foto: no privātā arhīva
"Bija laiks, kad ģimeni uzturēja sieva," - Ivo Fomins par gadu pandēmijas ēnā
Fomina sieva Iveta esot teikusi: “Nestreso, visus šos gadus dzīvojām uz taviem pleciem, tagad pienākusi mana kārta sniegt atbalstu.”
Slavenības
2021. gada 28. maijs, 11:50

"Bija laiks, kad ģimeni uzturēja sieva," - Ivo Fomins par gadu pandēmijas ēnā

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Populārais liepājnieks mūziķis Ivo Fomins (53) žurnālam "Kas Jauns" pastāstījis par gadu pandēmijas ēnā un to, ka bija pat apsvēris “atgriezties savā profesijā” – strādāt par pavāru.

“Šis gads, skatoties uz kopējā fona, man pagājis diezgan veiksmīgi. Protams, ja neņem vērā to, ka visi plānotie koncerti ir atcelti pat pa divām reizēm, bet ne jau es tāds vienīgais. Šajā laikā esmu paguvis izdarīt daudz lietu, kurām līdz šim nebija atlicis laika. Nupat klajā esmu laidis savu lolojumu – mūzikas albumu "Cilvēks". Jaunu albumu izdodu pēc sešu gadu pārtraukuma. Kāpēc tik ilgi? Tās dziesmas jau tik viegli nerodas… Un es esmu par kvalitāti!” panākumus radošajā jomā ieskicē Fomins.

“Nav tāda viena veida, kā top mūzika. Vienu dienu galvā tukšums, bet citā rodas ideja, kuru pierakstu telefonā. Citi raksta mūziku uz jau gataviem tekstiem, bet es vispirms radu mūziku, kurai pēcāk tiek sacerēts teksts,” paskaidro Ivo.

Viņš uzsver, ka vislabākās melodijas ir tapušas viņa dzimtajā Liepājā. Jaunā albuma dziesmas producējis Fomins pats sadarbībā ar savu ilggadējo grupas partneri, ģitāristu Robertu Dinteru. Savukārt visu 12 albuma dziesmu vārdu autors ir Guntars Račs, ar kuru Ivo sadarbojies arī savu iepriekšējo albumu tapšanā.

Novērtē laiku, kad var būt kopā ar ģimeni

“Daudzu gadu garumā ir bijuši neskaitāmi koncerti, pasākumi, uz kuriem bija jādodas, bet te pēkšņi viss apstājas! Taču esmu novērtējis arī daudzus ieguvumus. Esmu daudz vairāk pabijis kopā ar savu ģimeni, un šim laikam esmu par to pateicīgs. Dēli ir pieauguši, taču visi dzīvojam aizvien kopā – vienā mājvietā. Ļoti rūpējos par dēliem, iespējams, tāpēc, ka man tā nav bijis, man savulaik vecāki nav palīdzējuši, atbalstījuši,” saka Fomins. “Tāpat ir bijis daudz vairāk brīva laika, kurā ar ģimeni esam devušies paceļot pa vēl neredzētām vietām Liepājas pusē. Plānojam arī apmeklēt daudzas citas skaistākās Latvijas vietas, jo Latvija taču ir pati skaistākā valsts!”

Fominiem neesot sanācis šogad doties ikgadējā ceļojumā uz Taizemi. “Tur mēs esam iecienījuši doties agros pavasaros. Ļoti uzlādē tur gūtās emocijas, saule, jūra un cilvēki. Ar to pozitīvismu atgriežamies Latvijā. Šogad ļoti pietrūka brauciena uz Taizemi, šie ceļojumi mani ļoti uzlādē,” paskaidro mūziķis.

Bijusi doma strādāt par pavāru

Mūziķis neslēpj, ka pandēmijas laiks licis apsvērt domu par atgriešanos savā pirmajā profesijā.

“Tāpat kā daudziem citiem radošās jomas pārstāvjiem, arī man nācās sākt domāt par iztikšanas iespējām, par jaunu peļņas veidu. Mana pirmā profesija ir pavārs tehnologs, un šis arods man labi iet pie sirds. Mājās ģimenei gatavoju ar lielāko prieku, kāpēc gan nevarētu arī sniegt ēdināšanas pakalpojumus? Es no darba nebaidos,” nosaka Fomins, kurš vienlaikus ir pateicīgs savai dzīvesbiedrei, jo pandēmijas laikā tieši sieva bijusi vienīgā naudas pelnītāja. “Tas bija neatsverams atbalsts ģimenei, jo man koncertēt nebija iespējas. Mums ģimenē viss ir kopējs, arī ģimenes budžets,” smaidot nosaka Ivo.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!