TV
2021. gada 4. aprīlis, 06:04

Pašmāju TV mazajam šefiņam Lūkasam Kārlim Eņģelim olas Lieldienās sadējis papagailis

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Kanāla "ReTV" raidījuma "Mazais šefiņš" vadītājam Lūkasam Kārlim Eņģelim (10) Lieldienās papagailis sarūpējis vairāk nekā desmit olas, taču putns nevar vien apstāties dēt, kā dēļ jāmeklē veterinārārsta palīdzība.

Lūkasam Kārlim ir tikai 10 gadu, bet viņš jau ir pazīstams Latvijā kā Mazais šefiņš tāda paša nosaukuma raidījumā, kas kanālā "ReTV" piedzīvo jau otro sezonu.

foto: Publicitātes
Lūkass savu prasmi rāda dziedātājai Olgai Rajeckai.

Viņš pats meklē receptes, dodas uz veikalu pēc produktiem, studijā uzņem slavenus viesus kā senus draugus un pēc vārda kabatā nemeklē, jo kameru priekšā jūtas kā mājās. Prātojot, kā radās ideja par šādu projektu, Lūkasa mamma – producente Ingrīda Bondare – atklāj, ka sākotnēji dzimusi doma par gatavošanas raidījumu bērniem, bet tas, ka vadītāja godā būs pašas dēls, nācis tikai vēlāk – kad pēc vairākām provēm izrādījies, ka studijā kameru priekšā visdabiskāk jūtas Lūkass. Un kā ne – puisis ņemts līdzi un īsinājis laiku tādos mammas projektos kā "Esi gardēdis!", "Dzintara dziesmas", pludmales volejbola raidījumā "Ergo Open" un "Zvaigznes ceļo" aktivitātēs.

Ēst gatavošana kļuvusi par Lūkasa aizraušanos, un viņš ir vērā ņemams atbalsts arī savējiem, gan brīvdienās pasniedzot brokastis mammai gultā, gan vakariņas visai ģimenei – vecākiem, māsai un mājdzīvniekiem, starp kuriem ir gan suns un kāmīši, gan gadu arī korella Vilhelmīne.

foto: Publicitātes
Vilhelmīne tik ļoti grib perēt, ka cenšas olas neizlaist no acīm. Lūkass apņēmies par savu honorāru nopirkt viņai vīru.

Ka papagailis misters Vilsons ir meitene, gan ģimene uzzinājusi tikai nesen, kad putns sācis dēt oliņas, ko Lūkass uzgājis gan blendera kastē, gan savā spēļu plauktā. “Nopirkām pēc sludinājuma internetā. Kad mamma teica, ka būs papagailis, biju sajūsmā. Sākumā domājām, ka ir puisis, tāpēc brīnījāmies, ka daudz nerunā. Kad sāka dēt olas, sapratām, ka ir meitene. Tāpēc arī nerunāja,” prāto Lūkass, atklājot, ka Vilhelmīne olu izdēj ik pa kādām trim dienām. Putniņš gribot perēt, bet viņa pūliņi ar prieku par pēcnācējiem nevainagosies, “jo Vilhelmīnei nav vīra”, zina skaidrot Lūkass. Kā viņš novērojis, korella atpazīst savas olas. “Kad iedevām papagailim paipalas olu, viņš uzvedās apmēram tā – ej prom, ej, man ir sava ola…” tēlaini atstāsta raidījuma vadītājs. Iespējams, tāpēc, ka nedabū perēt, korella turpina dēt un nevar apstāties, kā dēļ ģimene apsver iespēju konsultēties pie veterinārārsta, kā šādā situācijā rīkoties. Lūkass nolēmis, ka honorāru, ko nopelnīs par raidījuma vadīšanu, viņš izmantos, lai nopirktu Vilhelmīnei vīru.

foto: Publicitātes
Lūkass ar mammu Ingrīdu Bondari.

Tikmēr Vilhelmīnes oliņas krājas ledusskapī. Jautāts, ko ar tām darīs, Lūkass pieļauj, ka… vajadzētu nogaršot. “Paipalu un strausu olas taču ēd, kāpēc nevarētu papagaiļa?” retorisks ir Mazais šefiņš, kas ir pārāk liels prātvēders, lai būtu grūti atšķirt – viņš joko vai saka, kā ir. Vilhelmīne Lūkasa ģimenē ir arī lielisks Lieldienu dekors – piedalās krāsošanā, sēž uz Lieldienu olām, viņai uz galda pat esot savs šķīvis.

Citas interesantākās ziņas lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" svētku dubultnumurā!