foto: Mārtiņš Ziders
FOTO: Cēsis atkal pārņem māksla - atklāts ikgadējais festivāls
Festivāls risināsies līdz 15. augustam.
2021. gada 11. jūlijs, 00:37

FOTO: Cēsis atkal pārņem māksla - atklāts ikgadējais festivāls

Jauns.lv

Cēsu Laikmetīgās mākslas centrā atklāts 15. Cēsu mākslas festivāls, kura vadmotīvs šogad ir "Mīti un rituāli".

Kā atklāja pasākuma organizatori, durvis vēra laikmetīgās mākslas izstāde "Pielidot tuvāk saulei", atspoguļojot septiņus lielformāta latviešu mākslinieku jaundarbus. Izstādē piedalās mākslinieki Aija Zariņa, Miķelis Fišers, Andris Eglītis, Ģirts Muižnieks, Krista un Reinis Dzudzilo, Katrīna Neiburga un Vika Eksta.

Cēsu mākslas festivāla un izstādes "Pielidot tuvāk saulei" atklāšana

Cēsu mākslas festivāla un izstādes "Pielidot tuvāk saulei" atklāšana.

gallery icon
121

Vienlaikus "Raiskumkrogā" skatāma "SEB bankas" stipendijas glezniecībā laureātes Madaras Kvēpas izstāde "Vesels".

Madaras Kvēpas izstādes "Vesels" atklāšana

Madaras Kvēpas izstādes "Vesels" atklāšana Raiskuma krogā.

gallery icon
45

Tikmēr Cēsu Laikmetīgās mākslas centra pagalmā Raiņa ielā apmeklētājiem ir iespēja skatīties skaņu un kustību izrādi "Danse macabre" jeb "Nāvesdeja", kuras idejas autori ir komponists Edgars Mākens un mākslinieks Krišs Salmanis.

Kā norādīja organizatori, izrādi varēs skatīties arī tiešraidē tīmekļvietnē "straume.lmt.lv/danse-macabre".

Tikmēr 31. jūlijā Cēsu Svētā Jāņa baznīcā klausītāji aicināti uz koncertu "Debespulkstens", kur muzicēs saksofonists Aigars Raumanis, sitaminstrumentālists Ernests Mediņš un ērģelnieks Aigars Reinis.

Savukārt 14. augustā Cēsu pils parka estrādē būs skatāms Riharda Vāgnera operas "Valkīra" trešā cēliena koncertiestudējums.

Mākslas festivāla "Cēsis 2021" muzikālos notikumus būs iespēja apmeklēt vakcinētām vai Covid-19 pārslimojušām personām, pasākuma norises vietā uzrādot digitālo Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Savukārt izstādi "Pielidot tuvāk saulei. Mīti un rituāli" var apmeklēt jebkurš interesents, ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.

Festivāls risināsies līdz 15. augustam.

Mākslas festivāla "Cēsis 2021" biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un tīmekļvietnē, kā arī festivāla norises vietās. Plašāka informācijai par mākslas festivālu "Cēsis 2021" pieejama tīmekļvietnē "cesufestivals.com" vai festivāla "Facebook" lapā.