Mūzika
2021. gada 21. oktobris, 10:00

Noklausies - jaunu balādi piedāvā "Prāta vētra"

Jauns.lv

Šodien savu pirmizrādi piedzīvos pašmāju muzikālās apvienības "Prāta vētras" jaunā albuma koncertfilma "Gads bez kalendāra". Un līdz ar jaunā albumu iznākšanu grupa piedāvā noskatīties un noklausīties dziesmu "Tur, kur Dieva kamanas slīd", kas tapusi sadarbībā ar "Tautumeitām".

"Spēcīga, "Prāta vētrai" neierasta muzikāla balāde ar etniskiem dziedājumiem liek aizdomāties, kas notiek, šķērsojot tās robežas, par kurām ikdienā neiznāk aizdomāties. Par Renāra un "Tautumeitu" vizuālajiem tēliem jāpasakās kostīmu māksliniecei Lienei Bitei, kā arī grima un frizūru speciālistei Līvai Drešerei. Brīnišķīgi kopējo noskaņu izceļ arī Lienes Gravas horeogrāfija," norāda grupa.

"Jau no "Tautumeitu" pirmsākumiem mēs skatāmies uz viņām ar apbrīnu. Kā tik jaunas un ārēji trauslas meitenes var tik pārliecinoši nest mūsu senču gara spēku? Pie tam tas notiek mūsdienīgi, dzīvi un ļoti ieturētā stilā. Mums ir milzīgs prieks, ka varam sadarboties šajā albumā," tā saka Renārs Kaupers.

"Prāta vētra" viesojas raidījumā "Pasaki to skaļi"

Grupa "Prāta vētra" viesojas TV raidījumā "Pasaki to skaļi".

gallery icon
18


Kopumā "Tautumeitas" piedalās trijās "Gads bez kalendāra" kompozīcijās, tai skaitā tituldziesmā, kurā kopā ar Renāru dzied Asnate Rancāne. "Es pat neatceros, kā sākās mūsu draudzība ar "Prāta vētru". Tas notika tik organiski, un tā pavisam noteikti nebija tehniska divu mūzikas grupu sadarbība, bet gan radniecīgu dvēseļu veldzēšanās šajā brīnumskaistajā radošajā procesā, ko papildināja gaužām cilvēcīga sirsnība un mīļums. Laikmetā, kad viss jau ir izdomāts un redzēts, puiši ir spējuši pilnībā pārsteigt. Tas viss, kas dzirdams un redzams koncertfilmā atgādina eksotisku un emocionālu ceļojumu cauri Āzijas pārsteigumu līkločiem, taču tie nebūtu "Prāta vētras" puiši, ja visam cauri nebūtu jūtama latviskā stīga un siltums," saka viņa.

"Prāta vētras" koncerts Mežaparkā

Mežaparka Lielajā estrādē savu "Skārda bungu tūri" ar koncertu Rīgā 60 000 skatītājiem noslēdza pašmāju muzikālā apvienība "Prāta vētra"

gallery icon
231

"Prāta vētra" koncertfilma "Gads bez kalendāra" pirmizrādi piedzīvos ceturtdien, 21. oktobrī, pulksten 20. "Zinot, ka tik drīz vēl ar klausītājiem netiksimies, gribējās "Vētras" jaunās dziesmas nospēlēt dzīvajā un to arī kvalitatīvi iemūžināt. Ar scenogrāfiju, ekrāniem, dejotājiem un visu, kas vien man iešāvās prātā. Izvēloties albuma nosaukumu, "Prāta vētra", protams, domāja par 2020. gada pandēmiju, kad viss apstājās, īpaši jau mākslas un kultūras jomā. Kurš gan varēja paredzēt, ka ironiskā kārtā albums ar šādu nosaukumu iznāks tajā dienā, kad valstī atkal tiek pasludināts lokdauns," tā Kaspars Roga.