foto: Publicitātes
Seriāls "Kobra" pēc 25 gadiem dodas ''ziemas guļā''
TV
2021. gada 26. oktobris, 09:46

Seriāls "Kobra" pēc 25 gadiem dodas ''ziemas guļā''

Zane Pudule

Žurnāls "Rīgas Viļņi"

​​​​​​​Vēl tikai martā Vācijas telekanāls RTL ar vērienu atzīmēja slavenā seriāla "Trauksme Kobrai 11. Lielceļa policija" 25 gadu jubileju, kas šāda veida seriāliem ir patiesi ievērojams skaitlis. Bet jau vasarā fanus satricināja vēsts – augustā būs skatāmas pēdējās sērijas! Tomēr ar prātīgu piebildi – "pagaidām pēdējās".

"Mēs tomēr esam pārliecināti, ka "Kobras" stāsts RTL vēl nav pilnībā izstāstīts," cerību seriāla faniem atstāja RTL pārstāvji. Atbildīgie par lemšanu, vai seriālam būs turpināties, vēlējušies redzēt, kā fani uzņems pēdējās sērijas, kas bija dramatiskākas un nedaudz citādākas nekā ierasts, turklāt negaidītām beigām. Pagaidām skatītāju atsauksmes un kanāla vadības lēmums vēl nav publiskots.

Spraigā, bet arī cilvēciskā seriāla sirds, neapšaubāmi, ir komisārs Semīrs Gerkāns, ko tēlo aktieris Erdogans Atalajs. Viņš, starp citu, ir vienīgais seriāla aktieris, kas bez pārtraukumiem un izņēmumiem spēlējis visus 25 gadus. Viņa pārinieki, kopumā deviņi, nākuši un gājuši (arī bojā), bet Semīrs paliek. Pat aktiera bērni jau ir filmējušies seriālā! Ar bijušajiem pāriniekiem aktieris joprojām uzturot kontaktus dzīvē, un Toms Beks (seriālā piecu gadu garumā – galvenais komisārs Bens Jēgers) pat bijis viņa laulību liecinieks.

Atšķirībā no daudziem citiem aktieriem, kas nogurst no viena tēla, Atalajam tā nav, un vācu ziņu aģentūrai "Spot on News" viņš paudis: "Es allaž apzinājos, ka seriāls neilgs mūžīgi, un tomēr es 25 gadus varēju darīt darbu, kas man patiešām ļoti patīk." Atvadas no savas lomas viņš salīdzina ar šķiršanos no partnera, ko arvien mīli.

Aktieris uzsver, ka neparasts ir ne tikai seriāla sezonu ievērojamais skaits, bet arī tas, ka itin visa filmēšanas komanda joprojām ir tikpat pilna entuziasma kā pirmsākumos, un katru ainu mēģina uzņemt tik labi, cik vien iespējams.

Ko gan tālāk darīs Erdogans Atalajs, kuram, vismaz pagaidām, nav vairs jāceļas katru rītu punktīgi pussešos, lai trauktos, šautos, cīnītos, aizstāvētu? Viņš pats teic, ka arī ārpus kamerām ir dzīve un viņu gaidot citi uzdevumi. Patlaban 54 gadus vecais aktieris raksta savu biogrāfiju.

Seriāls tika uzņemts no 1996. līdz 2021. gadam (ar iespējamu turpinājumu). Tas ticis izrādīts 120 pasaules valstīs un ir iecienīts arī Latvijā.