Princeses Diānas mamma Frensisa Šenda Kida

Slavenības
2021. gada 24. jūnijā, 06:22

"Viņa padarīja mani traku": princese Diāna gadiem ilgi pēc kāzām nesazinājās ar mammu

Jauns.lv

Princeses Diānas un prinča Čārlza laulība nebija laimīga, taču tā nav vienīgā problēma, kas darīja raizes Velsas princesei. Par Diānas konfliktu ar māti pastāstījis “Yandex Zen” kanāla “Karaļnama noslēpumi” autors.

"Viņa padarīja mani traku": princese Diāna gadiem ...
foto: Mirrorpix / Vida Press
Princese Diāna un princis Čārlzs kāzu dienā 1981. gadā.
Princese Diāna un princis Čārlzs kāzu dienā 1981. gadā.

Princese Diāna savulaik ne reizi vien stāstījusi mediju pārstāvjiem, ka viņai ar mammu Frensisu Šendu Kidu bijušas sarežģītas attiecības. Turklāt Diānas kāzas ar Čārlzu šīs attiecības tikai pasliktinājušas, māte un meita neesot sazinājušās “trīs vai četrus gadus”.

Bērnībā.

Princese Diāna. Foto retrospekcija

Princese Diāna. Foto retrospekcija.

Princese Diāna kāzu priekšvakarā gribējusi tās atcelt

Kad Čārlzs un Diāna pirmo reizi satikās, viņi viens otram neiepatikās. Čārlzs aizvien bija aizrāvies ar savām iepriekšējām attiecībām ar Kamillu Pārkeri-Boulzu, un Diāna saprata, ka viņiem nav daudz kopīga.

1981. gada 29. jūlijā visa Lielbritānija svinēja karaliskās kāzas - princis Čārlzs precējās ar princesi Diānu.

Princeses Diānas un prinča Čārlza kāzas 1981. gada 29. jūlijā

1981. gada 29. jūlijā visa Lielbritānija svinēja karaliskās kāzas - princis Čārlzs precējās ar princesi Diānu.

Kad Čārlzs bildinājis Diānu, viņa jutusies pārsteigta un pat iesmējusies. Lēdija Dī piekritusi vienot savu dzīvi laulības saitēm, taču dienu pirms ceremonijas gribējusi visu atcelt. Viņa uzzinājusi, ka tikai divas dienas pirms šī svarīgā notikuma Čārlzs apciemojis Kamillu un pasniedzis viņai dāvanu. Diānai tas nepatika, taču māsas nav ļāvušas viņai atkāpties, sakot, ka esot jau par vēlu.

1985. gads. Princese Diāna ar vīru Princi Čārlzu un māsām lēdiju Sāru un lēdiju Džeinu brāļa grāfa Čārlza Spensera 21. dzimšanas dienas ballītē.

Princeses Diānas māsas

Princeses Diānas māsas.

Diānai nebija pašas labākās attiecības ar mammu. Viņas vecāki bija šķīrušies, un tas atstāja ietekmi uz nākamās princeses attiecībām ar mammu un tēti. Taču laikā, kad Diāna bija saderināta ar Čārlzu, viņa vērsusies pie mammas, lai viņa palīdzētu meitai ar gatavošanos kāzām. Taču viss beidzies ne pārāk labi un viņu attiecības vēl vairāk pasliktinājušās.

Princese Diāna un karaliene Elizabete II.

Princese Diāna un karaliene Elizabete II

Princese Diāna un karaliene Elizabete II.

“Māte mani šausmīgi pievīla ar kāzām. Viņa turpināja raudāt. Viņa teica, ka nespēj izturēt spiedienu. Pēc tam es ar viņu nerunāju trīs vai četrus gadus. Viņa padarīja mani traku, ” savulaik izteikusies Diāna.

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

Lai gan beigu beigās Diāna un viņas mamma sakārtoja savstarpējās attiecības, tās joprojām bija saspringtas. Ap to laiku, kad Diāna un Čārlzs 1992. gadā bija pieņēmuši lēmumu nedzīvot kopā, Velsas princesei ar māti izcēlās jaunas problēmas. Pēc zinātāju teiktā, Frensisai nav patikuši vīrieši, ar kuriem satikusies Diāna.

foto: Vida Press
Princeses Diānas mamma Frensisa savas jaunākās meitas bērēs 1997. gadā. Mamma mūžība devās septiņus gadus vēlāk - 2004. gadā.
Princeses Diānas mamma Frensisa savas jaunākās meitas bērēs 1997. gadā. Mamma mūžība devās septiņus gadus vēlāk - 2004. gadā.
31.augustā aprit 20 gadu kopš autoavarijā gāja bojā Velsas princese Diāna. Gadadienā pie Kensingtonas pils briti nolika ziedus, svecītes un plakātus. Princesi publiski pieminēja arī Diānas abi dēl Harijs un Viljams.

Briti piemin pirms 20 gadiem bojā gājušo tautas princesi Diānu 2017. gadā

31.augustā aprit 20 gadu kopš autoavarijā gāja bojā Velsas princese Diāna. Gadadienā pie Kensingtonas pils briti nolika ziedus, svecītes un ...