšana. Tāpēc negribētos ar to riskēt. Līdz ar to mums ir ierobežoti daži paradumi. Bet mēs meklējam citas iespējas, piemēram, kopīgas pastaigas svaigā gaisā, tiekamies ar tuvajiem un mīļajiem cilvēkiem. Taču ceram, ka mūsu ikdiena atgriezīsies vecajās sliedēs, jo gribam koncertus, izstādes, meistarklases, satikties ar cilvēkiem tiešajā kontaktā.”

Lai arī izskanējušas runas, ka pāra attiecībās iestājusies krīze, Sondra ievieš skaidrību šajā jautājumā: “Krīze nevienā brīdī nav šķiršanās krīze. Jebkurš smagāks notikums ģimenē ievieš arī savas korekcijas divu cilvēku attiecībās. Esam sapratuši, ka kaut kāds posms manā slimības vēsturē ir noslēdzies. Mēs varēsim sākt jaunu dzīvi bez regulāriem Gaiļezera apmeklējumiem, un tas arī ievieš korekcijas attiecībās. Pēc tā kara ar melanomu mēs vēlamies saprast, kas esam un kā turpmāk dzīvosim un būvēsim savu dzīvi. Taču nav runa par šķiršanos, bet gan par to, ka divu cilvēku attiecības ir nemitīgs darbs, un to mēs arī šobrīd ar Rihardu piedzīvojam. Strādājam katrs ar sevi un izmantojam šo laiku gan darbiem un radošām lietām, gan arī garīgām praksēm. Lai mēs varētu būt foršāki katrs pats un kopā. Mēs arī, protams, redzam, ka tieši šajā pandēmijas laikā ļoti daudzas ģimenes šķiras, bet mums šādas domas nav. Tāpat kā cīnījāmies ar melanomu, tieši tāpat esam vēl gatavi pacīnīties viens par otru. Par šķiršanos nekādas runas mums nav!”

Labdarības koncerts "Es nākšu, lai Tu dzīvotu" Sondras Zaļupes ģimenes atbalstam

Labdarības koncerts "Es nākšu, lai Tu dzīvotu", kas tika rīkots ar vēzi slimās mūziķu vidē pazīstamās Sondras Zaļupes atbalstam 2018. ...

gallery icon
107

Sondra un Rihards iepazinās 2009. gada pavasarī, bet gredzenus mija 2015. gada vasarā.

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!