Ieskats "Balss maskā" otrās sezonas astotajā raidījumā

Ieskats TV šova "Balss maskā" otrās sezonas astotajā raidījumā.

gallery icon
41
TV
2021. gada 26. aprīlis, 08:59

Baibai Sipeniecei nāksies lēkt Daugavā - šovā "Balss maskā" slēpies viņas kolēģis Māris Grigalis

Jauns.lv

Svētdien, 25. aprīlī, kanālā TV3 un televīzijā Go3 izskanēja šova "Balss maskā" astotais raidījums, kas tika aizvadīts, dalībniekiem izpildot mīļākās latviešu dziesmas. Vakara noslēgumā lielāko pārsteigumu piedzīvoja detektīve Baiba Sipeniece-Gavare, jo zem maskas slēpās viņas kolēģis - TV un radio personība Māris Grigalis.

TV3 šovā “Balss maskā” atmaskošanu piedzīvoja noslēpumainā Planētas maska, kura noslēdzošajā vakarā izpildīja šūpuļdziesmu “Sēd uz sliekšņa pasaciņa”, kas ļoti aizkustināja detektīvus.

Zem maskas bija radio "Star FM" ētera balss un TV3 rīta raidījuma “900 sekundes” laika ziņu moderators Māris Grigalis. Precīza savā minējumā bija detektīve Samanta Tīna, kura tieši pirms atmaskošanas veica savu trāpīgo minējumu, taču to apšaubīja Baiba Sipeniece-Gavare, sakot, ka: "Ja tas ir Grigalis, tad es varu stāvus ielekt Daugavā, jo es ar Grigali katru rītu satiekos! Ja tas būs viņš, tad es tiešām lekšu!"

Pirms atmaskošanas Jānis Šipkēvics sprieda, ka: “Planēta ir dziļa. Viņam nevar ņemt nost viņa darbu, jo, ja tā nebūs, viņš pazaudēs skābekli un aizies bojā. Viņa stiprā puse ir valoda, viņš uzrunā cilvēkus caur tekstiem. Viņam ir tik daudz neparastu salīdzinājumu – gan pavedienos, gan šajā dziesmā. Planēta ciena saturu un, iespējams, pats arī to rada. Varbūt pirmo reizi šī šova vēsturē zem maskas ir literārais burvis, kurš buras nevis ar notīm, bet ar vārdiem un teikumiem? Saturiski viņš ir viens no jēgpilnākajiem dalībniekiem šajā šovā.” Tā nu Jānis minēja, ka Planēta varētu būt rakstnieks Jānis Joņevs.

“Man jāpiekrīt, ka šis cilvēks rada – mūziku, dziesmas bērniem. Viņš ir ļoti pieredzējis, vieds, spēj iedvesmot, un tas arī viņam dot to skābekli. Viņa priekšnesums bija nostrādāts no A līdz Z – pirksti, rociņas, pietupieni – ļoti pārdomāta katra detaļa!” priekšnesumu komentēja Samanta Tīna. Izsakot pirmo minējumu Samanta bija piesardzīga, pieļaujot, ka tas varētu būt mūziķis Jānis Ķirsis.

Šova vadītājs Mārtiņš Spuris komentēja, ka īpaši aizkustināta esot bijusi Baiba Sipeniece-Gavare. Baiba gan atzina, ka tas nav bijis aizkustinājums, bet gan izmisums, jo Planēta ir bijusi ļoti noslēpumaina. “Man beidzot ir ienācis prātā tas cilvēks, kas tur varētu būt. To, ko viņš dara uz skatuves, to var salīdzināt ar atrašanos citā orbītā. Tāpēc, ka tad, kad es redzu, kā viņš muzicē, man šķiet, ka mēs tajā brīdī redzam kaut ko pārdabisku! Tas varētu būt Vestards Šimkus!"

Arī Krivenchy nebija drošs par to, kas slēpjas zem maskas: “Man nav skaidrs, kas ir šis cilvēks. Bet priekšnesums bija pasakains! Šis cilvēks rada nevis bērnu pasakas, bet bērnus. Viņš ir labojies, atradis sevi jaunā ampluā un atradis sevi!” Krivenchy minēja, ka tas varētu būt politiķis Artuss Kaimiņš.

Šova noslēgumā Planētas atmaskošana izvērtās negaidīta, jo zem maskas slēpās detektīves Baibas Sipenieces-Gavares kolēģis. Baiba, ieraugot Māri, skaļi sauca: “Grigali, tas nav iespējams! Es tev to nepiedošu nekad! Mājinieki, negaidiet mani mājās!”

Par dalību šovā stāsta Māris Grigalis: “Ja jūs spētu iedomāties, cik tas bija sarežģīti! Man visu laiku “900 sekundēs” bija jāaizvieto Mārtiņš Spuris, jo viņam bija “Balss maskā” filmēšanas, bet arī man tās bija, tikai atšķirība tāda, ka to neviens nedrīkstēja zināt! Attiecīgi – es neguļu, Mārtiņš guļ! Un tad tas pats arī, aizejot uz radio "Star FM", jo mans ēters ir uzreiz pēc Baibas. Apspriežam, ka Baibai ir garas filmēšanas jaunā šovā, veicam šādas tādas pārrunas, un viņa neko nenojauš.”

Māris arī nekautrējās atbildēt uz Baibas izteikumiem: “Baibiņ, es tev varu parādīt, kurā virzienā ir Daugava – dienvidrietumi!”

Tāpat detektīviem nācās minēt, kas tad slēpjas zem Vakara Zvaigznes maskas - un šoreiz tā bija dziedātāja Aija Andrejeva.

Jau pēc nedēļas šovā “Balss maskā” dalībnieki izpildīs ārzemju hitus! Skaties šovu nākamsvētdien kanālā TV3 un televīzijā Go3 plkst. 20.00!