Slavenības
2021. gada 13. novembris, 05:02

"Pagājuši četri gadi kopš brīža, kad mana sirds salūza gabalos," - Elīna Maligina par dzīvi pēc vīra nāves

Žurnāls "Kas Jauns"

Mākslinieces Elīnas Maliginas (35) beidzamā laika pārmaiņas dzīvē ir acīm redzamas. Kā raksta žurnāls "Kas Jauns", nu viņa saņēmusies atklāt, kā jūtas četrus gadus pēc vīra aiziešanas viņsaulē.

Elīnas Dzelmes un Valērija Maligina kāzas

2016. gada 21. oktobrī Tukuma Svētā Nikolaja pareizticīgo baznīcā apprecējās uzņēmējs Valērijs Maligins un aktrise, māksliniece Elīna Dzelme. Viesu vidū ...

gallery icon

Pirms četriem gadiem Elīnas dzīve sagriezās kājām gaisā – viņa kļuva par pāragri mirušā "Olainfarm" vadītāja miljonāra Valērija Maligina atraitni. Elīna pēc vīra nāves tika izraidīta no mājvietas, pārdzīvoja milzu skumjas, iedzīvojoties depresijā, cīnījās par vīra mantojumu, dalot miljonus, un mēģināja slēpties no realitātes alkoholā. Šie gadi Elīnai bijuši īsta cīņa, kurā talkā nācis pat psihiatrs.

Pēdējā gaitā tiek izvadīts Valērijs Maligins

2017. gada 15. decembrī no Rīgas Svētā Erceņģeļa Mihaila pareizticīgo baznīcas pēdējā gaitā tika izvadīts uzņēmuma “Olainfarm” līdzīpašnieks, miljonārs Valērijs ...

gallery icon

Pēc mantojuma lietas atrisinājuma Elīna Maligina, šķiet, beidzot var sākt dzīvot pati savu dzīvi un daudziem kļuvusi pat svešāda savas atklātības un vienkāršuma dēļ. No agrākās šķietamās bravūras un augstprātības Elīna ir atvadījusies un arī savā dzīvesveidā kļuvusi daudz piezemētāka.

Šīs vasaras nogalē žurnālam "Kas Jauns", sagaidot savu 35. dzimšanas dienu, Maligina uzsvēra – nelabprāt dzird, ka vairāku gadu garumā tiek dēvēta par atraitni. “Šāds piedēvējums – atraitne – man arī neļauj izveidot jaunas attiecības. Cik ilgi mani var saukt par atraitni?” neizpratnē bija māksliniece, kura neslēpa, ka nu jau būtu gatava arī jaunām attiecībām un tikmēr citās dzīves jomās jau sākusi ieviest korekcijas.

Elīnas Maliginas jeb Helēnas Oras 35. dzimšanas dienas ballīte

2021. gada 21. augustā Rīgā, "Kino mājā" Elīna Maligina ar pseidonīmu Helēna Ora savu 35. dzimšanas dienu atzīmēja ar grāmatas ...

gallery icon

Dalās sajūtās par laiku, kopš zaudēja dzīvesbiedru

Māksliniece bieži vien mēdz savas sajūtas atklāt sociālo tīklu sekotājiem, draugiem, paziņām un talanta cienītājiem. Nupat Maligina atklājusi, kā jutusies šo gadu laikā kopš vīra zaudējuma. “Attā, mans mīļais Netflix! Vārdi saķērās brīdī, kad formulēju savu šī brīža noskaņojumu. Es vēlos pabūt viena. Ir pagājuši četri gadi kopš brīža, kad mana sirds salūza gabalos, un es ne mirkli šo gadu laikā neesmu gribējusi pabūt viena.

Izmisums un bailes. Es esmu pamesta. Atstāta. Izraidīta. Nolādēta. Nesaprasta.

Visu šo laiku es nespēju patstāvīgi eksistēt savos dzīvojamās platības kvadrātmetros… Vairākus gadus esmu vadījusi līdzcilvēku palīdzīgās vai nepalīdzīgās rokas stiepiena attālumā un bailēs, ka tas man varētu tikt liegts vai atņemts. Vientulība ir mana tēma, jo tai ir tik bezgala daudz šķautņu tiešā un pārnestā nozīmē. Un esmu pateicīga Dievam, ka man ir iespēja just, piedzīvot, baidīties un pārvarēt bailes, sērot un priecāties, vērot, transformēties, piedot, augt un izdarīt izvēli. Rudens seriāli noskatīti, tagad jāķeras pie burtiņiem! Lasīšanas un rakstīšanas sezona atvērta,” pārdomās dalās māksliniece.

Nomaina identitāti

Elīna Maligina šogad piešķīra sev jaunu “identitāti” – nomainīja vārdu un uzvārdu sociālajos tīklos uz Helen Ora. Kā skaidroja māksliniece, šis ir viņas pseidonīms, ar kuru viņa būšot zināma mākslas pasaulē – gan Latvijā, gan ārpus tās. Oficiāli viņa aizvien esot dēvējama par Elīnu Maliginu.

Rada animācijas filmu un saraksta grāmatu

Vēl pavisam nesen savu iekšējo dvēseles kliedzienu Elīna izpauda, īstenojot ideju par animācijas filmu "Panic", ar kuru piedalījās prestižajā festivālā Anesī, un tāpat tā nupat tika atzīta par labāko nacionālā konkursa īsfilmu Rīgas Starptautiskajā kino festivālā. Klajā jau nākusi arī viņas pirmā grāmata "Panika", ko autore parakstījusi ar jauno pseidonīmu Helen Ora. Grāmata pavisam īsā laika posmā iekļuvusi Latvijas pirktāko grāmatu topā.

Adoptē suni no patversmes

Pēc savas 35. dzimšanas dienas Elīna devās uz dzīvnieku patversmi, kur izvēlējās sev četrkājainu ģimenes draugu sunīti MiMi.

“Labais bandīts, kurš sirmā vecumā un bez zobiņiem, blusu sagrauzts, tomēr pamanījies izdzīvot. Kad viņam vēl nebija māju, MiMī meklēja patvērumu it visur, lai tikai izdzīvotu. Mēs satikāmies gan iepriekš, gan pēc kāda laika "Ulubelē". Jau sen mēs zinājām, ka esam viens otra eņģelis. Te nu mēs esam perfektais tandēms. Divi vareni drosminieki,” – Elīna par savu jauno ģimenes mīluli pavēstījusi soctīklos.

Nopērk lauku īpašumu pie Gaujas

Sociālās saziņas tīklā Instagram māksliniece atklāj, ka ķērusies pie itin atzīstama rūpala – nolēmusi sakopt nolaistu lauku īpašumu Vidzemē.

“Kādu dienu sapratu, ka neviens cits, tikai es pati varu koriģēt pār sevi gāzošos nevajadzīgo sajūtu un informācijas gūzmu. Tad, lūk! Izvēle izdarīta. Šovasar es neceļoju un nedirnu uzkarsušās pilsētas restorānos. Šovasar es pārbaudu sevi lauku skarbumā un skaistumā,” atklāja māksliniece. “Nolēmu sakopt kādu diezgan ielaistu lauku īpašumu mūsu Vidzemes pusē. Sākumā bija bail. Māja nedzīvojama, visapkārt brikšņi un ieaugusi izgāztuve, bet! Cik gan brīnišķīga ir sajūta pa drusciņai, savām rokām, to visu vākt, kārtot un iekopt. Elpo un priecājas ķermenis un dvēsele,” iespaidos dalījās Maligina.

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!