Mūzika
2021. gada 11. jūnijs, 21:45

Dons un Intars Busulis brīdina par krāpniekiem, kas izsludinājuši viltus koncertus

Bez Tabu, TV3

Mūziķi Dons un Intars Busulis saskārušies ar krāpniekiem, kas izmanto viņu vārdu "Facebook" lapā "Live Nation Latvia", popularizējot it kā viņu tiešsaistes koncertus, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

"Ir izveidots konts, kur pamatā visus pasākumus aicina skatīties online. Tas tā gluži nav! Cilvēkus tas satrauc, viņi zvana, viņi raksta, tad mēs skaidrojam, ka tie neesam mēs," skaidro Dons.

Arī mūziķim Intaram Busulim 8. jūlijā it kā notikšot attālināts koncerts.

"Man rakstīja, kā arī menedžmenta "Facebook" lapai. Jautāja, vai tiešām koncerts būs online? Vai tiešām šādi notiks, jo bijām taču visu paredzējuši dzīvajā. Koncerts tiešām būs dzīvajā, bet vēl gaidām ziņu no valdības, cik cilvēku varēs pulcēties," stāsta Intars.

"Visbiežāk šādas viltus lapas tiek veidotas, lai paskatītos, kuri cilvēki, nepārbaudot informāciju, spiež "patīk" un dalās ar to. Vēlāk šiem pašiem cilvēkiem jau mērķētākus ziņojumus sūta, lai apkrāptu," brīdina organizācijas "Drošs internets" vadītāja Maija Katkovska.

Lai saprastu, ka lapa ir krāpnieciska, jāizpēta pievienotie ieraksti, cik cilvēku seko, vai ir ievietota kontaktinformācija saziņai.

Šāda organizācija "Live Nation Latvia" patiesībā Latvijā nemaz neeksistē, tuvākie pārstāvji atrodas kaimiņvalstī Igaunijā. Koncertu organizators Ģirts Majors neiesaka biļetes iegādāties nezināmās lapās, bet gan pie oficiālajiem tirgotājiem.

"Mēs esam vairākas reizes ziņojuši, ka lapa ir viltus. Diemžēl šos ziņojumus par viltus lapām pieņem  roboti, nevis dzīvi cilvēki, tāpēc pagaidām tie ir noraidīti. Tas prasīs ilgāku laiku, lai pierādītu, ka tā ir viltus lapa. Ir jāmeklē oficiālie biļešu izplatītāji, jābūt drošam, ka atrodies organizatoru lapā, citādāk var saskarties ar krāpniekiem," norāda SIA "BDG Concerts" vadītājs Ģirts Majors.

Pagaidām, kad notiks koncerti, vēl nav zināms, bet ar nepacietību mākslinieki gaida, kad atkal varēs kāpt uz skatuves. Mākslinieki norāda saviem faniem, ka informācija tiks sniegta viņu oficiālajās lapās.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.