2021. gada 26. jūlijs, 21:11

Bez Covid-19 sertifikātu pārbaudes: plecu pie pleca ļaudis bauda mūziķu uzstāšanos "Avārijas brigāde" parkā

TV3 ziņas

Svētdien, 25. jūlijā, izklaides parkā "Avārijas brigāde" aizvadīts pasākums "AB parka superīgākā jūlija diena". Radušās pamatotas aizdomas, ka tā laikā pārkāptas epidemioloģiskās drošības prasības, jo pasākuma apmeklēšanai nebija nepieciešams uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testu, kā to pieprasa Ministru kabineta noteikumi, vēsta TV3 ziņas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vairāku stundu garumā uzstājās mākslinieki, tika aizvadīts iluzionistu šovs un citas aktivitātes. Pasākums uz skatuves pulcēja virkni mākslinieku: grupu "Bermudu divstūris", mūziķi Reiku, dīdžeju Gustavito un vairākas deju grupas.

Kā liecina publiski pieejamā informācija, pasākuma apmeklēšanai nebija nepieciešams uzrādīt derīgu Covid-19 sertifikātu vai negatīvu Covid-19 testu, kā to pieprasa Ministru kabineta (MK) noteikumi.

Par ieejas maksu 20 vai 25 eiro pasākums bija pieejams ikvienam interesentam.

Par pasākumu šodien reaģējusi arī Kultūras ministrija (KM), kura lūgusi atbildīgās iestādes izvērtēt, vai pasākums noticis atbilstoši MK noteikumiem. Ministrijas ieskatā, iespējams, saskatāmi pārkāpumi.

"Pasākuma organizatora mājaslapā publicētā informācija par biļešu iegādes iespēju uz "AB parka superīgāko jūlija dienu" ar variantiem uz visu dienu vai atsevišķi uz vakara daļu, un pieaicinātiem vairākiem māksliniekiem, kas uzstājas publikai, satur publiska pasākuma pazīmes," komentē KM.

Tikmēr izklaides parka "Avārijas brigāde" īpašnieks Mārtiņš Brezauckis norāda, ka viss noticis atbilstoši noteikumiem, kas attiecas uz šāda veida atrakciju parkiem. "Daudzi, iespējams, nav izpratuši, ka mūzika ir ikdienas sastāvdaļa no atrakciju parka. Ja kādā dienā mums ir vairāk pieaicinātu viesu, tad tas ir tikai bonuss apmeklētājiem. Ja apmeklētājs iegādājas biļeti un visu dienu atpūšas parkā, tad mūzika ir tikai papildinājums," norāda Brezauckis.

Proti, tas nav bijis atsevišķš koncerts, kuram nepieciešams uzrādīt sertifikātus.

To, vai tā patiešām ir, vai arī uzņēmums kļūdījies MK noteikumu interpretācijā, tagad skaidros likumsargi.

Valsts policijā apstiprina, ka parks apmeklēts arī svētdien un uzsākta pārbaude.

"Izklaides parka teritorijā notika koncerts, kura laikā, iespējams, tika pārkāptas epidemioloģiskās drošības prasības. Saistībā ar notikušo ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process un notiek materiālu, tostarp video un foto apkopošana. Tiks vērtēta organizatora atbildība," norāda Valsts policijas pārstāve Krista Andersone.

Ja pārkāpumi tiks konstatēti, tad uzņēmējam piemērotais soda apmērs var sasniegt pat 5000 eiro.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās