Pēc 16 gadu pārtraukuma atgriežas “Sirdsmīļā Monika”. FOTO
Monika un Robertiņš – aizvien lieliskie aktieri Mirdza Martinsone un Jānis Reinis.
2015. gada 5. augusts, 07:35

Pēc 16 gadu pārtraukuma atgriežas “Sirdsmīļā Monika”. FOTO

Jauns.lv

Pēc 16 gadu pārtraukuma septembrī jaunās sērijās LNT ekrānos atgriezīsies visu laiku populārākā pašmāju seriāla „Sirdsmīļā Monika” varoņi – jau zināmā četrotne. Beidzot viņi atrāda savu jauno izskatu!

Daudz aprunāta, otrdien, 4. augustā,  koncertzāles „Rīga” preses konferencē beidzot publiski atrādījās seriāla „Sirdsmīļā Monika” jaunās sezonas komanda. Zinot, ka lomās turpinās būt cienījamie aktieri, ne viens vien pieļāva, ka nu varēsim sekot līdzi mierīgām senioru vecumdienām, taču – ne velna!

Kā jaunības eliksīru sadzērušās!

Monika, kuras lomā arvien ir aktrise Mirdza Martinsone, un Hilda, ko atveido Olga Dreģe, ir tikpat žilbinošas un dzīves pavērsienos ieinteresētas kā iepriekš! „Man ir tikai prieks un apbrīna par „meitenēm”. Šķiet, viņas ir iedzērušas jaunības eliksīru. Tā pati dzirksts un aktieriskā trakulība, kas vajadzīga šādam seriālam,” par kolēģēm galanti priecājās Monikas vīra – Roberta Rambāna – lomas atveidotājs Jānis Reinis. Viņš piebilst, ka ir neizsakāmi priecīgs pēc 16 gadu pārtraukuma atkal strādāt šajā komandā, izjūtot draudzīgo gaisotni.

Arī Mirdza Martinsone atzina, ka jutusies ļoti iepriecināta brīdī, kad piedāvāts atkal filmēties. „Atgriežoties „Sirdsmīļās Monikas” filmēšanas laukumā, jūtos tāpat kā atgriežoties bērnības takās. Nenoliegšu, ka Monika ir viens no maniem mīļākajiem tēliem. Nav gan bijis laika izbaudīt un pakaifot par atkalredzēšanos, jo filmēšanas darbs noritēja ļoti intensīvi. Domāju, ka turpinājums jāfilmē, kamēr vien esam jauni!” nosmēja Martinsone, ko kolēģe Dreģe daudziem par jautrību steidza papildināt ar piebildi: „Es jau tad biju veca, kad toreiz filmēja, kur nu vēl tagad…”  

Preses pārstāvjiem bija iespēja mazliet uzkavēties filmēšanas laukumā, kas ierīkots koncertzāles kafejnīcā seriāla pēdējās epizodes uzņemšanai, kā arī pulcēties īsā preses konferencē un kopā ar aktieriem noskatīties seriāla reklāmas video.

Arī Lūriņa un Vaļicka

Šī vasara visiem četriem aktieriem bijusi ļoti intensīva, jo kopā filmēšanas laukumā pavadīts teju 200 stundu. Jaunās sērijas redzēsim septembrī, kad kanāls LNT atzīmēs 20 gadu pastāvēšanas jubileju. Zināms, ka aktieru četrotnei – Mirdzai Martinsonei, Jānim Reinim, Olgai Dreģei un Leonam Krivānam – pievienosies plejāde līdz šim seriālā neredzētu aktieru: Lidija Pupure, Mārtiņš Egliens, Dita Lūriņa-Egliena, Esmeralda Ermale, Juris Kalniņš, Velta Straume, Maija Romaško, Jānis Kirmuška, Laila Kirmuška, Zane Vaļicka un citi.

Ko mēs redzēsim?

Dzīve nestāv uz vietas. Lai arī Monika ir mājsaimniece, kura turpina meklēt izaicinājumus, par ģimenes labklājību Robertiņš ir parūpējies un Rambāni dzīvo cepures kuldami. Viens no Monikas lielākajiem piedzīvojumiem šajos gados ir bijusi dzīvokļa labiekārtošana. Taču tā kā viņa ir apveltīta ar lielisku gaumi un smalku stila izjūtu, darbiņš paveikts lieliski. Monika nav mainījusies, viņai galvā rosās neskaitāmas radošas idejas. Tas vien ir garants, ka jaunajās sērijās mūs sagaida jautri pārsteigumi. Viens no pirmajiem notikumiem – Rambānu pāris plāno iegādāties īpašumu laukos. Hilda un Žanis nav īpaši apmierināti, ka varētu zaudēt labākos draugus un brīnišķīgos kaimiņus – tiekoties ar presi viņu starpā pat izcēlās neliels strīds. Taču tas netraucē Monikai domu lidojumu, viņa laukos grasās uzsākt biznesu.

Jaunajās sērijās būšot redzams arī  bruņurupucis, 75 cāļi un 25 vistas. Kopumā izmantoti gandrīz 100 dažādi tērpu komplekti – 55 dāmām un 40 kungiem. Filmēšana notikusi gan Rīgas centrā, kur atrodas Rambānu dzīvoklis, gan Ādažos – Monikas lauku mājā. Divas sērijas daļēji filmētas koncertzālē „Rīga” un klubā „Austrumu robeža”.

Kasjauns.lv / Foto: Anete Janševica