Cietumā pabijušais Vilnis Štrams atgriežas dzīvē, izbaudot festivālus. FOTO
Vilnis Štrams (no kreisās) ar draugiem Guntaru Ošenieku un Ivaru Kesenfeldu festivālā “LMT Summer Sound”
Slavenības
2015. gada 22. jūlijs, 05:15

Cietumā pabijušais Vilnis Štrams atgriežas dzīvē, izbaudot festivālus. FOTO

Jauns.lv

„Palēnām atgriežos dzīvē,” dažus mēnešus pēc izlaišanas no cietuma portālam Kasjauns.lv atzina bijušais Rīgas pilsētas Attīstības departamenta vadītājs Vilnis Štrams. Nu viņš ir biežs dažādu kultūras pasākumu apmeklētājs.

Aiz restēm Vilnis Štrams nonāca 2011. gada martā, kad tika atzīts par vainīgu vairākās epizodēs tā dēvētajā Rīgas domes korupcijas skandālā. Štramam toreiz piesprieda astoņus gadus cietumā, bet vēlāk sodu samazināja uz sešiem gadiem. No cietuma Štramu izlaida vēl agrāk, proti, šā gada martā pēc četriem aiz restēm pavadītiem gadiem.

Pirmajās brīvības nedēļās Štrams sabiedrībā tā īsti nerādījās, jo lielākoties laiku vadīja, sniedzot intervijas sieviešu žurnāliem – kā gājis cietumā, kā gatavojas vērsties pret valsti, kas viņu iespundējusi cietumā. Bet nu jau viņš sāk iziet sabiedrībā un parādās teju vai visos nozīmīgos kultūras dzīves pasākumos. Pirmā reize, kad kasjauns.lv līksmojošu Štramu satika saviesīgā pasākumā, bija marta beigās notikušajā mūzikas tekstu guru Guntara Rača 50 gadu jubilejas koncertā “Arēnā Rīga”. Savukārt pirms nedaudz vairāk nekā nedēļas Štrams džinsa šortiņos un baltu jaku mugurā, no kuras piedurknes spraucās ārā liels melns laikrādis, ietusēja ar draugiem Liepājā pludmales festivālā “LMT Summ­er Sound”.

Dancošanā, dauzoties un komunikācijā ar pāris savu draugu, no kuriem viens bija pēdējā laikā sava biznesa otro elpu atguvušais nekustamo īpašumu darbonis Ivars Kesenfelds, bet otrs – dizaineris Guntars Ošenieks -, Štrams bija aktīvs. Sarunā ar kasjauns.lv Vilnis atzina, ka tikai tagad palēnām atgriežas īstajā dzīvē. „Skaidrs, ka četri gadi cietumā, problēmas personīgajā dzīvē un viss, kas ar to saistīts, ļoti smagi mani nospiež. Grūti atgriezties dzīvē pēc visa, kas ar mani dažos gados ir noticis. Taču es mēģinu. Dodos uz pasākumiem, uz kuriem uzaicina draugi. Jau sāku domāt par darbu,” sacīja Štrams. Viņš atzina, ka „nopietnu darbu” pagaidām nav atradis, tāpat nav ticis arī pie jaunas draudzenes. „Bet gan jau būs,” pasmaidīja Vilnis Štrams.

Kā zināms, 2012. gada rudenī, esot cietumā, tika šķirta Viļņa Štrama un viņa sievas Brigitas Štramas laulība, kurā abi dzīvoja kopš 2005. gada. Pirms tam Brigita bija precējusies ar miljonāru Mārtiņu Lauvu.

Jau savā pēdējā vārdā tiesā Štrams stāstīja, ka, nokļūstot cietumā, ir pazaudējis ļoti daudz – reputāciju, naudu, mantotos īpašumus, paziņas, draugus un visbeidzot arī tuvākos cilvēkus. 2012. gada jūlijā Štrama sieva bija sākusi ārstēties slimnīcā. Pēc trim nedēļām Brigita paziņojusi vīram, ka ir zaudējusi cieņu pret viņu un vēlas šķirties. Izrādījās, ka viņa sākusi kopdzīvi ar vienu no saviem ārstējošajiem ārstiem.

Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders

­