Princis Filips ar mazmazbērniem princi Džordžu un princesi Šarloti

gallery icon
10
Slavenības
2021. gada 14. aprīlis, 09:11

Kāpēc princis Džordžs un princese Šarlote neapmeklēs prinča Filipa bēres?

Jauns.lv

Karaliene, princis Čārlzs, princis Viljams, hercogiene Ketrīna un princis Harijs sestdien dosies uz prinča Filipa bērēm, taču aizgājēja mazmazbērni, visticamāk, atvadu ceremoniju Svētā Džordžā kapelā Vindzorā neapmeklēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Karaļnama eksperte norādījusi, ka Kembridžas hercogu bērni – princis Džordžs, princese Šarlote un princis Luiss – neapmeklēs sava vecvectēva prinča Filipa bēres.

foto: MEGA / Vida Press
2020. gads. Karaliene Elizabete II un princis Filips saņem apsveikumu kāzu 73. gadadienā no mazmazbērniem prinča Džordža, princeses Šarlotes un prinča Luisa.

Atvadīšanās ceremonija notiks šo sestdien, un koronavīrusa noteikto ierobežojumu dēļ to drīkstēs apmeklēt tikai 30 cilvēku.

Edinburgas hercoga prinča Filipa 10 mazmazbērni, kuru skaitā ir arī Džordžs, Šarlote un Luiss, nebūšot apmeklētāju rindās.

Elizabetes II dzīvesbiedrs Edinburgas hercogs Filips

gallery icon
41

Lai gan karalienes dzīvesbiedrs bija tuvs ar savu mazbērnu bērniem un pirms pandēmijas ar viņiem labprāt pavadīja laiku, karaļnama eksperte Ingrida Sjuarda izdevumam “The Telegraph” norādījusi, ka Filips nebūtu vēlējies, lai viņa bērēs bērni “skraida šurpu turpu pa baznīcu”.

Edinburgas hercogs, kurš no dzīves atvadījās aizvadītajā piektdienā 99 gadu vecumā, jau agrāk tika norādījis, ka vēlas, lai viņa aiziešana radītu pēc iespējas mazāku ažiotāžu.

Briti piemin un godina mūžībā aizgājušo princi Filipu

Piektdien mūžībā aizgājušā Edinburgas hercoga, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II vīra prinča Filipa bēres notiks nākamajā sestdienā Vindzoras pils Sv.Jura kapelā, ...

gallery icon
27

“Es nedomāju, ka bērniem ir jēga tur atrasties, jo viņi nesaprastu, kas īsti notiek,” norādījusi eksperte Ingrida Sjuarda.

“Karaliskā ģimene ir ļoti tradicionāla, un pat bez Covid ierobežojumiem, mazu bērnu bērēs nebūtu. Karaliene pat uz Ziemassvētku pusdienām aicināja bērnus tikai tad, kad viņi jau bija sasnieguši zināmu vecumu.”

Kopā jau 70 gadus. Karaliene Elizabete un princis Filips vēsturiskos foto

Kopā jau 70 gadus. Karaliene Elizabete un princis Filips vēsturiskos foto

gallery icon
68

“Viņš nevēlētos, ka mazi bērni skraida pa baznīcas eju,” norāda eksperte. “Viņš uzskatīja, ka nekad nevar kļūdīties, ievērojot paražas.”

Turpretī Džordža, Šarlotes un Luisa vecāki – Kembridžas hercogi – bēru ceremoniju plāno apmeklēt.

Princis Filips jau bija domājis par savu bēru ceremoniju pirms aiziešanas un valstiska notikuma vietā deva priekšroku militārām bērēm.

Princis Harijs ar vectēvu princi Filipu

gallery icon
23

Ceremonija norisināsies Svētā Džordža kapelā Vindzorā, kas atrodas pavisam netālu no Vindzoras pils, kurā viņš ar karalienei Elizabeti II dzīvoja visu koronavīrusa pandēmijas laiku.

Šajā pandēmijas laikā Lielbritānijā bēres ļauts apmeklēt ne vairāk kā 30 tuviniekiem. Uz ceremoniju ieradīsies karaliene, princis Čārlzs un Kembridžas hercogi. No ASV dzimtenē ieradies arī princis Harijs, kurš šobrīd ievēro valstī noteikto karantīnas laiku, lai varētu sestdien doties uz vectēva bērēm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Māja, kurā piedzima princis Filips

Britu karalienes Elizabetes nākamais vīrs piedzima uz ēdamistabas galda "Mon Repos" 19. gadsimta neoklasicisma villā uz Jonijas salas, kas tolaik piederēja ...

gallery icon
22

Edinburgas hercoga zārku vedīs īpaši aprīkota “Land Rover” automašīna, kuru dzīves laikā palīdzējis dizainēt pats hercogs.

Laba vēlētāji no tautas aicināti neiet ielās, bet ceremonijas norisi vērot mājās savos televizoros.

Kāds no karaļnama personāla izdevumam “Sunday Times” norādījis: “Hercogs būtu priecājies, ka Covid dēļ nebūs pārāk lielas ažiotāžas ap viņa aiziešanu. Viņš būtu nodomājis ‘Tas tik ir pavērsiens.’”

Kāds no karalienes un hercoga draugiem izteicies: “Ja viņš tagad no augšas lūkotos lejup, viņš teiktu – ‘Lieliski, esmu aizgājis tieši tā, kā to gribēju.’”