Slavenības
2021. gada 16. jūnijs, 17:00

Megana Mārkla plāno "slepenu" vizīti Lielbritānijā cēla mērķa vārdā

Jauns.lv

Kuluāros klīst runas, ka Saseksas hercogiene Megana apņēmusies jūnija beigās paņemt nelielu pauzi bērna kopšanas atvaļinājumā, lai pavadītu vīru princi Hariju uz Lielbritāniju, kur viņš piedalīsies savai mammai – Velsas princesei Diānai – veltītas skulptūras atklāšanā. Diāna šā gada 1. jūlijā svinētu savu 60. dzimšanas dienu.

Ārvalstu mediji ziņo, ka Megana paredzēta kā "slepenā viešņa", kas piedalīsies statujas atklāšanā Londonā.

foto: ddp/ INSTAR / Vida Press

Plānots, ka Megana jūnija beigās paņems nelielas brīvdienas bērna kopšanas atvaļinājumā, lai varētu doties līdzi Harijam uz Angliju.

Princis Harijs kopā ar vecāko brāli princi Viljamu statuju pasūtīja jau 2017. gadā, kad atzīmēja 20. gadadienu kopš mammas traģiskās nāves autoavārijā Parīzē. Savukārt statuju paredzēts atklāt Velsas princeses 60. dzimšanas dienā, kas būs 1. jūlijā.

Briti piemin pirms 20 gadiem bojā gājušo tautas princesi Diānu 2017. gadā

31.augustā aprit 20 gadu kopš autoavarijā gāja bojā Velsas princese Diāna. Gadadienā pie Kensingtonas pils briti nolika ziedus, svecītes un ...

gallery icon
52

Tiek lēsts, ka Saseksas hercogs pats personīgi ieradīsies uz statujas atklāšanas ceremoniju, taču ne viņa, ne pils pārstāvji šo ziņu nav oficiāli apstiprinājuši. Līdz ar meitas Lilibetas Diānas piedzimšanu 4. jūnijā daudzviet izskanēja minējumi, ka nav vēl droši zināms, vai princis dosies uz Lielbritāniju, atstājot mājās sievu un jaundzimušo.

Megana, Harijs un princis Čārlzs

gallery icon
12

Taču kāds vārdā nenosaukts Saseksas hercogu paziņa izdevumam “Radar” izteicies, ka Megana “zina, cik grūti vīram bija vienam apmeklēt vectēva bēres” un nevēlas, lai tas atkārtotos.

Princis Harijs vectēva Edinburgas hercoga prinča Filipa bērēs

gallery icon
26

Pēc prinča Filipa bērēm daudzviet tika apspriests, ka “ģimene Hariju uztvērusi ļoti vēsi” un daudzi pat izvairījušies ar viņu pārmīt kādu vārdu. Šo cilvēku skaitā bija tēvabrālis princis Endrū ar sievu Veseksas grāfieni Sofiju, un tēvamāsa princese Anna. Atbalstu viņam sniedzis vien onkulis princis Endrū, kurš pats labi zina, kādas ir sajūtas, ja esi ģimenē izstumtais.

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

gallery icon
54

Zinātājs piebildis: “Megana un Harijs zina, ka pasākumā dominēs princis Viljams, Keita un viņu bērni. Kembridžas hercogi Kensingtonas pili sauc par savām mājām un sūti grūti strādā, lai pasākums izdotos nevainojams.”

Hercogiene Ketrīna un princis Viljams ar bērniem apmeklē Ziemassvētku šovu Londonā

gallery icon
27

“Šī nebūs tikai Diānas godināšana dienā, kad viņa svinētu 60. jubileju, bet arī Viljama iespēja pārņemt mātes mantojumu.”

Princeses Diānas skulptūras atklāšana notiks neilgi pēc tam, kad Daksa Šeparda podkāstā princis Harijs dzīvi karaļnamā salīdzināja ar “kaut ko pa vidu Trūmena šovam un zoodārzam”.

Princis Harijs kopā ar Opru Vinfriju piedāvā 5 sēriju dokumentālu filmu, kurā runā par garīgo veselību

gallery icon
13

Martā ēterā demonstrētajā intervijā ar Opru Vinfriju Harijs vainoja tēvu “ģenētisku sāpju” nodarīšanā. Savukārt jaunākajā Apple TV projektā viņš Opra Vinfrijai stāstīja, ka ģimene bijusi “pilnīgi vienaldzīga” pret viņa paša garīgajām problēmām, kā arī nav izrādījusi pretimnākšanu, kad Megana meklējusi morālo atbalstu, kad gaidīja pirmo bērnu.

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon
24

Harijs izteicās, ka tēvs princis Čārlzs ļāvis viņam “ciest” un nav palīdzējis tikt galā ar dēla mentālajām problēmām pēc mammas nāves 1997. gadā.

Princis Čārlzs ar dēliem

gallery icon
27

Harijs arīdzan runāja par Meganas cīņu ar garīgo veselību, norādot, ka neskaitāmas reizes viņa raudājusi spilvenā, jo “Firma” nav izrādījusi pretimnākšanu. Savukārt viņš pats ne reizi vien piedzīvojis “kaunu”, kad gribējis izrunāties par savām grūtībām.

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā

gallery icon
19