Slavenības
2021. gada 13. jūlijs, 05:50

"Nejūtu, ka man būtu 70!" - Māris Gailis ar vērienu nosvin savu jubileju

Žurnāls "Kas Jauns"

Ekspremjers, ceļotājs un uzņēmējs Māris Gailis pagājušajā nedēļā svinēja savu 70. dzimšanas dienu. Un, kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", balle, kuru apmeklēja arī sabiedrībā zināmi ļaudis, bija sarīkota godam!

Jubilārs neslēpj prieku par izdevušos dzimšanas dienu un sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" dalījies izjūtās par piedzīvoto. “Dzimšanas diena ir nosvinēta vienreizīgi labi! Svinības notika tā, kā bija plānotas, un izdevās ļoti teicami. Pirmām kārtām jau epidemioloģiskā situācija uzlabojās tiktāl, ka varēju taisīt balli. Jau pavasarī nojautu, ka svinības būs iespējamas. Daži viesi gan nenāca, jo nebija vakcinējušies. Ļoti korekti. Biju pateicis, ka jāņem vērā – uz dzimšanas dienas svinībām varēs ierasties tikai vakcinētie viesi. Tie, kas neieradās, man atvainojās, ka nevar atnākt,” saka jubilārs.

Māra Gaiļa 70. dzimšanas dienas svinību viesi

Ekspremjera un uzņēmēja Māra Gaiļa 70. dzimšanas dienas svinību viesi.

gallery icon

Lai gan laiks bija ļoti karsts, Gailis to vienalga dēvē par “superīgu”. “Tematika atbilda vasarīgajam laikam – ikvienam ielūgumā bija norādīts ierasties tērpā, kas darināts jūras tematikā. Tā nu pārsvarā viesi nāca svītrotos apģērbos vai ar matrožu cepuri galvā,” norāda uzņēmējs. “Jubileja bija ārkārtīgi garšīga, interesanta – dzimšanas dienas mielasts bija tāds, kādu neviens pavārs nevar uztaisīt. To gatavoja māksliniece Anna Heinrihsone ar veselu palīgu grupu,” pastāsta gaviļnieks.

Taujāts par jubilejas dāvanām, Māris steidz skaidrot – ielūdzot viesus, ir minējis, ka dāvanu vietā tiek lūgts ziedot līdzekļus Rīgas Riharda Vāgnera biedrībai. “Jau piecus gadus savas jubilejas dāvanas novirzu biedrībai. Protams, bija arī viesi, kuri tomēr pasniedza dāvanas. Piemēram, tēlnieks un pasniedzējs Aigars Bikše man uzdāvināja jēru. Šobrīd gan man ir tikai “kredītdokuments” par to jēru, bet, kad būs pieejams, noteikti izmantošu šo iespēju un tikšu pie dāvanas,” skaidro uzņēmējs. Viņš atzīst, ka mākslinieks viņu centies pārsteigt, ierodoties kaut kādā jocīgā tērpā. “Bija nosacījums manā dzimšanas dienas ballē ierasties jūras stilā, tad nu laikam viņš satērpās par jūras zirdziņu. Atzīšu, esmu pietiekami rūdīts, lai, ieraugot Bikši, neapkristu uz pēcpuses. Viņš pie manis jau vienu gadu ciemojās zaķa kostīmā,” smej gaviļnieks.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Tēlnieks Aigars Bikše bija vispamanāmākais viesis Māra Gaiļa jubilejas svinībās.

Māris atklāj, ka jubilejas vietu dekorējuši divatā ar kundzi Zaigu, kam akurāt vīra dzimšanas dienā ir vārdadiena. “Pagalms bija izrotāts pēc mūsu pašu gaumes, jo neviens nevar uztaisīt pasākumus mājās tik labi kā mēs ar sievu. Mēs paši esam vissuperīgākie pasākumu organizatori! Georgijs Osokins uzdāvināja savu uzstāšanos – klavieres bija iznestas dārzā, un jubileju sākām ar viņa stundu garu uzstāšanos,” svinību nianses atklāj uzņēmējs.

foto: no privātā arhīva
Pagalms bija izdekorēts pēc jubilāra gaumes.

Nu Gailis ir 70 gadu vecs, un, kā pats smej, viņam atlikuši vēl pieci jaunības gadi. “Pasaules Veselības organizācija atzinusi, ka jaunība ilgst līdz 75 gadu vecumam. Un pēc tam sākas vidējais vecums. Arī es pats nejūtu tos gadus, nejūtu, ka man būtu 70. Paldies Dievam, gan mentāli, gan fiziski esmu labā formā,” atzīst uzņēmējs, kas regulāri piedomā pie tā, kā uzturēt labu veselību. “Katru rītu izdzeru ūdeni ar citronu. Mazliet vēlāk izdzeru vienu kafiju, bet agrākā ēdienreize man ir tikai pusdienas laikā, jo es cenšos ievērot maltītes ar vairāku stundu starplaiku. Tad nākamā ēdienreize man ir sešos vai septiņos vakarā. Tagad priecājos, ka atkal iespējams doties uz sporta zāli. To jau sen apmeklēju trenera pavadībā. Un pandēmijas laikā ļoti izjutu, ka nevaru pie profesionāļa nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Nu esmu atsācis sportot. Arī pēc jubilejas svinībām darba dienu uzsākšu ar sporta zāles apmeklējumu,” pastāsta ekspolitiķis.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!