Slavenības
2021. gada 13. aprīlis, 05:17

Māra Upmane-Holšteine atklāj, ka dēls sirdzis ar ļaunu slimību

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Mūziķu pāris Māra Upmane-Holšteine un Jānis Holšteins-Upmanis jeb Goran Gora ir laimīgi precējušies vairāk nekā desmit gadu un audzina trīs bērnus. Pērn, kad pasauli skāra Covid-19 pandēmija, mākslinieku ģimenei nācās piedzīvot smagu triecienu, šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns". Dēlam Ezram Klāvam (4) tika atklāta slimība. Diagnoze – leikēmija.

Pandēmijas laikā, mūziķu talanta cienītājiem to pat nenojaušot, trīs bērnu – Ronjas, Ezras Klāva un Hannas – vecāki piedzīvoja līdz šim savā vairāk nekā desmit gadu ilgajā laulībā grūtāko pārbaudījumu. Par savas atvases veselību ģimene cīnījās, mazajam puikam atrodoties slimnīcā astoņus mēnešus, un to laikā piedzīvota plaša emociju gamma – cerības un gaidas, skumjas un bēdas, un ticība.

Liels notikums, īsti svētki bija tad, kad pēc vairāku mēnešu ārstēšanās mūziķu atvase tika izrakstīta no slimnīcas.

Tad ar sociālo tīklu starpniecību Māra aprakstīja notikušo un savas sajūtas: “Ringing out! Zvanu video tā kārtīgi neredz, bet mēs iezvanījām mūsu izrakstīšanos. Trīs māsiņas, kuras tai brīdī bija uz vietas, aplaudēja Ezram. Aplausi no sirds arī katrai no viņām un visam 10. nodaļas personālam, kas par mums šai laikā rūpējās. Astoņus mēnešus bērnu slimnīca bija mūsu otrās mājas. Cerējām un ticējām, ka šī diena reiz pienāks. Un tomēr reizē tik neticami, ka tā tiešām ir klāt! Ezra ir pats stiprākais un drosmīgākais puisītis pasaulē. Es ar viņu lepojos bezgalīgi. Tāpat kā lepojos ar visu mūsu ģimeni. Leikēmijas diagnoze vēl saglabājas, vēl pusotru gadu uzturošais kurss ar zālēm mājās. Bet mēs svinam šo dienu, jo esam pārliecināti, ka trakākais aiz muguras. Mājās uz sienas uzraksts – Ezra vesels! Mēs šo gribam iekodēt sev cieši apziņā. Un Ezra ļāva visiem to pastāstīt!”

Māra Upmane-Holšteine trešā bērna gaidību laikā

Dziedātāja Māra Upmane-Holšteine trešā bērna gaidību laikā.

gallery icon
16

Māra Upmane-Holšteine ar vīru Jāni Holšteinu-Upmani

gallery icon
7

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!