Sergejam Jēgeram nepatikšanas ar policiju

2021. gada augusta sākumā veikala atklāšanā ieradās policija un par pandēmijas ierobežojumu pārkāpšanu sodīja pasaulē slaveno operdziedātāju, kontrtenoru Sergeju Jēgeru, ...

gallery icon
6
Slavenības
2021. gada 9. augusts, 05:45

Slavenajam dziedātājam Sergejam Jēgeram nepatikšanas ar policiju

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļā veikala atklāšanā ieradās policija un par pandēmijas ierobežojumu pārkāpšanu sodīja pasaulē slaveno operdziedātāju, kontrtenoru Sergeju Jēgeru (42), kas pirmoreiz mūžā tika pie protokola un soda kvīts.

"Multimākslas" tirdziņa dalībnieki – sabiedrībā zināmi ļaudis, mūziķi un citu nozaru mākslinieki, kas pandēmijas laikā iztiku pelnīt sāka, īpašā tirdziņā apbraukājot Latviju, - aizvadītajā nedēļā pulcējās tirdzniecības centrā "Domina Shopping", kur svinīgi tika atklāts veikaliņš.

Atklāj Latvijas radošo personību veikalu "Multimāksla"

4.augusta vakarā tirdzniecības centra "Domina Shopping" telpās tika atklāts 300 kvadrātmetrus liels mākslinieku veikals "Multimāksla". Veikalā pieejami vairāk kā ...

gallery icon
105

Tajā vienuviet iegādājamas kā mākslinieces Elitas Patmalnieces kleitas un T krekli, dziedātājas Olgas Rajeckas lietās sveces, mūziķa Igo paša dizainētie un veidotie māla un porcelāna trauki, un daudzu, daudzu citu radošās jomas pārstāvju darinājumi. Īpašu popularitāti šai vasarā iemantojuši operdziedātāja Sergeja Jēgera dzīvokļa virtuvē tapušie meistardarbi – pēc paša receptēm ražotie konservējumi burciņās. Tāpēc Jēgers, kurš dažu mēnešu laikā pārdevis jau vairāk nekā 7000 burciņu, uz veikala atvēršanu ieradās īpaši labā omā. Svinīgajā veikaliņa atklāšanā kopā sanāca arī vairums pārējo "Multimākslas" projekta zvaigžņu – dziedātājas Ieva Akuratere, Dināra Rudāne, Ieva Sutugova, Kato, Olga Rajecka, mūziķi Igo, Horens Stalbe, Dainis Dobelnieks, Roberto Meloni, aktrise Rēzija Kalniņa un citi.

Liels bija sanākušo pārsteigums, kad pasākuma omulīgo gaisotni vēl pirms svinīgajām uzrunām kā ar aukstu ūdens šalti apdzēsa policijas ekipāžas iebrāšanās nule durvis vērušajā veikaliņā. Likumkalpi – viena kunga un divu formastērpā ģērbušos kārtības sardžu sastāvā – uzreiz metās klāt turpat priekšplānā pie letes piestājušajam operdziedātājam Sergejam Jēgeram. Viņš uz brīdi bija novilcis sejas aizsargmasku, lai svētkiem par godu saskandinātu glāzi un ar senu draugu Janeku, kurš Rīgā ieradies no Londonas. Policijas darbinieki ielenca abus šampanieša kārotājus un paziņoja, ka video liecībā piefiksēts pārkāpuma fakts. Operdziedātājs tika informēts, ka priekšā protokola izrakstīšana un naudas sods. Un, protams, nelīdzēja nedz skaidrojums, ka sejas aizsargmaska nav pār degunu un muti šampanieša dēļ, nedz dokumentēta apliecinājuma par vakcinēšanās faktu uzrādīšana. Likumsargi palika pie sava – ja noteikums pārkāpts, jāmaksā sods!

foto: Juris Rozenbergs
Operdziedātājs tika informēts, ka priekšā protokola izrakstīšana un naudas sods. Un, protams, nelīdzēja nedz skaidrojums, ka sejas aizsargmaska nav pār degunu un muti šampanieša dēļ, nedz dokumentēta apliecinājuma par vakcinēšanās faktu uzrādīšana. Likumsargi palika pie sava – ja noteikums pārkāpts, jāmaksā sods!

Pamanot policijas darbiniekus iesoļojam veikala telpās, tramīgi kļuva arī pārējie viesi. Īsti neizprotot, kas noticis un vai visi par kaut ko tiks sodīti, uz dienesta izejas pusi ar visu sejas aizsargmasku zibens ātrumā aiztrauca kā dziedātāja Olga Rajecka, tā dīdžejs Horens Stalbe un citi. Amizanti, ka pēc īsa brīža pie dienesta izejas saskrējušos iztraucēja veikala drošības dienesta pārstāvis, strikti pavēstot, ka “tās durvis nav ļauts izmantot”. Visi atkal atgriezās telpā.

Pasākums tika pieskandināts ar vairākiem muzikāliem priekšnesumiem, tika sacītas svinīgas uzrunas, kamēr operdziedātājs Sergejs Jēgers, nu jau tirdzniecības centra gaitenī, aiz jaunā veikaliņa sliekšņa, teju stundu vadīja diskusijās ar policijas darbiniekiem. Promejošie kolēģi, tostarp dziedātāja Ieva Akuratere, steidzot uz nākamo koncertu, draudzīgi uzsita Sergejam uz pleca, sirsnīgi vēlot morālu izturību…

“Tas bija… sāpīgi,” atgriežoties veikaliņā, ar rūgtumu balsī atzina kontrtenors Sergejs Jēgers, atklādams, ka viņa 42 gadu ilgajā mūžā šī bijusi pirmā reize, kad nonācis policijas redzeslokā. “Ilgi runājām, skaidrojos, bet kā pret sienu… Aizvien nesaprotu, par ko tieku sodīts, ja esmu vakcinēts. Kur tad ir tā taisnība – tika taču solīts, ka vakcinētajām personām maskas vispār nēsāt nevajadzēšot. Es, un tāpat arī mans draugs Janeks, ar ko esmu pazīstams ilgāk nekā 20 gadu, tikai gribējām iedzert šampanieti! Visu vasaru teju bez brīvdienām esmu cēlies piecos rītā, lai strādātu virtuvē, lai vārītu un marinētu. Tagad paņēmu divas pilnīgi brīvas dienas, bet kas tev mieru dos – ierodas un soda!” apbēdinājumu pauda skatuves mākslinieks, pieļaudams, ka gados jaunie policijas pārstāvji nemaz nezina, ka nostrostējuši un naudas sodu piesprieduši dziedātājam, kura vārds un unikālā balss zināma tālu ārpus Latvijas robežām. “Tagad jau Latvijā mani vairāk pazīst pēc maniem marinējumiem,”  viņš saprotoši pasmaida, uzsverot, ka jūtas pārāk satraukts, lai plašāk un detalizētāk klāstītu par to, kā risinājās pārrunas ar likumsargiem.

Latvijas mākslinieku darbu brīvdabas "pop-up" tirdziņš "Multimāksla"

Latvijas mākslinieku darbu brīvdabas "pop-up" tirdziņš "Multimāksla" uz tirdzniecības centra "Domina Shopping" autostāvvietas jumta 2021. gada 6. maijā.

gallery icon
116