Trakā pasaule
2021. gada 20. aprīlis, 13:41

Jums šķita, ka “Jerusalema” trends ir miris? Cīruļu ģimene no Latvijas nodejo virālo deju Āfrikā!

Jauns.lv

Internetā un televīzijā skatītāju uzmanību iemantojusī latviešu sportistu un ceļotāju ģimene – Ivars un Lelde Cīruļi – kopā ar bērniem samanījušies Āfrikā “atdzīvināt” neseno sociālo tīklu trendu – “Jerusalema” deju.

Ceļojošā ģimene deju ir spontāni nodejojusi Tanzānijā, viesojoties kādā restorānā.

“Vakarā, kad devāmies vakariņās uz burvīgu restorānu un viesnīcu, “The Pongwe Island Lodge”, uzdejojām “Jerusalema” deju ar vietējiem afrikāņiem! Kā arī šajā dienā satikām patīkamu pāri no Latvijas, ko ierāvām savā dejas virpulī un uzaicinājām uz vakariņām!” par piedzīvoto raksta Ivars Cīrulis.

Cīruļi ir kaislīgi sportiska, veselīga dzīvesveida entuziasti. Ivars ir 2012. gada pasaules čempions spēka trīscīņā un vairāku pasaules rekordu īpašnieks, savukārt viņa sieva Lelde aizraujas ar fitnesu un pārzina veselīgu un sportisku uzturu.

Dobele var! Kuplā skaitā izdejota slavenā "Jerusalema" deja

gallery icon
150

Abi kopā ir izveidojuši sporta biedrību “GoldBarbell”, kas visā Latvijā organizē dažādus sporta festivālus gan bērniem, gan pieaugušajiem, viņiem ir arī sava privātā sporta bāze Dobelē, kur Cīruļi rīko treniņnometnes, tostarp arī profesionāliem sportistiem.

Cita starpā vērts arī piebilst, ka tieši Ivars Cīrulis Latvijā aizsāka aktīvu pasaulē virālā deju izaicinājuma “Jerusalema” popularizēšanu, kā rezultātā vairākās pašvaldības, Sākot ar Dobeli, metās lielā skaitā izdejot populāro deju, nofilmējot priekšnesumu videoklipus.

Kas ir “Jerusalema”?

Jau ziņots, ka pērnā gada septembrī “Jerusalema” virālā deja nonāca arī Latvijā, kur to izpildīja dažādi darba kolektīvi, dejošanas entuziasti un pat mācību iestāžu personāls.

Ritmiskais izaicinājums “#JerusalemaDanceChallenge” radās pēc tam, kad Dienvidāfrikas mūzikas producenta “Master KG” pavadījumā pirmo šāda veida video uzfilmēja deju grupa Angolā.

Pateicoties tam, dziesma kļuva par virālu hitu sociālo tīklu vidē.