FOTO: Holivudas zvaigžņu reiz iemīļoto kūrortu Havajās pārņēmuši iezemieši
foto: Jam Press/Raise The Stakes Proje/ Vida Press
Slavenības
2021. gada 1. jūlijā, 05:42

FOTO: Holivudas zvaigžņu reiz iemīļoto kūrortu Havajās pārņēmuši iezemieši

Jauns.lv

Kūrorts "Coco Palms Resort" reiz bija iemīļota atpūtas vieta tādām Holivudas zvaigznēm kā Elviss Preslijs un Franks Sinatra, līdz 1992. gadā to izplosīja viesuļvētra "Iniki".

FOTO: Holivudas zvaigžņu reiz iemīļoto kūrortu Hav...

Kopš kūrorta aizvēršanās tajā ir izcēlušies divi ugunsgrēki, to ir aplaupījuši zagļi, un nu tajā ir atdzīvojusies daba. 

Pamestais kūrorts, ko reiz bija iemīļojušas Holivudas zvaigznes

Kūrortā "Coco Palms Resort" reiz viesojās tādas Holivudas zvaigznes kā Elviss Preslijs un Franks Sinatra, taču, kopš 1992. gadā atpūtas ...

Vairāki mēģinājumi atkal atdzīvināt pamesto vietu nav bijuši veiksmīgi, un patlaban to ir pārņēmuši Havaju iezemieši, kuriem tur ir ļauts uzturēties. 

"Coco Palms Resorts" atvērās 1953. gadā un bija pazīstams ar autentiskajām Havaju aktivitātēm un dekorācijām. Kūrorts savā pirmatnējajā krāšņumā ir redzams vairākās Holivudas filmās, tostarp "Zilie Havaji" ar Elvisu Presliju.

Kūrortā viesojušies arī Japānas princis un princese. 

1992. gada 11. septembrī "Coco Palms Resorts" skāra ceturtās kategorijas viesuļvētra "Iniki". Tas ir pamests jau vairākas desmitgades, kā laikā to divreiz skāruši ugunsgrēki un zagļi no tā iznesuši izlietnes, durvis un vara izstrādājumus, neatstājot neko vērtīgu. 

Patlaban ap ēkas mūriem un tās iekšienē ir iedzīvojušies augi. Ēku skāruši arī pamatīgi plūdu postījumi, un viss ir noklāts ar zemi un gruvešiem. Jumti un kāpnes ir iebrukuši, tilts, kas reiz veda pāri ūdenstilpnei, ir iekritis ūdenī, un dekoratīvās mozaīkas, kas reiz rotāja sienas, ir izjukušas. 

Kā vēsta vietējie iedzīvotāji, teritorijā ir iedzīvojušies pat mājlopi, kā arī teritorijā tiek tirgotas narkotikas un veiktas citas nelegālas darbības. 

2014. gadā tika paziņots, ka kūrorts atkal atvērsies 2020. gadā ar 273 istabām, 77 apartamentiem, trīs restorāniem, kulturālo centru un 1115 kvadrātmetru lielu mazumtirdzniecības platību. 

Šis plāns izjuka, jo vietējie Havaju iezemieši bija iedzīvojušies kūrorta teritorijā, un vietējās tiesas norādīja, ka viņiem ir tiesības tur palikt.