Slavenības
2021. gada 14. jūnijs, 05:01

Jānis Jurkāns pēc īpašuma pārdošanas pametis valsti

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Kādreizējais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns (74) jau kopš aizvadītā gada rudens ir pārcēlies uz dzīvošanu siltākā un saulainākā zemē, kur viņa iecienīto golfu iespējams spēlēt visu gadu, ne tikai vasarā, vēsta žurnāls "Kas Jauns".

Kā žurnālam atklājuši Jāņa Jurkāna Latvijas draugi, ekspolitiķis jau desmito mēnesi dzīvo Spānijā. Sākumā apmeties pie paziņām, bet nu jau krietnu laiku mitinoties īrētā mājoklī. Šajā laikposmā Jurkāns paguvis gan paceļot pa Spāniju, gan, cik vien sirds kāro, izspēlēties golfu.

foto: Juris Rozenbergs
Kādreizējais ārlietu ministrs Jānis Jurkāns jau kopš aizvadītā gada rudens ir pārcēlies uz dzīvošanu siltākā un saulainākā zemē, kur viņa iecienīto golfu iespējams spēlēt visu gadu, ne tikai vasarā

Par aizbraukšanu no Latvijas Jānis Jurkāns izšķīries pērn, kad beidzot atrada pircēju savam Liepupes pagastā esošajam īpašumam "Brīzes", ko bijušais politiķis pamanījās notirgot par 220 000 eiro.

Ciemos pie Jāņa Jurkāna

Ciemos pie Jāņa Jurkāna.

gallery icon
77

Neraugoties uz to, ka pagājušajā gadā Spānijā bija ļoti augsti Covid-19 saslimstības rādītāji, kā dēļ bija valsts noteikti bargi pulcēšanās un pārvietošanās ierobežojumi, Jurkāns, apsverot visus par un pret, izlēma, ka labāk jutīsies saulainajos Eiropas dienvidos nekā uz ziemu paliks Latvijā, kur pēc lauku mājas pārdošanas viņam nāktos domāt par mājokļa jautājuma risināšanu. Faktiski Jānim Jurkānam Latvijā šobrīd nav, kur apmesties.

Cenu no pusmiljona “nomet” uz 220 000 eiro

Īpašumu "Brīzes" pirms 20 gadiem nopirka Jāņa toreizējā sieva Ilze Kristīne Jurkāne. 4,48 hektārus lielo īpašumu, kurā ir dzīvojamā māja un saimniecības ēka, viņa 2001. gada rudenī iegādājās par 30 300 eiro. 2012. gadā Ilze to uzdāvināja savam laulātajam draugam Jānim. Laulība gan tika šķirta, un tad uz dažiem gadiem "Brīzes" kļuva par Jurkāna draudzenes Lindas Apses īpašumu, pamatojoties uz 2016. gada 2. novembrī noslēgto uztura līgumu. Tajā tika noteikts, ka Jānim Jurkānam ir “bezatlīdzības dzīvokļa tiesības uz nekustamo īpašumu līdz mūža galam”.

Taču 2020. gada februārī šis uztura līgums tika atcelts, un savrupnams ar tam piegulošo zemes platību atkal nonāca Jurkāna rīcībā. Īpašuma foto tika ievietots nekustamo īpašumu sludinājumu portālā city24.lv – bijušais politiķis to bija izlicis pārdošanā, prasot 350 tūkstošus eiro. Gadu iepriekš, kad Brīzes vēl piederēja Apsei, mājas arī bija tirgošanā – par pusmiljonu eiro. Nopārdot īpašumu neizdevās ne par pusmiljonu, ne par 350 tūkstošiem. Kā vēsta ieraksts Zemesgrāmatā, Jurkānam izdevies vien atrast tādu pircēju, ar kuru spējis vienoties par 220 tūkstošu eiro lielu summu.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!